Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 19:49
ratowanie mio moov 500
Autor Wiadomość
r192
azymut


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 2
  Wysłany: 2009-03-20, 08:27   ratowanie mio moov 500

Pilnie potrzebuje softu do mio movv 500pl ,może ktos by mi podrzucił ewentualnie podał jakies namiary gdzie mozna go znależc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-29, 20:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-20, 12:14   

Zły dział.Inne zagadnienia dotyczące sprzętu i aplikacji
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
502423131 
azymut
Mariusz


Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 1
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2009-03-20, 12:29   

http://rapidshare.com/fil...0_fabryczny.rar
hasło mariusz
 
 
 
Troll_u
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-03-21, 17:04   

Czy ten soft będzie działal na nawigacji Mio Moov 580? Pozdrawiam!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-21, 17:22   

Sprawdź.Nikt twojego sprzętu nie ma.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
UneeK 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 55
Wysłany: 2009-03-27, 09:13   

Troll_u napisał/a:
Czy ten soft będzie działal na nawigacji Mio Moov 580? Pozdrawiam!


Moov 580 ma dużo szersze możliwości niż 500 także ten sofcik raczej nie bedzie pasował.
 
 
 
zaba44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-04-24, 11:00   Mio Moov 500 wykasuwany plik AppStartupSec.exe

Podczas zabawy przy odblokowaniu zastąpiłem plik FlashDisc:\Program Files\MioMap\AppStartupSec.exe na inny. Okazało się że ten plik nie odpala się na wince. Przy włączaniu urządzenia wyskakuj błąd i tyle. Podłączam do komputera i nic. Nie mam dostępu do pamięci urządzenia i nie mogę zmienić cofnąć tej operacji. Można to jakoś z kart pamięci odpalić?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-24, 11:25   

Poczytaj o miopocket
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zaba44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-04-24, 14:29   

Dzakus napisał/a:
Poczytaj o miopocket


Niestety mio pocket nie rusza :/ Jkaieś inne pomysły?
 
 
UneeK 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 55
Wysłany: 2009-04-24, 23:02   Re: Mio Moov 500 wykasuwany plik AppStartupSec.exe

zaba44 napisał/a:
Podczas zabawy przy odblokowaniu zastąpiłem plik FlashDisc:\Program Files\MioMap\AppStartupSec.exe na inny. Okazało się że ten plik nie odpala się na wince. Przy włączaniu urządzenia wyskakuj błąd i tyle. Podłączam do komputera i nic. Nie mam dostępu do pamięci urządzenia i nie mogę zmienić cofnąć tej operacji. Można to jakoś z kart pamięci odpalić?



Ciekawy przypadek. Próbowałeś odpalić Moov'a z kartą pamięci na pokładzie? Czy wtedy komp wykrywa Ci urządzenie?
_________________
Moov 500 + SanDisk SDHC Ultra II 8GB
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-04-25, 11:05   

Jak masz oryginalnę płytę z softem to możesz spróbować przywrócić.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
zaba44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-04-25, 14:16   

Próbowałem odpalić z katą pamięci. Nic. W poniedziałek będę miał płytę to zobaczę. Tylko nie wiem czy przywrócenie wogóle ruszy bo urządzenia żaden komputer nie widzi :/
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-04-25, 15:34   

Jakby ktoś Ci podał nazwę z pliku device.xml --hardware/type to mógłbyś spróbować miopcketem. Utworzyć na karcie folder o tej nazwie , skopiować do niego plik mioautorun exe i mscr zmieniając nazwy tych plików na auto i do tego mortscript. Obok tego folderu skopiować resztę folderów z miopocket. Kartę do nawi i hard reset, wskazać gdzie jest oryginalny miomap.exe i reszta się sama zrobi z tym że to może potrwać nawet 12min( tyle u mnie trwało)
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
zaba44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-04-26, 20:25   

A gdzie znajduję się plik device.xml??Mogę pożyczyć od kogoś działającą mio500 i odczytać dowolny plik z niego
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-04-26, 20:29   

Ten plik jest w My Flash Disk obok program files( może nazywać się u Ciebie : Cobia_500_64).
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11