Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-05-07, 19:34
Navigon 8110 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
biczyslaw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 5
  Wysłany: 2008-12-14, 09:33   Navigon 8110 reanimacja

Witam, jestem uzytkownikiem Navigona 8110. Przez pomylke usunalem wszystkie pliki z karty SD.Po uruchomieniu nawigacji mam dostep tylko do podstawowych ustawien, nawigacja nie chce ruszyc. Probowalem zainstalowac MN7 z mapami, ale to niczego nie zmienia. Czy macie jakies sugestie?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-05-07, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pepe32
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-22, 08:20   

a nie zrobiłeś bekapa na kompie? w najgorszym wypadku wyslesz domnie karte to ci zgram
albo daj adres na PW to ci skopiuje pliki na dvd i wyśle ale ja mam mapy Q4 jak miałeś Q3 to nie będzie robić
_________________
Navigon8110
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-02-02, 22:16   Re: Navigon 8110

biczyslaw napisał/a:
Witam, jestem uzytkownikiem Navigona 8110. Przez pomylke usunalem wszystkie pliki z karty SD.Po uruchomieniu nawigacji mam dostep tylko do podstawowych ustawien, nawigacja nie chce ruszyc. Probowalem zainstalowac MN7 z mapami, ale to niczego nie zmienia. Czy macie jakies sugestie?

A nie ma płytki instalacyjnej w zestawie ? tam powinno wszystko być...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
biczyslaw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-05, 11:29   

Niestety qwerter, na płytce jest tylko instrukcja w kilku językach, program do synchronizacji danych z komputerem(NaviSync), i program do aktualizacji map przez internet(NavigonFresh). Brak jakiegokolwiek softu do urządzenia. :-(
 
 
najlepszyhenry
Waypoint
Navigon8310+Q2


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 36
  Wysłany: 2009-05-17, 05:57   Navigon 8110

Witam mam problem z Navigonem 8110 kupiłem go 2 dni temu przyszła paczka uruchomiłem i (tu słowa niecenzuralne ;)).
Ekran się zaświecił i wyskoczyły napisy w kilku językach brak karty ? :shock:
patrzę w czytnik karta jest kilka razy wyciągłem ją i wsadzałem bo sądziłem że może coś ze stykami nic nie pomogło.
Podpiełem się pod Fresh program zadziałał ściągnął najnowszą wersję oprogramowania (ściągnąłem też nowe mapy)
Teraz po włączeniu widzi kartę ale po wyświetleniu numeru wersji w lewym górnym rogu zaczyna ładować (teoretycznie menu START) ale nie ekran zamiera i nic się nie dzieje tylko widać logo navigona próbowałem kilkadziesiąt razy resety i ciągle tak samo POMÓŻCIE :cry:

Dodam jescze że, wczoraj wgrałem na kartę plik który uruchamia WinCe i windows się uruchamia można przeglądać pliki uruchomiłem z niego nawigację klikając na plik w katalogu na karcie Flash ale nie na pliku startowym bo ten właśnie wogóle nie reaguje tylko w katalogu navigon navigon.exe.
Po wyłaczeniu programu navigacyjnego i wyjściu z Windowsa dalej wyświetla ten zamarznięty ekran i znowu reset wgranie windy i dalej ręcznie

Następnie wgrałem AM i tak samo uruchomiłem przez Windę.

Może być uszkodzony jakiś plik w katalogu navi w pamięci Flesh ???

Proszę o rady :-|
 
 
pabelou 
Navi Expert
PabeloU


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 226
Skąd: ze CENTRUM
Wysłany: 2009-05-19, 06:17   

Najlepiej zassaj od nowa program i mapy, sformatuj karte, wgraj od nowa wszystko, ustaw i próbuj!!
Wszystko znajdziesz na forum, łącznie z najnowszym softem i mapami!!

P.S. niedługo mapy w wersji Q2 2009!! :)
_________________
Navigon 2100+MN_7.4.3_MN 6.5.2_&POIWarner3.0 - Q3_2010
 
 
 
najlepszyhenry
Waypoint
Navigon8310+Q2


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-05-20, 07:39   

Rozmawiałem z Serwisem Navigona i sprzęt pojechał do nich zobaczymy co napiszą ale jako ciekawostkę dla tych którzy już mają taką navi podam jak się robi twardy reset w navigonie 8110 porada z Serwisu !

"Wcinąć jednocześnie przycisk start i reset przytrzymać 6 sek i zostawić po około 10 minutach sprzęt powinien się włączyć SAMODZIELNIE już zrestartowany I GOTOWY DO PRACY."
 
 
Janek-J54 
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 44
Wysłany: 2009-05-21, 18:13   

A kiedy dokadnie wyjdą mapki Q2 2009? :-D
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-23, 12:15   

Wychodzą przeważnie cztery na rok, więc sobie policz.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zbigniew J
azymut


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-27, 17:28   

Mapy do 8110 wyjdą na początku czerwca wraz z premierą 8310. 8310 sprzętowo jest zgodny z 8110 (jest w tej samej obudowie i w zasadzie różni się tylko softem), dlatego też Navigon zaproponuje wszystkim posiadaczom 8110 upgrade do 8310 w cenie 69 euro poprzez "Navigon Fresh". Więcej można przeczytać w dziale dziale prasowym na stronie Navigona.

pozdrawiam
 
 
pabelou 
Navi Expert
PabeloU


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 226
Skąd: ze CENTRUM
Wysłany: 2009-05-27, 21:21   

początek czerwca juz niedługo!!! a tym czasem pojawiła się nowa wersja mn7.4 b789 + mapy do tego Q1 b789!! 320x240

szczegóły tutaj :)

http://forum.ppcwarez.org...a&hilit=navigon
_________________
Navigon 2100+MN_7.4.3_MN 6.5.2_&POIWarner3.0 - Q3_2010
 
 
 
najlepszyhenry
Waypoint
Navigon8310+Q2


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-06-11, 13:33   

Witam dostałem już z Serwisu sprzęt, w opise stwierdzili że sprzęt po testach nie uszkodzony, Wgrali nowy Soft i Program, Navi działa ok.
Jako ciekawostkę dodam (a niespodziewałem się tego po niemcach :evil: ) że wgrali mapy ale tylko europy zachodniej :roll: .

Teraz tworzę menu :lol:

Temat do zamknięcia :->
 
 
Waldo
azymut


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-20, 20:05   problem z navigonem 8110

zawiesiła sie w trakcie jazdy i od tego czasu nie odpala bo szuka sygnału i tak non stop nie może znaleźć sygna łu
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 20:29   

Waldo napisał/a:
i tak non stop
Opisz to dokładniej
Jeśli się zawiesiła, to nie szuka sygnału.
Jeśli potem nie odpala to ani nie wisi ani nie szuka sygnału.
Tego "non stop" to już wcale nie rozumiem...

[ Dodano: 2009-06-21, 16:41 ]
Nie przenoś tematu na PRW :!:
Waldo napisał/a:
Witam, mówiąc nonstop miałem na myśli ciągłość problemu, to tak gwoli wyjaśnienia.
A teraz dokladniej, odpalam nawigację, wpisuje trasę i zaczyna się poszukiwanie sygnały z satelit ale bezskutecznie. Nie uruchamia się trasa bo nie ma sygnału i nie pokazuje punktu wyjazdu.
Nawigacja zapamiętała ostatnie miejsce przed awarią i tak jej zostało czyli główny powód to brak odczytu sygnału z satelit tak to wg mnie wygląda."


Trudno precyzyjnie wyrokować przy tak niewielkim zasobie wiedzy o zestawie, którym się posługujesz; generalnie spróbuj ponownej instalacji aplikacji nawigacyjnej i degragmentacji karty, jeśli się nią posługujesz.
_________________

 
 
cribes 
azymut


Wiek: 69
Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-03, 01:15   Navigon 8110 backup, reanimacja

witam!
Przy checi zmiany oprogramowania na 7.4.3, usunałem oryginalna zawartosc folderu 'My Flash Disk" sądziłem ,ze znajdujacy sie katalog w tym temacie h**p://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=236&t=70178 załątwi sprawe lecz sie mylilem i moj navigon stoi na ekranie powitalnym i nic wiecej. Czy ktos skopiuje pliki czy sprzet jest do oddania do serwisu ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-05-07, 19:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14