Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-22, 17:10
NAVIGON 24xx - problemy z uruchomieniem, reanimacja, backup
Autor Wiadomość
konikowy 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: P-n
Wysłany: 2010-01-29, 12:43   Navigon 2410 - niby się uruchamia ale nie uruchamia..

Witam serdecznie
mam NAVIGON 2410, ale coś mnie pokusiło, żeby wgrać do niego AUTOMAPE..
niby wszystko fajnie fajnie.. kupiłem na aukcji sposób na rozblokowanie NAVIGON'a, skopiowałem paczkę na karte pamieci, restartuję NAVIGACJĘ uruchamia się logo NAVIGON'a i na tym wisi..
po killku minutach uruchamia sie ponownie.. do nawigacji nie wejdzie..
Poprzez USB łączy się i widzę zarówno pamieć urządzenia jak i karte pamięci..
Co mam zrobić?
z góry dziękuję za pomoc
MK
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-02, 15:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2010-01-29, 12:49   

Zacznij od skontaktowania się ze sprzedawcą - w ramach odpowiedzialności sprzedawcy za towar. I upewnij się, że to ma być w pamięci, a nie na karcie SD

Powiedz nam coś o tej paczce - nikt poza Tobą nie wie co tam było. Może jakiś skrypt kasujący cała pamięć? Albo pliki z innego modelu?

Tu masz inny sposób odblokowania (z karty SD): http://www.my-navia.pl/vi...p=152093#152093
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 12:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
konikowy 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: P-n
Wysłany: 2010-01-29, 12:54   

Witam,
dziękuje za EKSPRESOWĄ odpowiedź.
Skontaktowałem sie ze sprzedawcą i oczekuję co powie..
W zalączniku SCREEN co było w paczce..
Pozdrawiam i będę OGROMNIE wdzięczny za pomoc.
MK

navi.JPG
Plik ściągnięto 55 raz(y) 223,01 KB

 
 
 
konikowy 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: P-n
Wysłany: 2010-01-29, 13:30   

wrzuciłem te pliki ale NAVI stoi w miejscu (tj. cały czas jest ekran startowy i nic wiecej..)
Może wgrać czysty Windows CE ?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-29, 15:44   

konikowy, pliki CAB otwiera się programem MSCEInf

PS. Możesz podrzucić plik MNAVDCE.CAB\_setup? Wtedy dowiemy się jakie zostały wykonane zmiany w rejestrze i jakie pliki zostały gdzie skopiowane.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
konikowy 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: P-n
Wysłany: 2010-01-29, 16:43   

Witam,
a powiedz mi gdzie dokladnie znajdę ten plik?
Podrzucę tylko nie wiem gdzie go szukać..
Pozdrawiam i raz jeszcze THANKS
 
 
 
konikowy 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: P-n
Wysłany: 2010-01-29, 17:13   

w załączniku plik o który prosiłeś
proszę daj znać co i jak..
Pozdr
MK

_setup.rar
Pobierz Plik ściągnięto 135 raz(y) 1,74 KB

 
 
 
konikowy 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: P-n
Wysłany: 2010-01-30, 10:13   

I jak tam.. coś wiadomo?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-30, 19:13   

Rejestr sam CAB nie modyfikuje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
techcentar
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-04-09, 13:25   navigon 2410 registry problem PLEAS HELP ME!!

Po pierwsze, przeprosił znajomości języka polskiego. Używam google tłumacz.


Proszę o przesłanie mi ktoś do tworzenia kopii zapasowych rejestru navigon 2410 W szczególności muszę hlmk/loader

Próbuje usunąć miopocket 3.0 z mojego dysku flash mam gładka rejestru i teraz mam problem. Urządzenie odpowiada, ale nie mam zdjęć. biały ekran: (


First, I apologized to the knowledge of English. I use google translator.


Please send me someone to backup registry navigon 2410th Specifically I need hlmk / loader

Trying to remove miopocket 3.0 with my flash drive I've wiped the registry and now I'm in trouble. The device responds, but I do not have pictures. White screen : (

[ Dodano: 2010-04-09, 20:46 ]


[ Dodano: 2010-04-10, 22:27 ]
Please, anyone, please send me a complete HKLM any navign device. info@techcentar.com not necessarily a model 2410
 
 
spajder77
azymut


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-17, 16:49   Navigon 24xx - backup, rejestr, brakujące pliki

witam jak w temacie chciałem odblokować i odpalić automape na tym sprzęcie i zonk pokopałem w rejestrze i navigon stracił głos zupełnie da się coś zrobić czy do kosza może ktoś ma kopie rejestru prosze o pomoc bo już pomału poddaje się
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-11, 15:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Lizak999
azymut


Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-12-11, 12:05   Navigon 24xxx potrzebne pliki

Witam
Przez przypadek skasowsalem wszystkie pliki z navigona 24xxx
Czy ktos z forumowiczow moglby podzrzucic mi te pliczki, albo podac linka?
Nigdzie ich nie moglem znalezc.
Pozdrawiam
 
 
mateusz0matti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-17, 16:22   NAVIGON 24xx - problemy z uruchomieniem, reanimacja, backup

Witam, Posiadam urządzenie Navigon AG 20251. Podczas startu gps wyskakuje komunikat:
NAVGON software cannot be started.
Please reset your device.
Contact NAVIGON Service Center if the problem persists.
Resetuje i nic dalej to samo, proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-01-09, 07:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-17, 16:28   

Cóż, wg komunikatu jeśli reset nie pomaga pozostaje kontakt z serwisem.
Samo z siebie tak się stało czy w czasie "grzebania" coś poszło nie tak? Nawigacja łączy się z komputerem? Jeśli tak to połącz się przez Navigon Fresh i zaktualizuj(przywróć) oprogramowanie. Może to cos pomoże.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mateusz0matti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-17, 16:49   

Stało sie tak gdy podłączyłem go kablem USB do komputera. Z komputerem się łączy ale prosze o dokładniejsze wyjaśnienie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 17