My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
469.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
179.00 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
519.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
451.09 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
195.50 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1046.00 PLN
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
129.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ekranem
Autor Wiadomość
w@fel 
Waypoint



Wiek: 21
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 27
  Wysłany: 2009-07-03, 12:28   Problem z ekranem

Kloedzy nie wiem co sie stało podłączyłem navię do ładowarki i przez ekran chodzą paski tak jak gdy w telewizorze przeskakują klatki co się stało??
_________________
Rozmiar ekranu TFT 3,5 cala
Procesor SiRF Atlas II 300MHz
RAM 64 MB
Wbudowana pamięć flash-512 MB
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9860
Wysłany: 2009-07-03, 12:35   

Ładowarka nie oficjalna?
Zbyt duże napięcie/Amperaż?

Zresetuj nawigacje. Mi paski znikły.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
w@fel 
Waypoint



Wiek: 21
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2009-07-03, 12:56   

resetowałem chyba z 10 razy a ładowarka ma 5V 1,5A więc jest słabsza teraz zauważyłem że jak podłącze do kompa to jest ok a jak odłącze paski wracają ekan jest tak jakby wybielały jasny bardzo może to być feler z baterią?
_________________
Rozmiar ekranu TFT 3,5 cala
Procesor SiRF Atlas II 300MHz
RAM 64 MB
Wbudowana pamięć flash-512 MB
 
 
 
demom 
azymut


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-13, 14:30   

Mam to samo - reset nie pomaga ale zauważyłem że po podłączeniu do gniazda usb wtyczki (nawet bez podłączania drugiej końcówki do kompa powoduje że ekran wyświetla normalnie, co jest grane?
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-02-13, 16:39   

Cytat:
Zbyt duże napięcie/Amperaż?


Jak ładowarka może dać więcej amper niż urządzenie może pobrać ?

Gratuluję obeznania w elektronice.
Ładowarka to pewnie impulsówka, ma zbyt duże tętnienia.
Wywal w kosz zanim puści ci zbyt wysokie napięcie .
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie i produkcja urządzeń: www.fenikstech.pl
Darmowe ogłoszenia elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu
 
 
 
w@fel 
Waypoint



Wiek: 21
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2010-02-16, 20:39   

Siadła płyta główna oddalem na gwarancje niestety obsluga była tak miła że oddali mi ją z złamanym mocowaniem do szyby - udowodnij im że to tak nie bylo :roll: pozatym mapa map nie miala dźwięku co mi nie przeszkadzało bo i tak zmianiałem na tom tom ale również ekran dotykowy został uszkodzony "sektory dotykowe"(nie chodzi o kalibracje)
_________________
Rozmiar ekranu TFT 3,5 cala
Procesor SiRF Atlas II 300MHz
RAM 64 MB
Wbudowana pamięć flash-512 MB
 
 
 
marcin8626
azymut


Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-04-07, 22:00   Navia II problem z wyswietlaczem

mam problem z wyswietlaczem, mianowicie jak wlaczam navi to logo NAVIA powinna byc niebieskie, a jest biale, jak wlacze mape to tez sa inne kolory, rozebrac ja? cos zmienic? jakies ustawienia?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 13