Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Aplication has performed in illegal operation
Autor Wiadomość
kricho 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 8
Skąd: Thorn
  Wysłany: 2007-11-29, 10:45   am 4.1.2 eu na AKIRA - fatal error

Witam wszystkich

Zainstalowałem AutoMapę 4.1.2, podałem odpowiednią witaminę. Dodałem też ostatnie poi z fotoradarami, ruszyła bez widocznych problemów i zacząłem się przekonywać do tej aplikacji. Zdążyłem pojeździć 2 dni. Postanowiłem zmienić niektóre ustawienia (przede wszystkim wygląd). Po jakimś czasie zaczął pojawiać się jednak wspomniany w temacie FATAL ERROR (zrzut ekranu w załączniku) - Exception 0xC00000FD ADRESS 00000000. Błąd wyskakuje w momencie inicjacji odbiornika GPS. Póki przeglądam mapę bez włączonego odbiornika - wszystko jest OK.

Ładowałem ustawienia fabryczne - bez zmian.
Formatowałem kartę SD i wgrywałem wszystko od początku - też nic z tego - błąd dalej się pojawia.

Czy ma ktoś pomysł co to może być? Automapa czy może AKIRA?

Bardzo proszę o pomoc.

Obraz_005_sm.jpg
Zdjęcie ekranu z informacją o błędzie
Plik ściągnięto 102 raz(y) 49,42 KB

 
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-11-29, 18:19   

Ustaw czytanie gps'a w osobnym wątku i ustaw go na com7 i 115200
 
 
kricho 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 8
Skąd: Thorn
Wysłany: 2007-11-29, 20:39   

Hmmm... dziwna sprawa. Chciałem ten błąd pokazać znajomemu i... jak na złość błąd nie pojawia się, a wcześniej występował cały czas. Różnica jest taka, że wcześniej bawiłem się w pomieszczeniu przy oknie i sygnał był słaby. Teraz wypróbowałem w samochodzie przy silnym sygnale i... po uprzedniej pracy z aplikacją MapaMap 4.

Spieszę zmienić ustawienia w/g porady i będę próbował dalej męczyć AM. Dzięki WIELKIE :)
 
 
 
garague 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-01-30, 09:35   

Witam
U mnie wystepowal ten sam problem. Idac tropem z predkoscia zmienilem go, ale niestety nie pomoglo. Komunikat "fatal error" wyswietlal sie w momencie gdy pojawial sie dzwiek informujacy o znalezieniu sygnaly z satelity i Akira sie zawieszala. Po wylaczeniu w "ustawienia>komunikaty> uzyskano/stracono fix GPS-u" problem zniknal i od tamtej pory sie nie pojawia. Moze komus jeszcze pomoze...
 
 
kricho 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 8
Skąd: Thorn
Wysłany: 2008-01-30, 20:22   

Mam cały czas wyłączone informowanie o utracie sygnału GPS więc nawet tego nie zauważyłem. Od czasu zmiany prędkości i przesunięcia komunikacji z GPS do osobnego wątku problem się nie pojawia :)
 
 
 
Bawar 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 110
Skąd: CMG
Wysłany: 2008-02-09, 12:51   

Trochę spóźniona odpowiedz ale po uruchomieniu w kuzyna Navii automapy w wersji bezinstalacyjnej w chwili kiedy łapał GPS wtedy wyskakiwał dokładnie taki sam napis i kicha.Próbowałem zmianiac ustawienia i nic nie pomagało.Dziwne byłoto ze z tego samego pliku a mam go w kompie korzystałem do wgrania na moja akire i wszystko śmiga jak trzeba.Ściagłem wkońcu"świeza" kopie z netu i wszytko juz ładnie chodziło.Nie wiem jak to sie stało ale problem tkwił w pliku automapy ktory jakis czas miałem na twardym kompa,pojawił sie tak jakims sposobem bład i nic nie chodizło.Pozdrawiam
_________________
Jeżeli pomogłem,kliknij na pomógł :-)

Lark Free Bird/AM 6.14 legal/
 
 
 
knypek15
azymut


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-02-26, 10:20   problem z AM4.1.2 w larku freeBird 35.1

wgrałem mape metoda podmiany i wszystko śmiga jak ta lala dopuki nie znajdzie sygnalu gps :) wtedy wyskakuje komunikat że jest błąd aplikacji coś "ilegal:(" pomocy !!

Tak dokładnie brzmi error !! :

"Aplication has performed an illegal operation and will be shut down. if the problem persists, contact the program vendor"



HEHEHE sam doszłem do tego :] mianowicie jezeli komuś sie cosik takiego pokazuje to trzeba klikac po koleji : Ustawienia/ gps/ i tam odchaczyć opcje jakoś tak sie nazywała że alarm po utracie gps czy cuś (ma być nie zaznaczona) i problem znika :] bynajmniej mi :D:D:D
 
 
 
szoosozn
azymut


Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 1
  Wysłany: 2008-08-23, 17:04   Mio moov 200 Duzy Problem :(

Witam wszystkich mam problem z urzadzeniem mio moov 200 .... chialem do nie wgrac auto mape 4.2.1 ... i tak wgralem ze teraz mio jak sie wlacza wyskakuje ''Error'' z taka trescia :

Fatal Application Error

Application wceAm.exe has
performed an illegal
operation and will be shut down
If the problem persists contact the
program vendor

Program: wceAm.exe
Exception 0xc000001d
Address : 0052fd14

Wyskakuje takie cos zara przy starcie mio ...

a co do PC niestety nie wykrywa dyskow :(:(



prosze o pomoc


z gory dziekuje
 
 
maciek90 
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-08-23, 20:05   

Podłącz mio do pc i klikaj OK w okienku z błędem. Po kilku razach powinno zadziałać.
 
 
 
mj_misza 
azymut


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-02, 10:51   

witajcie,
ja mam podobny problem lecz chyba bardziej złożony.
Po grzebaniu w mio moov 200 wrzuciłem do autostartu miomap2008 i bęc.
Podczas startu urządzenie miomap2008 zawiesza mi urządzenie i nie mogę połączyć się przez usb.
Rozładowanie mio nie pomaga. Inne systemy operacyjne również.
On po prostu zawiesza Windowsa CE na nawigacji. Nie ma dostępu do pamięci wewnętrznej.
Czy jest możliwość dostania się do pamięci czy tylko serwis lub śmietnik.
Próbowałem też na karcie SD auto.exe i nic.
Wcześniej mio łączyło się w 5 sekund z kompem.
Pomóżcie
pozdrawiam

aha mam kopie wszystkich plików z pamięci mio

[ Dodano: 2008-09-03, 07:01 ]
Witajcie,
Ja wczoraj rozwiązałem problem. Walczyłem cały dzień. Opiszę krok po kroku.
1. Rozładowałem MIO Moov 200 na maxa że już się nie podnosił.
2. Zainstalowałem świeżego Windowsa XP na komputerze. Wraz ze sterownikami w tym USB.
3. Ściągnąłem i zainstalowałem ActiveSync wersja 4.5 (brak wersji pod Vistę) można pobrać tutaj http://dobreprogramy.pl/i...&ActiveSync+4.5
4. Zainstalowałem ActiveSync'a.
5. Uruchomiłem komputer - w pasku startu programów (prawy dolny róg) zainstalował się ActiveSync.
6. Podłączyłem nawigację w trybie RESET (bez karty SD).
7. Przełączyłem na OFF i windows zaczął instalować nowe urządzenie.
8. Następnie odtworzyłem z kopii zapasowej wszystkie pliki na MIO.
9. Sformatowałem w czytniku kart SD kartę i wsadziłem do MIO.
10. Po czym cieszę się oryginalnym systemem na MIO.

Teraz operację będę przeprowadzał na karcie SD w razie czego zawsze można ją wyciągnąć i operować w czytniku.

ameryki nie odkryłem, ale może to troszeczkę pomoże innym
pozdrawiam
 
 
scrapy9999
azymut


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-05, 12:21   

Witam
Ja mam problem odblokowałem Mio moov200 tym programem http://navmanunlocked.wikispaces.com/Unlock
i działało jakiś czas dopóki coś nie odbiło i mam tylko na pulpicie ikonkę SmartST a jak biorę start to mam SmartST, Navmam Unlock ( jest strzałka ale nic poza tym) oraz Settings.
Najgorsze jest to ze po pdolaczeniu teraz mio200 pod USB to wogole tego nie wykrywa. Jest może na to jakiś sposobi jak sie z tym uporać.
proszę o poradę.
Pozdrawiam


A kart SD nie czyta Mio wcale
 
 
janko23 
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 62
Wysłany: 2009-01-19, 23:36   

Witam ,walczę od dłuzszego czasu z magellanem roadmate 1400.Łączy sie z kompem ,mogę przeglaądac pliki,w folderze APP jest plik Navigator.exe ,po podmiance na plik automapy.exe i zmianie nazw uruchamiam automapę ale tylko do ekranu startowego.Wywala mi illegal navigator.exe.Próbowałem kilkanascie map,plików exe,igo 8,zawsze jest illegal,zdarzał sie również problem ze skórką ale nie za często.Czekam na ewentualne sugestie ,bo juz trace nadzieje .Pozdrawiam

Application wceAM.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persist, contact the

program vendor

Program: wceAm.exe
Exception: 0xC0000005
Address:00000000


ewntualnie Program: Navigator.exe czyli cos takiego
 
 
janko23 
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 62
Wysłany: 2009-01-23, 08:09   automapa i ''inna" nawigacja

Witam ,walczę od dłuzszego czasu z magellanem roadmate 1400.Łączy sie z kompem ,mogę przeglaądac pliki,w folderze APP jest plik Navigator.exe ,po podmiance na plik automapy.exe i zmianie nazw uruchamiam automapę ale tylko do ekranu startowego.Wywala mi illegal navigator.exe.Próbowałem kilkanascie map,plików exe,igo 8,zawsze jest illegal,zdarzał sie również problem ze skórką ale nie za często.Czekam na ewentualne sugestie ,bo juz trace nadzieje .Pozdrawiam

Application wceAM.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persist, contact the
program vendor
Program: wceAm.exe
Exception: 0xC0000005
Address:00000000


Po podłączeniu nawigacjji pojawiaja się dwa foldery ,dysk wymienny i drugi tfat .Dysk wymienny to karta z nawigacji,tfat natomiast to foldr systemowymamy w nim foldery:GPSPARA,SYS,APP,MAP,USR. Najpawdopodobniej najwzniejszy jest folder APP ,oto screen co sie w nim znajduje


na urzadzeniu jest windows CE CORE 5.0 .Odpowiem na wszystkie pytania.Będe wdzięczny za wszelkie sugestie.Pozdrawiam
 
 
szybkilopez 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 80
Wysłany: 2009-01-23, 09:13   

AutoMapa nie składa się tylko z jednego pliku.
Żeby to zadziałało nie możesz przekopiować tylko pliku wykonalnego i zmienić jego nazwy. Plik ten wykorzystuje (uruchamia) inne pliki z konkretnego miejsca zapisanego na stałe w kodzie programu. Jak zmienisz mu strukturę katalogów to nie znajdzie się i musi się wywalić.
Chcesz żeby działało to przekopiuj całą zawartość katalogu Automapa EU do katalogu w którym jest twój Nawigator.exe. Nie musisz przekopiowywać katalogu z mapami MAPS bo wskażesz go w samym programie AutoMapay. Może być on w dowolnej lokalizacji. Wszystkie pozostałe katalogi i pliku muszą być przekopiowane z zachowaniem takiego samego położenia względem siebie czyli ta sama struktura katalogów i plików.
Teraz dopiero zmień nazwę pliku wykonalnego Automapy wCEAM.exe na ten twój.
Powinno zadziałać.
 
 
janko23 
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 62
Wysłany: 2009-01-23, 23:07   

FATAL APPLICATION ERROR


Application wceAm.exe has performedan illegal operation and wil be shut down.If the problem persists contact the program vendor.

Program :wceAm.exe
exception: 0x00000005
ADDRESS:00000000

Taki komunikat otrzymuje po uruchomieniu aplikacji.Zamieniam oczywiście plik AUTOMAPA.EXE na navigator
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11