Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-11-23, 18:49
Lark 35.5c VOYAGE - przeczytaj
Autor Wiadomość
scaner
azymut


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-28, 23:02   Lark 35.5c VOYAGE - przeczytaj

Witam
Dzisiaj zakupilem w Realu Larka 35.5c voyage

Pierwsze odczucia niestety bardzo zle

Dolaczona mapa to NAVIGO COPERNICUS
Mam pytanie do wyjadaczy czy jest dobra?

Po pierwszym uruchomieniu probowalem zlapac sygnal GPS Czekalem chyba 5 minut na dworzu cos tam znalazl ale blad pokazal mi w pionie 10m i w poziome 25m !! Czy to normalne jak jest u WAS?

Mam na dzieje ze wgram AM i bedzie ok

Za minus uwazam tez brak mozliwosci ściszenia programu nawigacyjnego Ściszyłem menu wlaczam mape a tu drze mi sie kobieta na caly glos...

Kolega ma Larka 35.0 mysle ze 35.5c to jest to samo Jesli sie myle prosze mnie poprawic

Co najciekawsze brak tego modelu na oficjalnej stronie producenta :shock:

Jak przejade sie z tym w aucie to jeszcze cos skrobne
Najbardziej boli mnie slabe i dlugie wyszukiwanie satelit

Prosze ludzi ktorzy mieli kontakt z tym modelem o odpowiedz czy to normalne czy moze mam trafiony model

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow

///EDIT by Sance
Polecam ten topic :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=50056#50056
Ostatnio zmieniony przez Sance 2008-11-28, 23:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-11-28, 23:27   

Po przeszukaniu forum znajdziesz między innymi takie programy jak
dowolną mapę do zainstalowania
volume control
to powinno rozwiązać wszelkie twoje problemy
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-11-29, 08:28   

scaner napisał/a:
chyba 5 minut na dworzu cos tam znalazl ale blad pokazal mi w pionie 10m i w poziome 25m !! Czy to normalne jak jest u WAS?

Gdyby było odwrotnie czyli 25 w pionie i 10 w poziomie to by było super dokładnie a tak jest tylko poprawnie. Witaj w świecie GPS! :mrgreen:
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Michaleczek88
azymut


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-29, 11:59   

Dzisiaj wgrywałem na 35.5c automape. Smiga bez problemowo.
Po prostu wgrywa sie wersje bezintalacyjna na pamieć i zmienia scieżke do pliku startowego w opcjach.

Fixa łapie b. szybko szybciej niz mój Guepard.
Był tylko problem z przesłaniem plikow na kablu z larka to wgrałem z Akiry.
 
 
rsat
Waypoint


Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-11-29, 12:56   

jak kolega wyżej
automapa śmiga bezproblemu
sygnał łapie szybko nawet w domu
i potwierdzam też problem przesyłania po kablu i to nie tylko na tym z Reala
naj instalować na karte a nie na urządzenie
a co do mapy navigo to ciężko sie przestawić z am
fix złapany na navigo 8 bardzo szybko
obsługa taka sobie
 
 
durom 
azymut


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-30, 20:16   

też zakupiłem dzisiaj.
Przyjechałem do domu, wszystko ok.
Chwilę potem zawiesiła się i później że nie może się skomunikować z GPS.
No ale dzięki info z forum już naprawiłem.
Zobaczymy co się będzie działo z AM.
Moja wersja nie czyta mp3 :(
 
 
pondelek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 32
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-11-30, 21:02   

Witam Chialem jutro pojechac i kupic w Realu ten model ale teraz zacząłem czytac i w koncu zgłupialem:P bo np w tym watku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6388 jedni pisza ze nie odtwarza mp3 i divix a drudzy ze odtwarza :roll: tak samo podobno nie da sie jej do konca odblokowac? i znowu niektorzy uznaja to za + ? Napiszcie jak mozecie póki jeszcze nie kupilem bo moze bardziej oplaca sie kupic jakis starszy model Larka?

Wiem wiem ale nie mam polskich znakow w klawiaturze

Pozdrawiam
Pondelek
Ostatnio zmieniony przez Sance 2008-11-30, 21:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
cezy 
Waypoint


Wiek: 109
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 36
Wysłany: 2008-12-01, 19:35   

pondelek napisał/a:
Witam Chialem jutro pojechac i kupic w Realu ten model ale teraz zacząłem czytac i w koncu zgłupialem:P bo np w tym watku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6388 jedni pisza ze nie odtwarza mp3 i divix a drudzy ze odtwarza :roll: tak samo podobno nie da sie jej do konca odblokowac? i znowu niektorzy uznaja to za + ? Napiszcie jak mozecie póki jeszcze nie kupilem bo moze bardziej oplaca sie kupic jakis starszy model Larka?

Wiem wiem ale nie mam polskich znakow w klawiaturze

Pozdrawiam
Pondelek

Polecam dziala super testowałem na automapie i igo8
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-12-01, 19:52   

pondelek, Sprzętu - mimo tej samej nazwy - może być kilka wersji. Z tego co się zorientowałem, to samych 35.0 są trzy wersje, różniące się między sobą kilkoma rzeczami. Nie masz się co dziwić, że jedym MP3 działa a innym nie; po prostu jedni trafili na wersję "ok", a inni na wersję "be". Nie wiesz na co trafisz, póki nie sprawdzisz (dokładnie).
Odblokowanie "nie do końca" jest z jednej strony dobrą rzeczą (nie uwalisz sprzętu), a z drugiej złą, bo musisz wszystko związane z odblokowywaniem robić "na około", nie zawsze z dobrym skutkiem. Wybór należy do Ciebie: albo kłopoty z odblokowaniem ale sprzęt raczej nie umrze, albo wszystko "cacy" i - może kiedyś - sprzęt padnie; ale nie musi :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
scaner
azymut


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-01, 20:19   

pondelek, najlepiej zabrać ze sobą kartę SD a na niej jakis krótki film plus mp3 i sprawdzić przed zakupem

p.s.
Niestety mój 35.5c nie czyta mp3 i avi.
Wersja z real... z tyłu na obudowie brak oznaczeń jak z 35.0 tj. symboli MP3,WMA,AVI
Aha, AM chodzi bez odblokowywania z SD.

ps.
Mam jeszcze jedno pytanie do użytkowników 35.5c
Czy u Was też na mapie NAVIGO COPERNIKUS odczuwalny jest słaby procesor w tej navi tj. chodzi mi tutaj o wolne i opóźnione działanie mapy w czasie przeglądania a w szczególności przybliżania

Pozdrawiam
 
 
rsat
Waypoint


Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-12-02, 06:29   

jeżeli tylko do navigacji to jest ok chodzi am bez problemu co do oryginalnego copernicusa to badziew często i gęsto trzeba w user.ini zmieniać port na 2 bo brak komunikacji z modułem ( sprawdzone na kilku kastratach ) odtwarza filmy po zmianie rozszerzenia na wmv ( sprawdzone ) nie odtwarza mp 3
a jak poznać na opisie na drugiej stronie larka brak opisu co odtwarza a w instrukcji na ostatniej stronie napisane co odtwarza w opisie technicznym
Ostatnio zmieniony przez rsat 2008-12-03, 06:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
martenn
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-02, 18:35   

Heja, także stałem się posiadaczem tego cudu. Też miałem problem z portem, wstępnie rozwiązałem poprawiając USER.INI, a później zgodnie z opisem na stronie producenta - wykonałem weryfikację oprogramowania za pomocą softu navigo. Faktycznie problem z portem zniknął, ale teraz soft navigo w nawigacji mi się permanentnie wywala. Np. próba wyznaczenia zapisanej wcześniej trasy, lub powiększenie mapy powodują zawieszenie. Ostatecznie mam błąd, że aplikacja RH2.EXE wykonała nieprawidłową operację i całość zawiesza się ostatecznie. Ktoś coś wie na ten temat?

EDIT

Pisałem do larka to mi napisali, żebym odesłał do serwisu. Navigo po moim mailu chciało, żebym zadzownił ale oni mają numer 801 na który się z komórki nie da zadzwonić. Dziś za to zrobiłem taki test: wyszedłem z larkiem do samochodu, włączyłem i działa:-p Wydaje mi się, że jest to kwestia ustawień softu (konfiguracja), która dobrze działa gdy może się zlokalizować. W domu przy braku lokalizacji GPS zwiechy bez zmian.
 
 
Smaczny31 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-04, 22:47   

Też kupiłem model 35.5c z reala. w sklepie od razu doradzili żeby przegrać oprogramowanie na kartę SD bo z wewnętrznej się wiesza. przegrałem, na razie jest ok.
 
 
urafal
azymut


Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-05, 20:11   jak to przegrać

Witajcie, nie ukrywam ze jest to mój pierwszy GPS, i tak czytam wasze posty i dumam jak to przegrać żeby potem wszystko grało.
1. czy zgrać wszystkie pliki jak leci gdzieś do kompka aby w razie czego wgrać to spowrotem i bedzie ok ?
2. jak wgrac np. tom tom albo inna automape żeby to działało z nią. cy też mapy jak zgrać ?

miejcie wyrozumiałość hihih kupiłem 35,5 c dla hecy bardzie jale co tam można spróbowac coś dokładniejszego ale pytanie pozostaje JAK TO ZROBIĆ żeby nie schrzanic ;)
 
 
martenn
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-07, 11:12   

No i problem z errorem wrócił do mnie ponownie:-p Chyba jednak nie obędzie się bez telefonu do navigo. Sam sprzęt działa jak należy, ale soft jest jednak mocno nieprzewidywalny.

Przegrałem navigo na kartę SD, ale nadal mam errora. W związku z tym mam pytanie, jaką instancję navigo wgrać na SD? Zrobić weryfikację (wg. instrukcji navigo), wyłączyć nawigację w trakcie uruchamiania i potem tak spreparowany soft wrzucić na SD? Bo teraz zgrałem soft, który generuje errory więc z SD także idą errory:-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,45 sekundy. Zapytań do SQL: 14