Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:50
Lark 50.1
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-08-01, 23:05   

W AM nic nie zmieniasz, instalujesz na kartę SD według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518,a potem w ustawieniach larka zmieniasz program uruchamiany spod przycisku NAWIGACJA
_________________

 
 
Gessle
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-01, 23:35   

ok wielkie dzieki. a co z muzyka?

i jeszcze jedno pytanie: w jaki sposob dobrze sformatowac baterie w larku?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-08-01, 23:39   

Na 50.1 bez problemu chodzi to menu
Wygląda TAK
_________________

 
 
Gessle
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-02, 00:10   

ok czyli rozumiem ze musze wgrac to menu bym mogl zgrac muzyke, tak? tak przy okazji: dlaczego nie mozna tego zrobic na oryginalnym menu?
 
 
jack767 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 33
Wysłany: 2009-08-02, 00:34   

jacekp1313 napisał/a:
Na 50.1 bez problemu chodzi to menu
Wygląda TAK


a jak wygląda powrót do menu fabrycznego , czy tylko usunięcie :
Cytat:
folder menu2 - kopiujemy do SDMLC
folder script - kopiujemy do SDMLC
plik 1.txt - kopiujemy na kartę SD

i to wszystko , bez żadnych problemów ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-02, 07:01   

Tak. Tylko usunięcie.

Dlaczego się nie da na oryginalnym menu?

Ponieważ nie odtwarza wszystkich formatów. Da się zmodyfikować to menu, aby odtwarzała, ,ale ....
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Gessle
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-02, 11:03   

ok rozumiem, i jeszcze jedno pytanie, ktory kabel mini-usb bedzie odpowiedni do larka 50.1? bo po wpisaniu w google wyskoczylo kilka rodzajow w zaleznosci od producenta.
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-08-02, 11:16   

Gessle napisał/a:
Witam,

zakupilem wlasnie larka 50.1 a ze jest to moj pierwszy kontakt z nawigacja satelitarna mam kilka pytan. z tego co wyczytalem musze dokonac dwoch "odblokowan" - jedno by zainstalowac automape (co musze zmienic w ustawieniach AM by wspolpracowala ona z larkiem?) i drugie bym mogl odtwarzac wlasne pliki muzyczne i wideo? i jeszcze jedno - karty sd o jakiej pojemnosci czyta to urzadzenie? (chodzi mi oczywiscie o gorna granice).

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.


Karta 8GB SDHC Kingstona smiga,a wedlug producenta nawet 1 GB SDHC ruszy
 
 
Gessle
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-02, 22:11   

wielkie dzieki za pomoc. ostatnie pytanie z mojej strony: w jaki sposob dobrze sformatowac baterie w nawigacji?
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2009-08-02, 23:55   

Gessle napisał/a:
... w jaki sposob dobrze sformatować baterie w nawigacji?

Sformować, formatuje się nośniki danych.
Można przeprowadzić trzy cykle:
1. Naładować do końca akumulator
2. Rozładować do końca akumulator (np używając urządzenie).
Ważne jest aby nie doładowywać akumulatora.

Formowanie akumulatorów miało znaczenie przy ogniwach NiMH (czy jeszcze starszych NiCd). Ogniw LiJon czy nowszych, polimerowych się nie formuje.
Tzn. nie zaszkodzi ale też nic nie da.
_________________
Pozdrawiam

Karol
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-08-03, 18:24   

ochkarol napisał/a:
Tzn. nie zaszkodzi ale też nic nie da.

Nawet nowoczesne akumulatory mają efekt tzw "pamięci" co prawda nie tak duży jednak po pewnym czasie ich pojemność się zmienia.
Źródło tvn turbo - nowoczesne baterie do laptopów.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Gessle
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-03, 20:15   

ok dzieki. w jaki sposob moge ladowac baterie w domu? bo widze ze w zestawie jest tylko ladowarka samochodowa, mimo ze w instrukcji napisali ze jest mozliwosc ladowania z portu USB.
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2009-08-03, 22:58   

Sance napisał/a:
ochkarol napisał/a:
Tzn. nie zaszkodzi ale też nic nie da.

Nawet nowoczesne akumulatory mają efekt tzw "pamięci" co prawda nie tak duży jednak po pewnym czasie ich pojemność się zmienia.
Źródło tvn turbo - nowoczesne baterie do laptopów.


Sądzę, że raczej jest to skutek naturalnego zużycia ogniw oraz elektroniki niż klasycznego efektu pamięci.
Ja baterii w swojej dwuletniej Nokii E65 nigdy nie formowałem, jak było trzeba to doładowywałem i bateria po tym czasie trzyma tyle samo jak po zakupie.
Rozmawiałem kiedyś z fachowcem zajmujacym się regeneracją akumulatorów (do laptopów m.in.). Mówił, że niekiedy wystarczy (w wydawałoby się kompletnie padniętej baterii) elektronikę zresetować aby odzyskała swoją świeżość i młodość. Warunkiem koniecznym były dobre, markowe ogniwa w akumulatorze.
Ponadto 5 lat pracowałem "w telefonach komórkowych" i pamiętam, że od czasu nastania akumulatorów LiJon nikt sobie głowy nie zaprzątał formowaniem ich i efekt pamięci nie występował. A używaliśmy "komórek" intensywnie ;-)

Ale oczywiście nic nie jest wieczne. Ogniwo ma swoją żywotność a elektronika też płata figle.
Moim zdaniem formowanie akumulatora LiJon nic nie da ale jeśli komuś poprawi to samopoczucie...
_________________
Pozdrawiam

Karol
 
 
123tomek
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 31
Wysłany: 2009-08-06, 08:57   

Moglby ktos napisac czy po resecie ten model pamieta zmiany w rejestrze?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-06, 10:07   

123tomek, Tak.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10