Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:12
Instalowanie Automapy na NAVROAD-ach
Autor Wiadomość
pl142536 
azymut


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-03-15, 17:24   Instalowanie Automapy na NAVROAD-ach

Mam navroad 750 f i standardowo problem z instalacja automapy.

1) sciagnalem dostepna mape 4.1.2 i rozpakowalem na karte SD /sciagnalem z forum/
2) wsadzilem oryginalna plytke i chcialem zrobic update do 4.5.3 i wszystko ok... podalem nr licencji itp....
3) wsadzam do nawigacji, odpalam i wszystko dziala... ale jest problem z mapa i pisze ze nie zostala aktywowana.

Pytanie brzmi: Jak aktywowac mape ? Pomijajac to ze nie moge bezposrednio na nawigacjie ja zainstalowac tylko na karte SD.
Badz czy skasowac jakis plik z karty i zainstalowac to jeszcze raz?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-15, 18:40   

pl142536 napisał/a:
Jak aktywowac mape ?

Tak obok tematu: gdybyśmy wiedzieli, to po co byłaby nam 4.1.2... :mrgreen:
_________________

 
 
fredzio
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 116
Wysłany: 2008-03-15, 23:49   

Święta racja.Pozdrawiam.
 
 
pl142536 
azymut


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-03-16, 00:19   

eh...

w sklepie niestety zamiast automapy na SD dali mi ja na CD :|
 
 
zyla
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-26, 12:47   AutoMapa 5.3.0 (676) & NavRoad NR360

Czy komuś udało się odpalić AutoMapa 5.3.0 (676) na nr360 po aktualizacji frimware ???
U mnie odpala się sama aplikacja i dostaje błąd o błędnej rejestracji mapy ?.
Każdy pomysł mile widziany !
 
 
danio1021
azymut


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-04, 15:51   NR360 + AutoMapa 5.3

Instaluję 5.3 zgodnie ze wszelkimi instrukcjami, a wyskakuje mi komunikat, że mapa nie jest poprawnie zarejestrowana (mam pirata). Czy jest jakies obejscie tego problemu, poniewaz zalezy mi na tej wersji.
Pozdrawiam
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-04, 15:56   

danio1021 napisał/a:
że mapa nie jest poprawnie zarejestrowana


Wgraj witaminki
AutoMapa.amm i Map.a
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
danio1021
azymut


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-04, 16:00   

W tym problem, ze wlasnie wgrywam te witaminki ;/
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-04, 16:01   

Na pewno dobre? Może wgrywasz od EU do PL lub odwrotnie?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
danio1021
azymut


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-04, 16:39   

Wgrywam dobrze (próbowałem kilku sposobów np. podmieniac w .exe, albo po instalacji). Czytałem coś, że witaminki przywiązują tą wersję do urządzenia a nie do karty, a w NavRoadzie jest cos nie tak. Czytałem, że może brakować jakiś DLLek, ale za nic nie mogłem ich znaleźć. Sance Ty masz może WinCE 5.0 to wyślij mi dllki z systemu, byłbym wdzięczny.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-04, 16:48   

To nie jest wina dll gdyby ci brakowało to AM wogóle by nie ruszyła.
Spróbuj zainstalować jeszcze raz przy instalacji odznacz licencje i później podmień pliki maps i exe
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
supernakartur
azymut


Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-25, 12:03   NV360 + Automapa 5.5 i brak sygnału GPS

Witam

Jestem nowy na forum ale okoliczności zmusiły mnie do szukania pomocy gdyż moja NV360 na automapie straciła sygnał GPS po dłuższym nieużytkowaniu wcześniej działało i nie ma bata teraz zeby go odnalazla. Próbowałem wszystkiego włącznie z formatami i innymi upgreidami systemu i automapy, testowałem wszystkie ustawienia i nadal nic.
POMOCY!

dzieki
Artur

[ Dodano: 2009-04-25, 12:09 ]
aha i zapomniałem dodać że pasek sygnału jest cały czas żółty a liczba satelit zmienna...??
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-25, 12:18   

1.Przespaceruj się z nawigacją około 15 minut po świeżym powietrzu
2.W apteczce znajduje się program VisualGPSce.exe sprawdź czy urządzenie w ogóle komunikuje się z satelitami.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
supernakartur
azymut


Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-25, 15:38   

próbowałem odpalić visualGPSce ale wyskakuje jakiś błąd w stylu Cannot find VisualGPSce ... o co biega?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-25, 16:04   

Brak bibliotek systemowych
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10