Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:12
Instalowanie Automapy na NAVROAD-ach
Autor Wiadomość
Freddie 
Waypoint



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 22
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2014-06-09, 23:00   Re: Automapa na NavRoad Auro S6

biperek napisał/a:

Czy macie informacje, jak sprawa działania AM na Auro S6 wygląda przy legalnym oprogramowaniu? Co na to producent NavRoad i Automapy ? A może ktoś już ten problem rozwiązał? Podzielcie się informacjami jakie posiadacie.


wgraj na Auro S6 Automapę 6.16 1404 Beta

Za stroną producenta - fragment listy zmian w stosunku do wersji 6.15:
"Poprawki i dostosowania dla urządzeń: Zubehor Z5, GMS Platinium, NavRoad LEEO S6, VIVO S6, ENOVO S6 i AURO S6 oraz innych modeli"

Link do AM Beta
_________________
Jest: NavRoad AURO 2S + microSD Sandisk 8GB

Było:
YFGPS 79C-1 http://www.yfgps.com/en/prshow.asp?id=489
czyli po prostu GoClever 5010
SDHC Toshiba 8GB
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-09, 23:14   Re: Automapa na NavRoad Auro S6

Freddie napisał/a:


wgraj na Auro S6 Automapę 6.16 1404 Beta

Za stroną producenta - fragment listy zmian w stosunku do wersji 6.15:
"Poprawki i dostosowania dla urządzeń: Zubehor Z5, GMS Platinium, NavRoad LEEO S6, VIVO S6, ENOVO S6 i AURO S6 oraz innych modeli"

Link do AM Beta


Na dziś mam wersję 6.16.2 1404 BETA i jest bez zmian. W rozmowie telefonicznej z obsługą techniczną NavRoad dowiedziałem się, że pracują nad problemem. W pomocy technicznej Automapy to samo. Przewidywanych terminów brak. Rozważam możliwość zwrotu urządzenia z uzasadnieniem niezgodności towaru z opisem. Chyba, ze przekonam się do innego oprogramowania. Automapa mi bardzo pasowała, AURO S6 też ma swoje zalety - szybkość działania, aktywny uchwyt. Pożyjemy zobaczymy :)
 
 
Freddie 
Waypoint



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 22
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2014-06-09, 23:22   Re: Automapa na NavRoad Auro S6

biperek napisał/a:


Na dziś mam wersję 6.16.2 1404 BETA i jest bez zmian. W rozmowie telefonicznej z obsługą techniczną NavRoad dowiedziałem się, że pracują nad problemem. W pomocy technicznej Automapy to samo. Przewidywanych terminów brak. Rozważam możliwość zwrotu urządzenia z uzasadnieniem niezgodności towaru z opisem. Chyba, ze przekonam się do innego oprogramowania. Automapa mi bardzo pasowała, AURO S6 też ma swoje zalety - szybkość działania, aktywny uchwyt. Pożyjemy zobaczymy :)


Starszy model Auro 2S nie ma z AM żadnych problemów, jest wystarczająco szybki i też ma aktywny uchwyt.
_________________
Jest: NavRoad AURO 2S + microSD Sandisk 8GB

Było:
YFGPS 79C-1 http://www.yfgps.com/en/prshow.asp?id=489
czyli po prostu GoClever 5010
SDHC Toshiba 8GB
 
 
err1911 
Waypoint



Wiek: 47
Dołączył: 12 Cze 2010
Posty: 163
Skąd: Głogów
Wysłany: 2014-06-10, 02:18   

A ja jak pisałem kila postów wyżej mam Leeo ST i poza opisanym problemem jaki mnie spotkał nie narzekam. Tylko raz był w serwisie, wymienili mi wyświetlacz, oczywiście na gwarancji. Jeśli chodzi o działanie to jestem bardzo zadowolony. Mam zainstalowane dwa programy do nawigacji - AutoMapę i NavRoad Truck. Obydwa spisują się świetnie. :-D

Oczywiście też ma aktywny uchwyt.
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-12, 15:27   

Na stronie automapy pojawiła się nowa wersja testowa AutoMapa Windows 6.16 1404 RC
Może będzie już lepiej na modelach S6
 
 
bogus1056
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 8
Wysłany: 2014-06-19, 19:02   

Musze się pochwalić wgrałem dzisiaj AM 6.15 na NavRoad Auro i jakie moje zdziwienie działa. A co najdziwniejsze wgrywałem nie na podłączonym urządzeniu tylko na kartę w czytniku i potem karta powędrowała do urządzenia trwało to raptem 20 min. Wcześniej próbowałem przez podłączone urządzenie ale zawsze jakiś błąd występował
 
 
Johnuszek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2014-06-21, 11:04   

Witam, mimo wątpliwości związanych z funkcjonowaniem AutoMapy z NavRoad zdecydowałem się kupić Auro S6. Wrzuciłem na nią AM EU 6.16 1406 RC2.
Wczoraj pierwszy test na Trasie Wrocław - Rzeszów, nie było kłopotów z zamrożeniami ekranu, chociaż przejeżdzając przez Tarnów na zakrętach miałem wrażenie , że mi sygnał ucieka. Poprzednio używałem Modecom MX2 i jakiejś różnicy na plus nie widzę. Całą drogę łapał 8-9 satelitów - czy Glonass działa - nie wiem jak to stwierdzić?
_________________
Jest: NavRoad Auro S6. Było: MODECOM Freeway MX2
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-21, 12:08   

AutoMapa nie współpracuje z satelitami GLONASS, tylko z GPS.

Ja mam NavRoad ENOVO S6, dziś robiłem test i moje urządzenie znajduje tylko satelity GPS:


FIX'a łapie długo... Pierwsze trzy satelity są od razu, od czterech do sześciu satelit muszę poczekać ~minuty, natomiast aby było więcej niż sześć muszę poczekać jakoś ~4-5 minut.

P.S. Dopiero wersja AutoMapy 6.16 RC2 dobrze współpracuje z najnowszą serią urządzeń NavRoad S6. Na wcześniejszych wersjach AutoMapy występuje efekt tzw. "zamrażania ekranu".
 
 
err1911 
Waypoint



Wiek: 47
Dołączył: 12 Cze 2010
Posty: 163
Skąd: Głogów
Wysłany: 2014-06-21, 14:28   

FISHBONE89 napisał/a:
AutoMapa nie współpracuje z satelitami GLONASS, tylko z GPS.

AutoMapa będzie współpracować ze wszystkimi satelitami w tym z GLONASS pod warunkiem że dane z nich będą przekazywane na port COM a tak niestety nie jest zawsze. NavRoad S6 może to robić sprzętowo, nie wiem jak producent to rozwiązał. Jeśli tak jest to AM będzie z nich korzystać, tym bardziej że Aqart informuje że wprowadził do nowej wersji programu poprawkę. Być może ta wersja AM może przeliczać też dane programowo.
Co do zdjęcia to program testuje tylko satelity GPS i wydaje mi się że nie odczytuje danych GLONASS.
 
 
fox2plus
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 43
Wysłany: 2014-06-21, 14:36   

Johnuszek napisał/a:
Witam, mimo wątpliwości związanych z funkcjonowaniem AutoMapy z NavRoad zdecydowałem się kupić Auro S6. Wrzuciłem na nią AM EU 6.16 1406 RC2.
Wczoraj pierwszy test na Trasie Wrocław - Rzeszów, nie było kłopotów z zamrożeniami ekranu, chociaż przejeżdzając przez Tarnów na zakrętach miałem wrażenie , że mi sygnał ucieka. Poprzednio używałem Modecom MX2 i jakiejś różnicy na plus nie widzę. Całą drogę łapał 8-9 satelitów - czy Glonass działa - nie wiem jak to stwierdzić?


Ale dalej jest cos skopane z gps, mam zainstalowana AM RC2 i Igo Primo i widac ze GPS niestety nie podaje danych w czasie rzeczywistym jest minimalne spoznienie i to widac :(
Posiadam Alga Primo i tam nie ma takiego opoznienia duzo lepiej nawiguje (sygnal GPS)
Sadze ze to moze sie dopiero zmienic jak wypuszcza nowy firmware na tego navroada
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-21, 15:17   

err1911 napisał/a:
Co do zdjęcia to program testuje tylko satelity GPS i wydaje mi się że nie odczytuje danych GLONASS.


Problem w tym, że ten program również odczytuje satelity GLONASS. Raz miałem tak, że były tam dwie satelity (79 i 81) ale tylko na chwile.
Dziś robiłem test po mieście i przez godzinę maksymalnie pokazało mi tam w liczba satelit, że jest 14 ale była to może minuta?
 
 
j3ryw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-21, 15:22   

Jakieś firmware jest dostępne na stronie producenta, tylko nie wiem czy jest to nowe firmware, czy to które macie w nawigacji, ja jeszcze nie mam navroada więc nie mam jak sprawdzić na razie przeglądam internet w poszukiwaniu opinii o nim.
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-21, 15:25   

W moim przypadku to samo mam już wgrane - v1.0
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10