Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-09, 21:46
Karta pamięci do L35,5c
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-07-14, 19:33   

A po co to włączałeś?
Naprawdę nigdy nie czytasz instrukcji obsługi? Mam wrażenie, że teraz czekają cie godziny lektury forum, może ktoś miał podobny problem.

Czy komp widzi Larka po podłaczeniu przez ActiveSync?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-07-14, 19:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
guziec666 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-14, 19:35   

wez na instrukcje i strona 10 ostatni obrazek po prawej stronie i wlasnie mi nie otwiera sie karta pamieci tylko device i nie moge zmienic tylko wejsc w NANDflesh a tam jest tylko navigo8

[ Dodano: 2009-07-14, 19:36 ]
czytalem wszystko robilem jak opisali tlyko ze nie widzi on karty pamieci
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-07-14, 19:38   

Karty SD, microSD, czy SDHC ?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-07-14, 19:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
guziec666 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-14, 19:38   

nie widzi

[ Dodano: 2009-07-14, 19:41 ]
w active sync widzi larka ale lark kart nie widzi
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-07-14, 19:44   

A wkładałeś karte do działającego Larka, czy włączyłeś po włożeniu karty?
I - o ile kojarzę - 35.5c nie czyta kart SDHC, może też miec problem z microSD

Spróbuj też sformatować kartę.
_________________

 
 
rafal_adam
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 9
Wysłany: 2009-07-15, 10:03   

guziec666 napisał/a:
nie mogę przejść na kartę pamięci i to samo jest ze zdjęciami

Witam
kartę wkładamy przed włączeniem nawigacji bo inaczej wcale nie widzi (ale to pewnie już kolega sprawdzał), później można podmienić i widzi zmianę zawartości (ale to wbrew instrukcji :)).
Miałem podobny przypadek dwie karty SD kingston 2GB
jedna od allegro druga od telekompromitacji (gratis do neo) wygląd identyczny ale tej z allegro nie chce zauważyć reszta działa bezawaryjnie
Radzę sprawdzić z inną kartą.
 
 
vigovag
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-15, 14:10   Lark 35.5c czy pójdzie z 4GB SDHC?

Witam,
chciałbym dokupić pamięć do Larka 35.5c, ale czytałem na forum że nie poleca się pamięci SDHC tylko samą SD. Czy do tego modelu można zastosować SDHC? Jaką największą pojemność odczyta urządzenie?
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-07-15, 14:21   

vigovag, a jak masz w specyfikacji? Ponoć nie czyta SDHC, ale proponowałbym sprawdzić organoleptycznie w jakimś "dobrym" sklepie (zależy, czy sprzedawca będzie miał dobry humor :-P ) lub na zapożyczonej od fumfli. To samo tyczy się pojemności (wielkość SD i SDHC jest taka sama), tylko że przy SD masz ograniczenie do 4 GB. Oprócz tego masz na forum szukajkę - radzę skorzystać, bo temat był już rozkminiany na forum.
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
Ostatnio zmieniony przez ad2122 2009-07-15, 14:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-07-15, 14:23   

35.5c nie czyta SDHC. na pewno czyta SD 2GB, być może Transcend 4GB oraz niektóre 4GB SD ( http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=79961#79961 )
_________________

 
 
vigovag
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-15, 14:27   

Dziękuję, chciałem sie tylko upewnić. :-P
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-01-27, 22:27   

kimidensflor, ja w swoim mio c250 używałem tej: http://allegro.pl/listing...ng=platinum+4GB bo też nie czyta SDHC . Także w Twoim też pewnie będzie chodzić. Ostatecznie kup 4 GB SDHC i użyj skryptu . A transcend jest droga i mi po 2 latach padła.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
ahmed
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 10
Wysłany: 2013-01-27, 23:25   

http://tablica.pl/oferta/...396eda25f;r:;s:
 
 
kimidensflor 
azymut


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-02-07, 13:00   

Witam. Potwierdzam działanie Larka 35.5c z kartą TRANSCEND SD 4GB 150x.
Wszystkim, którzy pomogli, serdecznie dziękuje!
Pozdrawiam;)
_________________
mc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10