Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:19
Systemowa klawiatura
Autor Wiadomość
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-10, 17:42   

Tu masz spakowany od nowa
http://odsiebie.com/pokaz/4115281---209f.html
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2009-07-10, 21:18   

ok spróbuje - dzięki

gdzie ten przycisk pomogł? - nie widze?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-10, 21:26   

Tylko autor tematu może
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
WMB
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 35
Wysłany: 2009-07-10, 23:20   Systemowa klawiatura

sprawdziłem, nie pomaga ekran i sytuacja bez zmian.
dodam, że powyższa sytuacja występuje przy uruchamianiu programów nawigacyjnych z poziomu eksplorera co występuje w moim przypadku (IGO, AM, MapaMap).
Gdy uruchomić np. za pomocą dodatku wybranego podczas instalacji AM to jest ok.
podejrzewam,że problem będzie występował przy innych programach uruchamianych eksplorerem.
NV460 mam za krótko i dopiero s z nią zapoznaję delikatnie ze względu na gwar. ale ten problem jest dokuczliwy żeby nie powiedzięć inaczej.
pozdrawiam
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-11, 06:24   

W takim razie spróbuj wgrać jakieś menu na kartę oparte na systeminformation lub wolfncu
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
WMB
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 35
Wysłany: 2009-07-25, 14:55   

witam
Na początku sory za długi czas reakcji - wakacyjny wyjazd
sugerowna metoda pomaga, ale pozwolę sobie zaproponować metodę uruchamiania wiecej niż dwóch programów nawi na tej maszynce.
Są to doświadczenia z posiadania poprzedniej navi - BECKER.
Wykorzystując mały pliczek z Mapa Map for Becker, który umożiwia jednoczesne uruchomienie MM i Becker.
jeśli Wam to już wstarcza to do działania. jeśli nie to jutro zrobię tutka i wrzucę na chomika BECKER.
pozdrawiam.
 
 
Prezes 
azymut
NR 411 AM 5.3


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 2
Skąd: Warmia i Mazury
Wysłany: 2009-07-26, 21:47   

Witam Wszystkich

Ja też miałem tem problem i było to irytujące. Co prawda był to model 411. Zapytałem oficjalnie serwis a oni skierowali mnie do strony http://www.navroad.com/pl/download,3,7,3,pl.htm.
Potwierdzili, że klawiatury nie mozna wyłączyć.
Po zainstalowaniu poprawki mam dwa skróty do uruchamiania dwóch różnych nawigacji.

Pozdrawiam

------------
Poprawka linku
Ostatnio zmieniony przez ad2122 2009-07-26, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
misiul
azymut


Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-14, 17:08   

Klawiaturę w NR460 można wyłączyć/włączyć programem ToggleInputPanel.exe

U mnie działa. Proszę o info z mailem na PW to podeślę programik
 
 
jtbili 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-08-14, 18:31   

Sposób podany na forum pdaclub.pl przez zbiwalcz:
Cytat:
Trzeba wejść do "Control panel", następnie "Input Panel" i odznaczamy "Allow applications...." potem zatwierdzamy OK.
A teraz najważniejsze - zamykamy eksploratora i wyłączamy nawigację suwakiem z boku obudowy (nie przyciskiem). Po ponownym włączeniu panel się nie pojawi. W celu przywrócenia panela robimy odwrotnie. Ważne jest powtórne uruchomienie, aby zostały wczytane ustawienia.
Sprawdzone na wersji "Systemu Operacyjnego 1.0.5.42" oraz 1.0.5.5902.
Wygląda to tak jakby samo odznaczenie klawiatury dodawało wpis w ustawieniach, ale dopiero po powtórnym uruchomieniu ten wpis jest ładowany do systemu.

Sprawdziłem, działa.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-17, 11:53 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do cytowania używaj funkcji QUOTE
_________________
jtbili
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-17, 11:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tofifik 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 1
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-17, 11:51   Re: Systemowa klawiatura

WMB napisał/a:
Witam
Zrobiłem przesiadkę z Beckera na NR 460.
Czy możecie mi pomóc w ukryciu obecnej ciągle na ekranie
klawiaturki.
Słyszałem, że ten typ tak ma - ale od czego są na tym Forum dobre duszki.
Szkałem w ustawieniach lecz nie trafiłem.
Może jest na to jakiś sposób systemowy lub jakiś skrypt.
pozdrawiam


Witam. Też posiadam nr460 i miałem ten sam problem.
Wcisnąłem ctrl + esc i pokazał się pasek zadań z którego można wyłączyć klawiaturę i ustawić sobie też właściwości paska zadań (np. żeby był zawsze na wierzchu).
Pozdrawiam.
_________________
..yyyy Dzień dobry.
 
 
 
poul 
azymut


Wiek: 50
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-18, 08:36   Re: Systemowa klawiatura

Dzięki
Wreszcie znalazłem coś pożytecznego.
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-02-14, 19:28   

Sance napisał/a:
Możesz wrzucić screna bo chyba mówimy o dwóch różnych rzeczach.
keyboard włącza hide wyłącza klawiature
Obrazek


Kolego Sance, możesz napisać, jakim sposobem osiągnąłeś tak ładne menu? Czy to menu zastępuje fabryczne, na jakiej nawigacji?

Pozdrawiam
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2010-02-14, 19:51   

Jest to pulpit Dark Ayra (dział PULPIT ClubManiaca), napisany w oparciu o SystemInformation. Podręcznik tu: KLIK
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13