Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 22:43
Mio Moov 500 wisi na ekranie startowym (MioExploreMore)
Autor Wiadomość
BcN
azymut


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-08, 19:42   Mio Moov 500 wisi na ekranie startowym (MioExploreMore)

Witam
Kolega zakupil (allegro) nawigacje Mio Moov 500 Poland ,poinformowali go ze jest odblokowana .
Ja mialem mu wrzucic mapke europy do niej (AM) ale jest problem z komunikacja z komputerem przez USB poprostu komputer jej nie widzi.
Z tego co wyczytalem na forum to ta navi powinna sie pokazac jako dodatkowy dysk wymienny (lub dwa dyski jezeli jest karta SD wlozona) ale po podlaczeniu przez usb jest cisza:(
wlacza sie tylko ekran (taki pomaranczowy) mio explore more - mio map 2008 a nastepnie zasady bezpieczenstwa i do wyboru zaakceptuj albo odrzuc.
Po nacisnieciu odrzuc wraca do tego samego ekranu i tak w kolko, az sie nie nacisnie zaakceptuj to sie wlacza mio map i tam w ustawieniach mozna zaobserwowac ze sie bateria laduje.

Ma ktos moze pomysl jak mozna rozwiazac ten problem z polaczeniem z kompem??

Pozdrawiam
BcN
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-15, 08:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-08, 19:47   

Jeśli jest faktycznie odblokowana to nie będzie widziana jako dyski wymienne. Jeśli na komputerze masz XP to zainstaluj ActiveSync i nawigacja zostanie wykryta, jeśli natomiast masz Vistę to zainstaluj Windows Mobile Device Center i ja wykryje.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-07-08, 19:47   

Jeżeli jest odblokowana to jakim cudem MioMap uruchamia się przy starcie?
Próbowałeś odblokowania przez paczkę kolegi maxpl z forum na odblokowanie do Windowsa, na forum jest już kilka wątków o Mio 500.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
BcN
azymut


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-08, 20:19   

Prawdopodobni nie jest wogole odblokowana ActiveSync jej tez nie widzi ,co do odblokowanie prze metode kolegi Maxpl to jest problem bo navigacja nie widzi karty SD badz ja nie wiem jak ja zmusic zeby wejsc na karte SD:(

pozdrawiam
 
 
aquarius 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 38
Skąd: K-kozle
Wysłany: 2009-07-08, 20:56   

Cytat:
Prawdopodobni nie jest wogole odblokowana
Nawet jesli nie jest odblokowana to po podlaczeniu do PC przez port usb powinna zakomunikowac sie i byc widoczna jako dysk wymienny. Koledzy przestrzegam, przed kupowaniem juz odblokowanego urzadzenia gdyz nigdy nie wiecie kto i co tak naprawde tam nagrzebal a odblokowanie samemu jest bardzo proste i zawsze wiadomo co sie zmienia. Sam widzialem ostatnio ogloszenie w sklepie: profesjonalne odblokowanie mio a na wystawie screeny panelu z forum ;-) .

A gdyby byla odblokowana , tak jak ktos to juz zauwazyl wczesniej nie startowalaby od razu miomapa. reklamuj tam gdzie kupiles, choc sadzac po jakosci "ich" uslugi to nie wiem czy warto. pozdrawiam.
_________________
Mio Moov 500
 
 
 
jurciek
azymut


Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-16, 14:55   Mio Moov 500 nie łączy się z komputerem i błąd

Witam

Dziś zrobiłem zonka małego. Zamiast zmienić ścieżkę w pliku program/files/miomap/appstartupsec.ini zrobiłem to w pliku paths.xml. Nie wiem co mnie otumaniło ale skutek jest taki że po włączeniu pojawia się jak zwykle logo na pomarańczowym tle i po chwili:
Miopocket not found
na szarym tle w okienku.

Nie łączy się z kompem. O 12.00 rozładowałem baterie do spodu i spróbuję koło 17.00 włączyć (HR).

Może jakieś lekarstwo na taką sytuację?
Dodam że kopie bezpieczeństwa mam tylko MioMore Desktop oczywiście też nie widzi że jest podpięta do komputera.

Pozdrawiam
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-07-16, 18:28   

Wczoraj miałem taki problem z moov 330. Zobacz mój temat http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#108932 tam Dzakus dał linka i napisał co i jak.

[ Dodano: 2009-07-16, 18:30 ]
Twaorzysz folder: Cobia500R2 na karcie.
Do tego folderu wrzucasz dowolny plik o nazwie: auto.exe - może być explorer.exe ze zmienioną nazwą. Potem kopiujesz dobry plik zamiast tamtego.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
jurciek
azymut


Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-16, 21:31   

Piękne dzięki. Dało radę, chociaż robiłem tak już wcześniej to winą była karta 4gb sdhc, której zdaje się mio nie widziało. Komputer w końcu wykrywa i już jest ok.

Pozdrawiam
 
 
saul80 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-08-16, 12:02   mio 500 padła - pomarańczowy ekran startowy

Witam
Moja 500 padła po kilku miesiącach używania.Cały czas jest pomarańczowy ekran jak się uruchamia nawigacje.Reset nic nie pomaga mio na on i off cały czas świeci.
Czytałem o tym rozładowaniu baterii ale nic nie pomaga, połączyć z kompem sie nie da.
Może ktos zna dobry serwis niedaleko katowic co naprawiają mio poprzez flash menu???
 
 
diseasekowalski
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-08-16, 12:28   

ze swoich doświadczeń polecam:

Cytat:
Soft-serwis
Głubczycka 11
47-400 Racibórz
tel.:
032 417 01 39
513-393-073
e-mail: biuro@soft-serwis.eu

a nie kwalifikuje sie to na naprawe gwarancyjna? serwis - FIXIT i też masz niedaleko.
 
 
saul80 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-08-16, 13:02   

Przerobiłem tą nawigacje jak pamiętam to przeróbka pawco (wszystko jest w pamieci mio na sd mapy).Czy jak będą zmieniać flash menu to wszystko co było wykasuje się???
Jeszcze moze sie wstrzymam pare dni jak bateria padnie całkiem. Raz leżała tydzień to jedna gra wymagała rejstracji (po 30 dniach) po tym tygodniu mozna było dalej grac na 30dni widac plik rejstru wykasował się.
Gdzie ta 9nóżka jest do hard resetu, czy trzeba rozkręcić mio???
@diseasekowalski gdzie ten serwis FIXIT jest???
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-16, 13:40   

Spróbuj przełączyć na on i wkładać i wyciągać kabel do usb. Miałem podobny przypadek z Mio kumpla po kilkunastu razach załapało połączenie z kompem a potem to już z górki. :mrgreen:
_________________

 
 
saul80 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-08-17, 16:28   

A czy jak ją oddam w ramch gwarancji do naprawy zorientują sie że do pamięci wewnętrznej wgrałem pare plików???
Mogą zrobić flash menu to jak się zorientuja
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-17, 16:36   

saul80 napisał/a:
A czy jak ją oddam w ramch gwarancji do naprawy zorientują sie że do pamięci wewnętrznej wgrałem pare plików???


Jest duża szansa ,że tak.
Powiedź mi jeszcze co uruchamiało ci się po włączeniu nawigacji?
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-17, 16:36   

To zależy. Przeważnie nie zawracają sobie głowy i nie sprawdzają co tam dodatkowo wrzucał użytkownik. Wgrywają nowy soft i po wszystkim. Jeśli jednak trafi się dociekliwy "majster" to raczej nici z gwarancyjnej naprawy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11