Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 22:43
Mio Moov 500 wisi na ekranie startowym (MioExploreMore)
Autor Wiadomość
tiken 
azymut


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-06, 15:24   MIO 500 - brak dysku przy podłączaniu do komputera

Witam. Chce odblokowac mio 500 i po podlaczeniu go przez usb wyskakuje mi okno brak dysku (obrazek w zalaczniku) Czy wezme anuluj czy kontynuuj to mio jest widoczne jako mio device. Przy podlaczeniu nie wykrywa takze mio w activesyncu. Poki co wstrzymalem sie z tego powodu z odblokowywaniem. Co w takiej sytuacji zrobic?? Serdecznie pozdrawiam

brak dysku.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 12,71 KB

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-06, 15:30   

Nie bardzo rozumiem. Piszesz o braku dysku a za chwilę podajesz, że Mio jest widoczne jako Mio Device. Jeśli jest widoczne jako Mio Device to wszystko jest ok. Po włożeniu karty do nawigacji powinny ukazać się dwa dyski. ActiveSync będzie ci potrzebne po odblokowaniu. Dopiero wtedy Mio się będzie łączyło z kompem przez ten program.(oczywiście jeśli na kompie masz XP)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
tiken 
azymut


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-06, 15:35   

jest tak ze po podpieciu mio wyskakuje ten blad ktory jest w zalaczniku, lecz mimo tego widoczny jest tez dysk mio. Po prostu wydaje mi sie to dziwne i dlatego pytam.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-06, 15:42   

Na innym porcie USB próbowałeś? Możesz po podpięciu przeglądać Mio Device?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
tiken 
azymut


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-06, 15:49   

juz mio odblokowane. Tak moglem przegladac. Po odblokowaniu nadal jest ten sam blad i ponownie nie laczy z synciem.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-13, 08:44   Re: MIO 500 - brak dysku przy podłączaniu do komputera

tiken napisał/a:
Witam. Chce odblokowac mio 500 i po podlaczeniu go przez usb wyskakuje mi okno brak dysku (obrazek w zalaczniku) Czy wezme anuluj czy kontynuuj to mio jest widoczne jako mio device. Przy podlaczeniu nie wykrywa takze mio w activesyncu. Poki co wstrzymalem sie z tego powodu z odblokowywaniem. Co w takiej sytuacji zrobic?? Serdecznie pozdrawiam

Witam
Może to kwestia windows
Sprawdź na innym komputerze i lepiej z Windows XP a nie z Vistą czy Windows 7.
Jeśli masz windows 64 bit to też może się róznie zachować - ostanio znajomy "walczył' z zainstalowaniem głupiej drukarki.
pozdrawiam
Arturek
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-13, 08:53   

O ile mi się dobrze zdaje to żaden mio moov nie łaczy się przez AS z komputerem chyba że jest odblokowane np sposobem Maxpl, a nie wiem jak w przypadku mio pocket
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Kiluk
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 134
Wysłany: 2010-01-14, 22:19   

MioPocket i łączenie bez problemów z AS

Kiluk
 
 
chmpawel
azymut


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-30, 11:03   mio moov 500 - problem ze startem i połączeniem z komputerem

Witam, krótko mówiąc mój problem wygląda tak:

1. Kilka dni temu kupiłem mio moov 500, tuż po zakupie włączyłem, zadziałała, no to spakowałem, bo nie miałem casu na zabawę,

2. Kilka dni później znowu włączyłem, znowu ok, tylko komunikat, że słaba bateria, no to wyłączyłem, żeby poczytać instrukcję i podłączyć do kompa.

3. Od tej chwili (jeszcze bez podłączenia na kabel) wyświetla, że potrzebna jest komunikacja z kompem - symbol komputera i navi, a między nimi jakieś tam strzałeczki),

4. Podłączam, włączam, niby się instaluje, ale ani razu sprzęt nie był widoczny jako dysk zewnętrzny, a "Mój komputer" się zawiesza, aż do momentu przełączenia navi na "reset" - i to na dwóch komputerach tak samo.

5. W stanie "reset" navi się naładowała (zielona lampka) - odłączam, a tam ciągle ten ekran, żeby podłączyć do komputera.

6. Przy podłączeniu do zapalniczki w samochodzie to samo...

Co robić? Nie mam dostępu do plików, do niczego...
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-01-30, 12:24   

Może spróbuj zrobić Twardy reset lub przywrócić Mio za pomocą dostarczonego oprogramowania.

Cybant napisał/a:

Na początek zrób może HR inaczej.
Włącz nawigację, poczekaj aż bateria rozładuje się całkowicie, następnie kilkukrotnie włączaj sprzęt tak żeby jeszcze bardziej akumulator padł, potem wyłącznik ustaw na off i podłącz nawigację do kompa, powinien ją zobaczyć, ściągnij aktualizację softu ze strony Mio i będzie cacy ;-)
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
chmpawel
azymut


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-30, 12:47   

Ok, włączyłem nawigację i czekam, aż się rozładuje. Ale w jaki sposób wykonać przywrócenie za pomocą dostarczonego oprogramowania, skoro właściwie nie mam kontaktu z urządzeniem. Jak jest włączona i na kablu to "komputer" się wiesza, dopiero jak przełączam na "reset" to na chwilę migną ikonki dysku zewnętrznego...

[ Dodano: 2010-01-30, 12:50 ]
No i oczywiście cały czas wyświetla te ikonki połączenia z komputerem. Why?
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-01-30, 13:46   

Rozładuj ją na maxa. Jak się wyłączy to włączaj ją i czekaj aż sama się wyłączy i tak aż w końcu nie będzie dało się jej włączyć.
A później zobaczymy.
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
chmpawel
azymut


Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-30, 19:13   

Niestety :( Zrobiłem tak, jak napisano i ciągle nie mam dostępu do tych dwóch dysków zewnętrznych. Jak włączam nawigację, to "mój komputer" się zawiesza, a dopiero jak wyłączam urządzenie, to one "migają"...
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-01-31, 06:24   

Zgłoś ją do gwarancji zamiast marnować czas.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-01-31, 07:22   

Marek216, ma rację. Jak nic w navi nie grzebałeś to wszystko powinno być za free.
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12