Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: harry
2009-07-28, 18:27
Sigma ST20 Nowy GPS z Biedronki Prośba o pomoc...
Autor Wiadomość
brylant_mp 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 5
Skąd: Krośniewice
Wysłany: 2009-07-24, 11:42   Sigma ST20 Nowy GPS z Biedronki Prośba o pomoc...

Witam.
Sorki odrazu że swoim pierwszym postem odrazu robie problem .
Chodzi o gps-a z biedronki sigma st20 bardzo fajny sprzet jak za te pieniadze (249zł 4,3 cala) Orginalnie jest z mapamap i potrafi otwierac fotki i dokumenty a chciałbym jeszcze obejrzec na nim jakies filmiki.. Automape na karcie czyta bez problemu.
Wiecie może co zrobić żeby czytał filmy z karty??
Kiedyś odblokowywałem Win na mancie 010 bodajrze ale to było dawno i nie wiem czy podejsc do tego gps-a podobnie jak poprzednio .
Prosze o wyjasnienie jak naprosciej moge przerobic sigme zeby otwierała filmiki .
Jezeli zrozumieliscie cos z tego co napisałem to tez dobrze :P
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2009-07-24, 12:14   

Jak uruchomiłeś Automape? Jest możliwośc wyboru programu uruchamianego spod przycisku "nawigacja" ?
Jeśli tak, to łatwo można wgrać jakiś pulpit/ menu z lepszym odtwarzaczem multimediów.
_________________

 
 
tadzio48
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-07-24, 16:51   sogma gps st20

Witam czy jest mozliwosc odblokowania tego urzadzenia,pozdrawiam
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-24, 16:52   

A masz ją już w ręce?

[ Dodano: 2009-07-24, 17:56 ]
Nawi jeszcze nie ma w biedronce a już sprzedają^^
http://www.allegro.pl/ite...a_gps_st20.html
Ciekawe co na to sigma team która jest importerem navi....
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
tadzio48
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-07-24, 17:13   sigma st20

witam tak dzisiaj kupilem ,probuje ja odblokowac ale jeszce jestem za slaby wtych klockach ,loczy sie AS tam sa widoczne pliki,ale w plikach nie chce grzebac bo sie nie znam

[ Dodano: 2009-07-24, 18:26 ]
Po polaczeniu sa foldery,ResidentFlash(mapy),Windows,skrót kontrol panel,Temp,Program Files,Apllicatin,to sie wyswietla
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2009-07-24, 17:50   

A zawartośc folderu ResidentFlash? I włącz opcje wyświetlania plików ukrytych/systemowych oraz wyświetlanie rozszerzeń wszystkich typów plików.
_________________

 
 
tadzio48
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-07-24, 17:52   sigma st20

Jak to zrobic
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2009-07-24, 17:58   

Otwórz dowolny folder w kompie, NARZĘDZIA > OPCJE FOLDERÓW > WIDOK > odznacz "ukryj chronione pliki", odznacz "ukryj rozszerzenia znanych typów" oraz zaznacz "pokaż ukryte pliki i foldery".
Wówczas podłącz nawigacje do kompa i podaj jeszcze raz jakie foldery i pliki (pełna nazwa) widzisz w nawigacji.
_________________

 
 
tadzio48
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-07-24, 18:14   sogma gps st20

zrobilem ,foldery:Application data,MY Documents,program files,Recycled,ResidentFlash,Temp,Win,i skrót do control panel,wlozylem karte 2 Giga tez pokazala sie ,ale nic nie mozna w niej otworzyc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2009-07-24, 18:20   

A teraz zawartość ResidentFlash - nie tylko foldery, ale i pliki
_________________

 
 
sapoan
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 89
Wysłany: 2009-07-24, 18:43   

witam. Tez obserwuje ten watek bo .. widzialem tą nawigację i pwoiem ze podobała mi się. Poza tym znajomy kupił ale od razu wyjechał.. :)
 
 
tadzio48
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-07-24, 18:57   sigma st20

Folder Mapamap-foldery ,komunikaty,mapamap,mapy, Folder Mapamap30-poi,skins,sunds,texture,de_De.dll,defult.opt,eng_GB.dll, fav.fdf, hpool.txt, lochist.tex, mapamap.opt, mapamap3..., mapamap.lic mm.def, phpool.txt, pl-PL.dll,
poi-viz.def, POi-viz.tex, SP.DLL, SWCEDLL.DLL. jeszcze sa pliki gpspara0bin+1,2,3 takie same tylko zmienia sie numeracja ito jest wszystko w tym folderze
 
 
pycek 
azymut
1066


Wiek: 43
Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 3
Skąd: szydłowiec
Wysłany: 2009-07-24, 19:18   

brylant_mp napisz jak odpaliłeś auto mapę w tej nawigacji sigma
_________________
1066
 
 
Prze__mek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-24, 20:29   

pycek napisał/a:
brylant_mp napisz jak odpaliłeś auto mapę w tej nawigacji sigma


Po prostu należy utworzyć na karcie SD katalog Explorer.exe.

Wtedy mamy dostęp do Windowsa. Teraz bez problemu można wgrać AutoMapę.
Właśnie przed chwilą uruchomiłem ją na zakupionej dziś SIGMIE.

Pozdrawiam,
Prze__mek
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2009-07-24, 20:37   

A jak wygląda oryginalne menu nawigacji? Proszę o zrzut ekranu.
I listę procesów - z programu ITaskmanager (w download w apteczce)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10