Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: harry
2009-07-28, 19:27
Sigma ST20 Nowy GPS z Biedronki Prośba o pomoc...
Autor Wiadomość
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-04-08, 18:11   

grzegor997 napisał/a:
Mam taki mały i leniwy temacik...
grzegor997 napisał/a:
Wiem że są takie panele ale niestety nie moge ich znaleźć

No faktycznie leniwy.,. sa takie panele i duzo znajdziesz ich na tym forum.. ale watpie ze ktos podrzuci Ci caly komplet - bedziesz musial niestety okazac sie troche mniej leniwy, poczytac, posciagac, poimstalowac, skonfigurowac i dop[iero sie cieszyc wlasna praca i cierpliwscia.. A jesli chesz wszytko od teraz to idz do jakiegos markowego sklepu, wydaj 1000 zl (powinno starczyc) i kup jakis wypasiony model z bajerami, a nie Sigme z Biedronki - przy niej niestety trzebs ei troche pomeczyc by zrobic z niej ekstra sprzet, choc wcale to nie jest trudne.. Opcja "szukaj" na forumm nie boli, a to kopaolnia wiedzy..
 
 
grzegor997
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-04-08, 18:43   

Wiesz zawsze jak znalazłem ciekawą paczke to z serwera odsiebie.com a niestety gosc ktory zakladal serwer dostał kajdany a serwer zamkneli. No coz mam wprawdzie taki jeden panel tylko nie mam pojecia jak zrobić żeby filmy smigały(chociaz nie muszą byc one w mojej sigmie). Ja nie jestem rozeznany tak bardzo w tym temacie ale moze jest jednak taki mozg co sprawi mi przyjemnosc i zrobi taka mala aktualizacje starych panelow i wniesie mała poprawkę do nich i doda TomToma. nie wymagam aż tak dużo :-P
 
 
Boshi 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 48
Wysłany: 2010-05-12, 14:58   

Jak tą sigme ST 20 Odblokować? Już wszystkiego próbowałem chyba. Plik shell. ini zawiera takie coś... \SDMMC\AutomapaEU\wceAM.exe. Na karcie mam Folder ST20 i w nim właśnie IGO 8, Automap, wszystko od jednego użytkownika forum tutaj, ( strona 9-10) I za każdym razem włącza się Orginalna Map map.
 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-05-12, 16:25   

Przecież ścieżka w shell.ini wyraźnie podaje gdzie ma być np. ta automapa, a Ty napisałeś że jest w folderze o nazwie ST20.
 
 
wampohl24 
Waypoint


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 46
Wysłany: 2010-05-12, 17:21   

Drobiazg.....ale ważny ,po exe nie ma kropy! (chyba że to koniec zdania) na forum już Trzech "walczyło" z kropką.
 
 
Boshi 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 48
Wysłany: 2010-05-13, 15:39   

No, to wkońcu jak? Pokaże jak to jest.

Mam karte SSD---> na karcie jest cały folder ST20 ściągnięty od jednego z forumowiczów----> W folderze ST20 są mapy Automapa EU, IGO 8 oraz foldery system i Bacup. W pliku Shell ini jest podana a taka ścieżka:

\SDMMC\AutomapaEU\wceAM.exe.

Teraz powie mi ktoś gdzie mam wkleić ten plik Shell .ini na kartę? Jak uruchomić tą automapę, trzeba coś zmieniąc w pliku Shell.ini przed skopiowaniem na kartę?.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-13, 15:43   

Najpierw sprawdź ścieżkę dostepu do pliku wceAm.exe. Wg Twojego opisu jest:
\SDMMC\ST20\AutomapaEU\wceAM.exe - i taka ma być zawartość shell.ini.
A plik shell.ini ma być w folderze głównym karty.
_________________

 
 
Boshi 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 48
Wysłany: 2010-05-13, 15:49   

Zmieniłem i mam teraz 4 foldery tzn skasowałem ST20 a zawartość skopiowałem na glowny folder karty, i mam teraz jak wchodzę na kartę te 4 foldery : automapa IGO 8 , system i bacup.

Shell ini wygląda tak jak pisałem. Jest od razu jak sie wchodzi na kartę obok tych 4 folderów.

Z kompa jak próbuję odpalić np ta automapę to wyskakuje błąd i nie da się. Błąd tyczy aplikacji systemu 32.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-13, 15:56   

Daj shell.ini jako załącznik i screena z zawartością karty.
_________________

 
 
Boshi 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 48
Wysłany: 2010-05-13, 16:08   

Jakiś błąd wywala, bazy, albo php, nie wiem, nie da się załadować, a na hosting nic nie widać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-13, 16:11   

Shell.ini spakuj ZIP, a strukturę folderów na karcie po prostu napisz (w podaj, jakie w nich są pliki exe)
_________________

 
 
Boshi 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 48
Wysłany: 2010-05-13, 16:17   

Folder głowny:
--->
Foldery--->

AutoMapaEU---> AutomapaEU.exe i WceAm.exe
Bacup---> Nic
IGO8---> Igo8.exe
System---> MortScript.exe i Start.exe

shell.rar
Pobierz Plik ściągnięto 204 raz(y) 100 Bajtów

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-13, 16:31   

Shell.ini prawidłowy:
\SDMMC\AutomapaEU\wceAM.exe

Podczas instalacji AM co zaznaczyłeś? Komp, nawigacja, czy karta? A potem jakiego Windowsa?
_________________

 
 
Boshi 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 48
Wysłany: 2010-05-13, 16:35   

No własnie w tym problem, że ja tego nie instalowałem, ściągłem to od januszka20 już zainstalowane. Skopiowałem na karte i jest jak jest.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-05-13, 16:38   

Czyli AM to gotowiec - gotowce zawsze sprawiają kłopoty.Spróbuj tak:
w Shell.ini wpisz
\Windows\explorer.exe
ia potem uruchom AM z Windowsa z pliku wceAm.exe - zobacz, czy też się nie uruchomi. Jak nie ruszy - skasuj i zainstaluj według instrukcji z działu o AM.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13