Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodawanie / wyświetlania POI w IGO
Autor Wiadomość
andzelo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-08-13, 19:51   Dodawanie / wyświetlania POI w IGO

Witam mam pytanko troche lamerskie ale prosze o pomoc posiadam mape igo plus 2006 i troche nie ogarniam tego, mapa mi jest potrzebna do pracy, chcę wgrać punkty poi znalazłem na poiplaza i nie wiem jak to zrobić gdzie i jak je wkleić prosze o pomoc z góry dzieki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-10, 07:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fox2plus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-13, 20:05   

polecam poszukac program IGO poi explorer
 
 
andzelo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-08-13, 20:15   

ta mapy mam ale chodzi mi o punkty POI dokładnie radary jak wgrać gdzie i w jaki sposób
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-08-13, 21:14   

Jezeli poczekasz troche to wkrotce zamieszcze i Expolrer do POI dla igo cale paczki z POI ale nie wybrabiam - pozdro.
 
 
 
andzelo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-08-13, 21:20   

Spoko poczekam pozdrowionka
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-08-13, 22:55   Re: Problem z POI w IGO

andzelo napisał/a:
Witam mam pytanko troche lamerskie ale prosze o pomoc posiadam mape igo plus 2006 i troche nie ogarniam tego, mapa mi jest potrzebna do pracy, chcę wgrać punkty poi znalazłem na poiplaza i nie wiem jak to zrobić gdzie i jak je wkleić prosze o pomoc z góry dzieki pozdrawiam


Odpowiedzi poszukaj tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35
 
 
bc30se
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-14, 01:44   

stąd można ściągnąć explorera

http://my.pdamill.com/viewtopic.php?t=2515

też chce zacząć dłubać temat ale nie mam czasu..
 
 
maarycin
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 47
Wysłany: 2008-03-15, 20:45   

Jak złączyć wszystkie POI z różnych kategorii (każde POI z w formacie nazwa.db) w jeden plik igo.db ?? Nie mogę znaleźć rozwiązania a potrzebuję stworzyć własne POI.
_________________
AKIRA MM512 + 2GB SD
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-15, 22:26   

maarycin napisał/a:
Jak złączyć wszystkie POI z różnych kategorii (każde POI z w formacie nazwa.db) w jeden plik igo.db ?? Nie mogę znaleźć rozwiązania a potrzebuję stworzyć własne POI.


za pomoca IGO poi explorer

wszystkie poi tj. ok 40-50 kategorii,plik bedzie wazyc troszke ponad 2MB a iGo sie bedzie ok minuty dluzej ładowac,osobiscie mam plik db z 23000 POI dla polski i wlasnie troche ponad 2MB wazy

jesli administracja pozwoli to moge zrobic szybki tutek jak tworzyc wlasny plik *db ze screenami
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-16, 00:51   

Cytat:
...jesli administracja pozwoli to moge zrobic szybki tutek jak tworzyc wlasny plik *db ze screenami

no wiesz...taki staż na forum a jeszcze pytasz, nigdy niczego za wiele...
ale hmm... a wizy stałej nie chcesz...taniej wychodzi ;-)



---
dawaj co tam masz, bo lotną eskadrę FAQ ci naślemy i się nie wyśpisz... 8-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3456
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-16, 07:50   

satan9 napisał/a:
moge zrobic szybki tutek jak tworzyc wlasny plik *db ze screenami

Nakarm głodnego... FAQ Propozycje :!: :mrgreen:
_________________

 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-16, 11:20   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=11350#11350
 
 
ROBERT199
młodszy inspektor GPS
AKIRA 3512-A3


Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-03-17, 10:46   

UDAŁO MI SIE WGRAĆ FOTORADARY DO IGO 6 ALE JAK MAM USTAWIC PROGRAM, ABY BYŁY OSTRZEŻENIA PODCZAS ZBLIŻANIA SIE DO FOTORADARU??
I JESZCZE CHCIALEM ZAPYTAC CZY JEST MOZLIWOŚC WGRANIA FOTORADARÓW DO IGO8.
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 16:41   

ROBERT199 napisał/a:
UDAŁO MI SIE WGRAĆ FOTORADARY DO IGO 6 ALE JAK MAM USTAWIC PROGRAM, ABY BYŁY OSTRZEŻENIA PODCZAS ZBLIŻANIA SIE DO FOTORADARU??
I JESZCZE CHCIALEM ZAPYTAC CZY JEST MOZLIWOŚC WGRANIA FOTORADARÓW DO IGO8.
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ


moge sie mylic ale chyba

Ustawienia/Ogolne/Ostrzezenia/Ostrzegaj o predkosci i Wlacz kamere drogowa + Ostrzezenia dzwiekowe i tu wybierasz

ale moge sie mylic

co to speedcamow to w katalogu speedcam i robisz tak samo jak w 2006,ale moge sie mylic;]
 
 
maarycin
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 47
Wysłany: 2008-03-20, 14:56   Ikony POI

Zrobiłem jedną bazę z własnymi POI, ale wyświetla mi ikonki domyślne, np. McDonalds, KFC maja jedną ikonkę - widelec z nożem, wszystkie rodzaje stacji benzynowych mają ikonkę z rysunkiem stacji. Jak zrobić, żeby stacje miały swoje loga, restauracje swoje itd... ?
_________________
AKIRA MM512 + 2GB SD
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10