Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-02, 15:25
[Tutek] Odblokowanie Lark 50.1
Autor Wiadomość
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-07-28, 19:18   [Tutek] Odblokowanie Lark 50.1

Jesli masz chwile czasu i stac Cie na zuzyty prad do wykonania tej operacji,jestes osoba,ktora nie da sie naciagnac oszustom i naciagaczom z allegro,ktorzy za to samo wezma od Ciebie od 10-100zl. Dodatkowo dowiesz sie kilku innych ciekawych rzeczy,ktorych oni Ci nie powiedza.

Zaczynamy.

Lak 50.1 z WinCE 5.0

Jak odblokowac ?
Sposób I:

1.) Pierwsze co nalezy zrobic to sciagnac plik z adresu ponizej i wkleic do naszej nawigacji, czyli podlaczyc pod PC za pomoca ActiveSync.
Odnajdujemy sciezke \SDMLC\ i do niej wzucamy nasz sciagniety plik.

http://www.storage.to/get...Platformway.exe

2.) Wchodzimy w Menu nawigacji a nastepnie Ustawienia i zmieniamy sciezke do programu nawigacji.


a nastepnie pkazujemy sciezke do sciagnietego wczesniej pliku.


Akceptujemy i mamy juz odblokowana nawigacje.

Jednak uwaga. Ten sposób jest szybki i wmiare łatwy,ale niestety są problemy z zablokowanie nawigacji do stanu fabrycznego.Zalecam 2 sposób.

Sposób II:

Sciagamy i wypakowywujemy skrypt do nawigacji do ResidentFlash a nastepnie wchodzimy w Menu nawigacji a potem Ustawienia i zmieniamy sciezke do programu nawigacji,czyli pokazujemy sciezke do pliku z paczki


Skrypt działa w następujacy sposób:
Gdy mamy włożoną kartę do urzadzenia po nacisnieciu na Nawigacja,odpala Nam sie Pulpit. Zaś,gdy karty nie ma w slocie,uruchomi sie oprogramowanie fabryczne,czyli MapaMap.

Lark 50.1 dziala na ponizszym porcie:
Kod:
Port:1
Transmisja: 4800 lub 38400

Kopia ActiveSync oraz CeRegEdit jest dostepna na: http://chomikuj.pl/legalne_gps

Kilka dodatkowych uwag.

Jak zmienic tapete?
Wchodzimy na pulpicie My device/Control Panel/Display i wybieramy swoj plik z tapeta.
Milym zaskoczeniem jest dla nas obsluga innych formatow plikow niz bmp.



Ukryta partycja.
Podlaczamy nawigacje pod PC i laczymy sie z nia za pomoca MyMobiler'a.Nastepnie aktuwujemy sobie pasek adresu,tak jak na screenie View/Address Bar. Wchodzimy do Residentflash po czym dopisujemy liczbe 2 na koncu i klikamy ENTER.


Ukryta partycja zawiera Menu glowne nawigacji,ktore dostajemy od producenta.

Kopia ukrytej partycji:
http://rapidshare.com/fil...Flash2.rar.html
http://www.megaupload.com/?d=QQI0S3Y9
http://www.filefactory.co...identFlash2_rar
http://www.badongo.com/file/16470813

Transmiter FM z poziomu nawigacji?
Mozliwe. Ponownie wchodzimy do ukrytej partycji ResidentFlash2 po czym odszukujemy FM.exe. Nastepnie zaznaczmy i klikamy Edit/Copy. Teraz wychodzimy i wchodzimy do SDMLC i klimamy Edit/Paste Shourtcut co znaczy ze robimy skrot do tej aplikacji.
UWAGA:
Aby transmiter dzialal poprawnie nalezy podpiac kabel USB,bo to wlasnie on sluzy jako antena

Reset?
Reset jest,ale dla mniej dociekliwych malozauwazalny, tymbardziej, gdy nie czytamy instrukcji obslugi:D

Reset jest nad slotem kart SD, mala dziurka.


Ukryte przyciski fabrycznego MENU.
Nalezy zastapic orginalny plik na ukrytej partycji ResidentFlash2 na ten.Oczywiscie pamietajcie o kopi zapasowej.
http://www.przeklej.pl/pl...ar-00032sc2p96u

Pomysl z postu:
http://www.my-navia.pl/vi...p=115014#115014

Screeny:






Nowe możliwosci fabrycznego MPlayera.
Sciagniety plik nalezy wypakowac i zastapic z istniejacym w partycji ResidentFlash2.
Paczka (wma+wav, mp3+wav, wma+mp3)
Odtwaza takze pliki *lrc czyli karaoke.
http://rapidshare.com/fil.../MPlay.zip.html
http://hotfile.com/dl/102.../MPlay.zip.html
http://www.megaupload.com/?d=BMSAT37L
http://www.badongo.com/file/16593449


Lak 50.1 z WinCE 6.0

Jak odblokowac ?

Sciagamy i wypakowywujemy skrypt do nawigacji do ResidentFlash a nastepnie wchodzimy w Menu nawigacji a potem Ustawienia i zmieniamy sciezke do programu nawigacji,czyli pokazujemy sciezke do pliku z paczki.



Skrypt działa w następujacy sposób:
Gdy mamy włożoną kartę do urzadzenia po nacisnieciu na Nawigacja,odpala Nam sie Pulpit. Zaś,gdy karty nie ma w slocie,uruchomi sie oprogramowanie fabryczne,czyli MapaMap.


Ponizej skrypt odblokowania a takze kopie rejestru i ukrytej partycji

Kopia ResidentFlash2: http://freakshare.net/fil....CE6.0.rar.html

Kopia rejestru CeRegEdit: http://www.2shared.com/fi...501WinCE60.html

Kopia ActivSync: http://www.2shared.com/fi...501WinCE60.html

Odblokowanie Skryptem Morth'a: http://www.2shared.com/fi...tart_WinCE.html



Podziekowania dla wszystkich,ktorzy przyczynili sie do udoskonalenia tejze nawigacji.

Uwaga.Nie mieszac plikow z Larka z Windowsem z systemem CE 5 z plikami CE 6 i odwrotnie.

Karty obsługiwane przez urzadzenie:

- Kingston:
- SD 256 MB
- SD 1GB
- SD 2GB
- SDHC 8GB 2 class
- SDHC 8GB 4 class
- Transcend:
- SD 4GB
- KODAK:
- SD 64 MB
- EMTEC:
- MicroSD z adapterem 1GB
- Silicon Power
- 4GB microSD z adapterem SD

Tematy dla Desperatów:

Hard Reset w Larku 50.1 ? Możliwe !!! http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
Zmiana LOGO startowego na inny: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18250
Inne posty o HR:
jestem_ktoś napisał/a:
Zacznij od http://www.elektroda.pl/r...55.html#8950526
Jak nie zadziała, to http://www.elektroda.pl/r...55.html#8078995



Pozdro:

satan9
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-25, 21:30, w całości zmieniany 14 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-28, 20:21   

Po wgraniu plik CePlatformway.exe nie trzeba zmieniać ścieżki w menu, ponieważ nazwa pliku to "backdoor" programistów YF International umożliwiający zmianę menu
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Midivox
azymut


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-03, 19:28   

Witam, może macie sposób program który wyłączy Larka wyłączenie z poziomu menu start go usypia a nie wyłącza czego efektem jest padmięcie bateri max po 2 dniach. Sprawdzałem już jakis program off 7,5 kb lecz efekt ten sam zawsze jest uśpiony nie mogę wywołac tej samej funkcji co po naciśnięciu przycisku power na oryginalnie działającym menu. Może ktoś z Was ma sposób na wyłączenie a nie uśpienie tej nawigacji.
 
 
makosg 
azymut


Wiek: 33
Dołączyła: 05 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-05, 18:24   

Dołączam do pytania
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-05, 22:46   

Programowo się nie da. Tylko sprzętowo
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wronaavd 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 31
Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-06, 01:09   

Wielkie dzięki za tutek, jednak mam jeszcze pytanie: co z odtwarzaniem mp3 w larku 50.1? Jak z divxami? Mówię o firmowych playerkach. Nie mogę dostać się (nie wiem czemu, może coś robię źle) na masade (mam pusty folder, a wtyczka i opcja pokazywania wszystkiego w TC włączone), a podobno tam wystarczy dodać w 2 plikach rozszerzenia mp3 i mpg... Z góry dzięki za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-08-06, 07:04   

Midivox, makosg: Pod przyciskiem POWER u góry nawigacji macie dwie opcje: wyłącz i uśpij (instrukcja obsługi, strona 9, mniej więcej pośrodku)

Wronaavd: dostęp do mesady opisano w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9439
Co do zmian w plikach: coś takiego robiono w innych modelach ( http://www.my-navia.pl/vi...?p=72043#72043) , niekoniecznie zadziała na 50.1, ale zawsze można wgrać inny odtwarzacz (na forum w dziale MULTIMEDiA)
_________________

 
 
makosg 
azymut


Wiek: 33
Dołączyła: 05 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-06, 23:53   

jacekp1313 napisał/a:
Midivox, makosg: Pod przyciskiem POWER
u góry nawigacji macie dwie opcje: wyłącz i uśpij
(instrukcja obsługi, strona 9, mniej więcej pośrodku)


To wiem, tylko że mam odblokowaną i mam pulpit wince5,
kiedy daje start to jest tylko suspend,
kiedy nacisnę POWER to nic sie nie dzieje,
kiedy przytrzymam chwile to sie wyłącza a raczej tylko usypia
bo gdy znów przytrzymam to wtedy od razu wskakuje pulpit.
 
 
arczimi 
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 31
Wysłany: 2009-08-07, 10:14   

też tak mam ,widocznie taki jego urok..
 
 
daks
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-10, 08:53   

witam mam pytanko jak odblokuję Lark 50.1 po wpisaniu ścieżki AM będzie chodzić z karty,a jak ją wyjmę czy odpali mi orginalna ,bez żadnych wpisów? I jak się sprawję ta nawigacja bo zamierzam kupić.Pzdr
Ostatnio zmieniony przez daks 2009-08-10, 08:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-08-10, 08:55   

Nie, musiałbyś zastosować skrypt według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12163
_________________

 
 
daks
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-10, 08:58   

bo w lark 43.1 po wyjęciu karty i włączeniu wskakuje orginalna mapa bez żadnych wpisów
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-08-10, 09:01   

Zależy. co masz na karcie - jeśli program + jakis shell.ini, to tak. Ale po przywróceniu z uśpienia nie będzie sprawdzał, co jest na karcie, tylko włączy sie tam, gdzie był uśpiony.
_________________

 
 
daks
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-10, 09:07   

powiedz mi jeszcze jak łapie szybko sygnał gps bo mam do tej pory mio550m ale bez anteny dodatkowej bardzo wolno łapie sygnał i jest słaby .dlatego przymierzam się kupić tego larka
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-08-10, 09:11   

Zaczyna sie off-topic. Poszukaj w innych wątkach o 50.1 - tu powinna być dyskusja o odblokowaniu
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: sprzęt gastronomiczny
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11