Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:44
Lark 35.0 nie chce sie właczyc
Autor Wiadomość
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-30, 11:27   

Jak masz na gwarancji i jeżeli nie działa przycisk ON/OFF to jest to powód do reklamacji i w takim przypadku wymieniają sprzęt na NOWY :lol: . A jeżeli Ty nie możesz włączyć to i w serwisie też nie włączą :-D . Lampka ładowania świeci na zielono więc uznają że z baterią jest wszystko Ok. :mrgreen:

Porada jak postępować w serwisie:

http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Andyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-06-26, 06:08   Lark 35.0 nie włącza się

Witam mam Larka z GW to jest chyba model 35.0 o ile dobrze pamiętam. Chodził bez zarzutu i nagle przestał się w ogóle uruchamiać. Ciekawe jest to że przestał się włączać po dłuższej przerwie. Odłożyłem go na półkę z ponad miesiąc wczoraj chciałem go uruchomić i nic. Pomyślałem, że może bateria padła, więc podłączyłem na całą noc do komputera. Podczas ładowania świeci się pomarańczowa dioda. Po całonocnym ładowaniu powinien się naładować. Jednak jak wstałem rano dioda dalej była pomarańczowa. Spróbowałem go odpalić podłączonego do komputera i bez komputera, ale nie reaguje. Dziwi mnie to zwłaszcza, że nikt oprócz mnie go nie używa i cały miesiąc był w spoczynku. Pewnie padła bateria.

Mam go chyba na gwarancji tylko powygrywałem na niego trochę "swoich" rzeczy m.in inną mapę. Ciekawe jak do tego podchodzą w serwisach.

Ewentualnie coś można próbować robić na własną odpowiedzialność?
 
 
cgaweda
azymut


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-26, 09:48   

witam
sprzęt pewnie do wymiany w ramach gwarancji, w larku dowiedziałem się że to częsta przypadłość tego modelu
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-06-26, 12:14   

Andyk, naładuj go WYŁACZONEGO w samochodzie, ładowarką z zestawu, a nie komputerem, bo USB w kompie ma za małą wydajność prądową i może nie doładować. Jak zapali się zielona LED, wówczas próbuj właczyć.
cgaweda napisał/a:
w larku dowiedziałem się że to częsta przypadłość tego modelu

:-) To jam jakiś szczęśliwiec jest, aliści od ponad roku nic. Co najwyżej jeden bad-pixel mi się pokazał, ale nie przeszkadza.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
stas 
Waypoint
stas


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 77
Wysłany: 2009-06-26, 20:24   

Sprawdż w jakim położeniu jest suwak HOLD.
_________________
stas > Lark43.2+MMTop > E52+OviMaps > Galaxy SIIImini+HERE+MapFactor
 
 
maxxoo78 
azymut


Wiek: 41
Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-01, 11:58   Lark 35.0 nie chce sie właczyc

Witam mam problem moze ktos zna odpowiedz, mam ta nawigacja od Listopada 2008r uzywana byla moze z dwa razy w Grudniu od tego czasu nie byla uruchamiana. Teraz nie chce sie właczyc dioda pomaronczowa swieci jak sie naładuje to zielona i nadal nic, pobór pradu przy załaczeniu mały jest ale nic sie nie włacza, zna ktos moze taki problem? aha komp tez nie widzi urzadzenie
 
 
felippe 
Waypoint



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 41
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2009-08-01, 12:05   

mam to samo tyle że z dwudniowym larkiem 50.1

też chętnie usłyszę sugestię. :)
_________________
Lark 50.1 || TomTom GO 750 || Pioneer AVIC-S1 || Mio Moov M400
 
 
 
Cribs 
azymut


Wiek: 21
Dołączył: 05 Sie 2009
Posty: 3
Skąd: Płońsk
Wysłany: 2009-08-05, 19:54   

Ja podobnie z Larkiem 35.0 tyle że się wyświetla kalibracja ekranu i nie chce się włączyć, a łączy się z komputerem tylko za pomocą ActiveSync i nie chcą się wysyłać pliki.Wyłącza się w połowie połączenie z nawigacją.Wiem że trochę odbiegam od tematu ale są to podobne problemy więc nie zakładam nowego tematu.
 
 
 
Paul.B 
młodszy inspektor GPS
Dopiero zaczynam :-)


Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 6
Skąd: Leszno/Wielkopolska
Wysłany: 2009-08-06, 08:51   

Cribs napisał/a:
Wyłącza się w połowie połączenie z nawigacją.
To może być na 99% problem z kabelkiem USB - spróbuj innego, zamiast tego, co był z navi.
_________________
Pozdrawiam,
Paweł
 
 
Cribs 
azymut


Wiek: 21
Dołączył: 05 Sie 2009
Posty: 3
Skąd: Płońsk
Wysłany: 2009-08-06, 16:10   

A i jeszcze chciałbym powiedzieć że przez omyłkę z formatowałem dane.Gdyż było napisane że jest to od restartu GPS i tak to się porobiło.

[ Dodano: 2009-08-06, 19:16 ]
Witam!
Nakręciłem film z moim problemem.Obejrzyjcie i powiedzcie co powinienem zrobić: http://www.youtube.com/watch?v=E4IpIySKIBo
 
 
 
Pablo40 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 8
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2009-08-07, 09:59   

Witam
1 Lark nie włącza się 99.9% -- serwis Larki tak mają
2 Kalibracja ---trzeba przeprowadzić do końca to jest niemalne po wykasowanu wszelkich ustawień, a nie przerywać w połwowie jak widać na filmiku ( rysik w punkt X a nie zboku w wten sposób można robić do przyszłego roku i zero efektu )
3 Zrywa połączenie ---- możliwe przyczyny
A. Kabelek zmienić na inny Larkowe nie są najlepsze
B. W ActiveSync wyłączyć konwertowanie plików na format U P
C. Skopiować na kartę SD przez cztnik kart a następnie z karty do NandFlash Najszybszy sposów skopiowania do Larka

Ps. Panowie Wasze problemy są dokładnie opisane na tym forum tylko trzeba poświęcić trochę czasu na poszukanie i przeczytanie. :-?
 
 
Cribs 
azymut


Wiek: 21
Dołączył: 05 Sie 2009
Posty: 3
Skąd: Płońsk
Wysłany: 2009-08-09, 15:58   

Drugi punkt pomógł.Dzięki ;-)
 
 
 
to masz 
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-26, 14:02   

Pablo40 napisał/a:
Witam
1 Lark nie włącza się 99.9% -- serwis Larki tak mają :-?


Jeśli mojego Larka dopadła ta choroba to tylko wysyłka do serwisu ?
Nic się nie da zrobić ?

Jednak nie należy się śpiszyć z pisaniem, a tylko więcej czytać.....czytać i czytać.
Bije się w piersi, bo kilka postów dalej jest odpowiedz :
"SPRAWDZ SUWAK HOLD" !!! O ja ciemna masa !!!
Podziękowania dla stas,
_________________
lark 35,0 Kingston 2GB Goclever5065BT
 
 
Ailur
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-10-14, 21:32   Lark 35 ZDECHŁ :(

Hej, sprawa wygląda tak:

- zostawiłem włączonego lark'a w aucie, był podłączony do zasilania,
- było zimno, około 1st,
- po godzinie, Lark świecił się, ale nie odpowiadał, nie reagował na guziki, ani na dotyk ekranu,
- zresetowałem dziada,
-Lark zgasł i nie żyje.

Próby naciskania power nie włączają go, dioda od ładowania się zapala się.

O co kaman? Można domowymi sposobami naprawić?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-14, 21:38   

Podłącz go na początek w ciepełku do ładowania i porządnie niech się nawcina energii.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10