My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker z103 - aktualizacja map / inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-08, 11:47   Becker z103 i wgranie automapy

Witam!!
Zakupilem nawigacje beecker z103 i chcialbym wgrac na karte pamieci automape tak zeby w nawigacji zostala oryginalna mapa beckera a zebym na swojej karcie pamieci mial automape. Co trzeba zrobic ??
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-10, 23:15   Becker z103 - aktualizacja map / inny program nawigacyjny

Zakupilem nawigacje becker Z103 i chcialbym zaktuaizowac oryginalne mapy czy jest taka mozliwość?? A jak nie to co proponujecie?? Z góry dziekuje :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-01, 19:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-11, 12:55   

Darmowa aktualizacja należy się do wersji o jeden stopień (kwartał) nowszej od tej, którą masz oryginalnie wgraną w urządzeniu.
Gdybyś miał problemy...z Content manager...poszukaj kilka watków niżej w tym dziale.... jest instrukcja jak te trudności pokonać:)
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-11, 14:04   

A jakbym chciał wgrać np automape na osobna kartę pamięci to co muszę zrobić?? Trzeba odblokowywać nawigacje zeby ona dzialala z karty ?
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-11, 14:27   

nie trzeba

musisz sobie wybrać oprócz głosów języków w oknie dialogowym, ze ma to być automapa dla Beckera.

i jak zainstalujesz i wetkniesz karte to bedziesz miał menu z wyborem programu nawigacyjnego
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-13, 10:25   

A w jakim systemie ma byc ona zainstalowana bo tam jest kilka do wyboru i nie wiem który wybrać zeby chodziło wszystko bez problemów
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-13, 12:37   

na 90% jest to win5.0 ce
wiec to dajesz

najlepiej wybierz czytnik kart do ktorego podłacz swoja karte potem okresl litere "dysku karty w systemie"
i na koniec wskaz win ce

wybierasz sobie rozne opcje i dodatek becker "nie ma twojego 103"

i jak wsio ok to jak potem zapodasz karte do beckera to powinno ruszyc z nowym menu
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-13, 23:05   

Wgrałem i nic sie nie dzieje nic sie nie laduje tylko stoi na ekranie powitalnym becker. Co jest?
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-16, 11:40   

Musiałeś coś źle zrobić. Zainstaluj raz jeszcze, krok po kroku.
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-20, 22:59   

Zaznaczylem becker autoastart i nie startuje wogule nawigacja jak mam wlozona karte pamieci. Moze mam jakas automape felerną?? Macie linki do automapy europy jak najnowszej ???
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 50
Wysłany: 2009-08-22, 14:30   Mapy Becker Z103

Wie ktoś jak uruchomić na Z103 nowe mapy pobrałem je tylko po uruchomieniu pisze że licencja nie pozwala uruchomić map ma ktoś jakiś pomysł co z tum zrobić
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 50
Wysłany: 2009-09-07, 22:10   Becker Z103

chciałbym zainstalować mapy Q4 tylko moja licencja na to niepozwala mam licencje na Z205 czy ktoś może wie jak ją uaktywnić żeby działała na Z103
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 50
Wysłany: 2009-09-14, 19:39   Becker Z103

Czy jest jakaś możliwość zainstalowania map np. TeleAtlas na oryginalnym urzadzeniu Becker Z103
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9790
Wysłany: 2009-09-14, 19:48   

wana napisał/a:
oryginalnym
a widziałeś gdzieś podróbki tego urządzenia.

Pewnie trzeba zmienić program nawigacyjny.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
orumpraw
azymut


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-09-20, 12:45   

natrafiłem na ten sam problem, szukałem w internecie rozwiązania i okazało się, że mapy ściągnięte z internetu nie mogą współpracować z oryginalną (nieskrackowaną) nawigacją - chyba że masz plik licencji na mapę ściągniętą z internetu. Skrackowana wersja programu nawigacyjnego powinna bez problemu współpracować z mapami ściągniętymi z internetu.
Mapy są też rozprowadzane na płytkach DVD - jeżeli ściągniesz z internetu obraz płyty z nowymi mapami, to powinno być możliwe zainstalowanie ich na każdej nawigacji (nie sprawdzałem tego).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 10