My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
318.00 PLN
Mio Spirit 6900 LM Polska
Mio Spirit 6900 LM Polska
348.99 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
Navroad DRIVE Navigator Europa
Navroad DRIVE Navigator Europa
236.00 PLN
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
449.00 PLN
TomTom Start 20 Europa
TomTom Start 20 Europa
498.00 PLN
Navroad ENOVO S6 AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S6 AutoMapa
308.00 PLN
Garmin Nuvi 2597 LMT Europa
Garmin Nuvi 2597 LMT Europa
682.01 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker z103 - aktualizacja map / inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-08, 10:47   Becker z103 i wgranie automapy

Witam!!
Zakupilem nawigacje beecker z103 i chcialbym wgrac na karte pamieci automape tak zeby w nawigacji zostala oryginalna mapa beckera a zebym na swojej karcie pamieci mial automape. Co trzeba zrobic ??
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-10, 22:15   Becker z103 - aktualizacja map / inny program nawigacyjny

Zakupilem nawigacje becker Z103 i chcialbym zaktuaizowac oryginalne mapy czy jest taka mozliwość?? A jak nie to co proponujecie?? Z góry dziekuje :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-01, 18:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-11, 11:55   

Darmowa aktualizacja należy się do wersji o jeden stopień (kwartał) nowszej od tej, którą masz oryginalnie wgraną w urządzeniu.
Gdybyś miał problemy...z Content manager...poszukaj kilka watków niżej w tym dziale.... jest instrukcja jak te trudności pokonać:)
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-11, 13:04   

A jakbym chciał wgrać np automape na osobna kartę pamięci to co muszę zrobić?? Trzeba odblokowywać nawigacje zeby ona dzialala z karty ?
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-11, 13:27   

nie trzeba

musisz sobie wybrać oprócz głosów języków w oknie dialogowym, ze ma to być automapa dla Beckera.

i jak zainstalujesz i wetkniesz karte to bedziesz miał menu z wyborem programu nawigacyjnego
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-13, 09:25   

A w jakim systemie ma byc ona zainstalowana bo tam jest kilka do wyboru i nie wiem który wybrać zeby chodziło wszystko bez problemów
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-13, 11:37   

na 90% jest to win5.0 ce
wiec to dajesz

najlepiej wybierz czytnik kart do ktorego podłacz swoja karte potem okresl litere "dysku karty w systemie"
i na koniec wskaz win ce

wybierasz sobie rozne opcje i dodatek becker "nie ma twojego 103"

i jak wsio ok to jak potem zapodasz karte do beckera to powinno ruszyc z nowym menu
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-13, 22:05   

Wgrałem i nic sie nie dzieje nic sie nie laduje tylko stoi na ekranie powitalnym becker. Co jest?
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-16, 10:40   

Musiałeś coś źle zrobić. Zainstaluj raz jeszcze, krok po kroku.
 
 
rafal413
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-20, 21:59   

Zaznaczylem becker autoastart i nie startuje wogule nawigacja jak mam wlozona karte pamieci. Moze mam jakas automape felerną?? Macie linki do automapy europy jak najnowszej ???
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 52
Wysłany: 2009-08-22, 13:30   Mapy Becker Z103

Wie ktoś jak uruchomić na Z103 nowe mapy pobrałem je tylko po uruchomieniu pisze że licencja nie pozwala uruchomić map ma ktoś jakiś pomysł co z tum zrobić
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 52
Wysłany: 2009-09-07, 21:10   Becker Z103

chciałbym zainstalować mapy Q4 tylko moja licencja na to niepozwala mam licencje na Z205 czy ktoś może wie jak ją uaktywnić żeby działała na Z103
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 52
Wysłany: 2009-09-14, 18:39   Becker Z103

Czy jest jakaś możliwość zainstalowania map np. TeleAtlas na oryginalnym urzadzeniu Becker Z103
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9859
Wysłany: 2009-09-14, 18:48   

wana napisał/a:
oryginalnym
a widziałeś gdzieś podróbki tego urządzenia.

Pewnie trzeba zmienić program nawigacyjny.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
orumpraw
azymut


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-09-20, 11:45   

natrafiłem na ten sam problem, szukałem w internecie rozwiązania i okazało się, że mapy ściągnięte z internetu nie mogą współpracować z oryginalną (nieskrackowaną) nawigacją - chyba że masz plik licencji na mapę ściągniętą z internetu. Skrackowana wersja programu nawigacyjnego powinna bez problemu współpracować z mapami ściągniętymi z internetu.
Mapy są też rozprowadzane na płytkach DVD - jeżeli ściągniesz z internetu obraz płyty z nowymi mapami, to powinno być możliwe zainstalowanie ich na każdej nawigacji (nie sprawdzałem tego).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 10