Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-24, 19:27
MioMap 2008 - illegal operation / Fatal application error
Autor Wiadomość
Voycek 
Navi Expert
SAMSUNG Solid C3350



Wiek: 50
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 242
Skąd: ście są?
  Wysłany: 2009-06-07, 21:10   MioMap 2008 - illegal operation / Fatal application error

czółko

nawigacja "nówka sztuka", nic w niej nie kombinowałem. uruchomina kilka razy do testu na oryginalnej mapie MIO. problem jest następujący:
utworzyłem testową trasę, żeby sprawdzić MIO w akcji, zapisałem i chciałem zrobić symulację. włączyłem więc symulację i po pierwszym zakręcie symulacja się zatrzymała i pojawił się ekranik z napisem:

"Application MioMap.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor.
Program: MioMap.exe
Exception: 0XC0000094
Address: 01FAAA1C".


zresetowałem sprzęt i po ponownym wybraniu trasy testowej znowu to samo i tak w kółko.
miał ktoś z Was coś podobnego? jeżeli tak, dajcie znać, co z tym robić. wymieniać od razu na nowe, czy to tylko przypadek?

jeszcze jedno: czy mapę i urządzenie trzeba gdzieś w sieci rejestrować, czy nie?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-22, 13:24, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-07, 21:17   

Nie trzeba rejestrować. Błąd wskazuje wyraźnie na aplikację MioMap.exe
Spróbuj zrobić aktualizację softu ze strony Mio.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Voycek 
Navi Expert
SAMSUNG Solid C3350



Wiek: 50
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 242
Skąd: ście są?
Wysłany: 2009-06-07, 21:42   

Cybant napisał/a:
Nie trzeba rejestrować. Błąd wskazuje wyraźnie na aplikację MioMap.exe
.


to wiem. zastanawiam się tylko, czy to nie jakaś awaria sprzętu. w końcu to nowiutkie urządzenie. w związku z tym, nie wiem, czy nie warto wymienić od razu na nowe, zamiast aktualizować.
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2009-06-08, 00:16   

Idź do sklepu gdzie kupiłeś i sprawdź na innym urządzeniu.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Voycek 
Navi Expert
SAMSUNG Solid C3350



Wiek: 50
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 242
Skąd: ście są?
Wysłany: 2009-06-10, 10:22   

maxpl napisał/a:
Idź do sklepu gdzie kupiłeś i sprawdź na innym urządzeniu.


byłem, sprawdziłem. MIO tak ma i już. :-D
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-10, 10:37   

Voycek napisał/a:
byłem, sprawdziłem. MIO tak ma i już.

To teraz sprawdź czy po zaktualizowaniu softu ze strony Mio dalej tak ma mieć i już ;-)
Uważam, że wcale ma tak nie mieć :-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Voycek 
Navi Expert
SAMSUNG Solid C3350



Wiek: 50
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 242
Skąd: ście są?
Wysłany: 2009-06-10, 15:37   

Cybant napisał/a:
To teraz sprawdź czy po zaktualizowaniu softu ze strony Mio dalej tak ma mieć i już ;-) Uważam, że wcale ma tak nie mieć :-)


na razie nie będę aktualizował, ponieważ mam najnowsze. poza tym zrobiłem inną trasę testową i na tej drugiej się "nie wysypuje", więc chyba w tej pierwszej jest jakiś błąd. :-D
_________________
GOCLEVER 4366 + menu fabryczne + menu map by dasior
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-10, 20:36   

Voycek napisał/a:
na razie nie będę aktualizował, ponieważ mam najnowsze

Taką wersję -----> Miomap 2.4.3244516 masz obecnie ?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Voycek 
Navi Expert
SAMSUNG Solid C3350



Wiek: 50
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 242
Skąd: ście są?
Wysłany: 2009-06-10, 22:02   

Cybant napisał/a:
Taką wersję -----> Miomap 2.4.3244516 masz obecnie ?


nie. mam 2.2.4687713
_________________
GOCLEVER 4366 + menu fabryczne + menu map by dasior
 
 
jaczzek
azymut


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-28, 15:49   mio moov 200 PL - Pomocy

Po całkowitym rozładowaniu, nie chciał się właczyć stale poszukiwał połączenia z komputerem, postanowiłem wgrać najnowsze oprogramowanie ściągnięte z stronki producenta. Po czym ukazuje mi sie informacja

" Application MioMap.exe has performed an illegal operation and will be shout down. If the problem persists, constact the program vendor"
Program: MioMap.exe
Exception: 0xC0000094
Address: 01FB3FCC

i nie wiem co z tym zrobic nie potrafie pozbyc sie tego komunikatu. GPS jest jeszcze na gwaracji. Nie wiem co mam robic, Czekam na rady i z gory dziekuje

Zapomnialem dodac ze GPS jest wykrywany przez komputer
 
 
Madar50 
Waypoint


Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 36
Skąd: 53.13&23.15
Wysłany: 2009-06-28, 17:23   

Witam. Mam Mio 200 i panel "Pawco". Wszystko działało jak trzeba.Przez pomyłkę uruchomiłem Mio desktop, gdy urządzenie było podłączone (ładowałem baterie).Straciłem połączenie Mio Desktop z urządzeniem i straciłem dostęp do MioMap.
Teraz to przy starcie MioMap mam taki komunikat:

Fatal Application Error
Application MioMap.exe has performed an illegal operation and will be shot down. If the problem persists, contact the program wendor.
Program: MioMap.exe
Exception: 0xC0000094
Address: 01FB7F0C
Klikam OK i wychodzi do panela głównego. Co zrobić, aby przywrócić poprzedni stan?
Pomóżcie proszę, bo ja nie kumaty w tych sprawach
_________________
Mio Mov 200 WinCe 5 i Navigon PL 70
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-28, 19:21   

jaczzek napisał/a:
Po całkowitym rozładowaniu, nie chciał się właczyć stale poszukiwał połączenia z komputerem, postanowiłem wgrać najnowsze oprogramowanie
No to ściągnąć kopię zapasową ode mnie, jest i przed i po aktualizacji z lutego. Format urządzenia i wrzucenie zawartości kopii na urządzenie.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-19, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-28, 19:24   

Madar50 napisał/a:
Klikam OK i wychodzi do panela głównego.
Czyli do czego?
Hard Reset i wgranie kopii zapasowej, oczywiście masz taką prawda?
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-28, 19:58   

Pamiętam, że w mio, jeśli zwykłe resetowanie nie pomagało, trzeba było rozładować akumulator do zera, kilkukrotnie spróbować włączyć nawigację, a w końcu włączyć z podpiętym kabelkiem USB i można było spokojnie dostać się do niej i dokonać odpowiednich zmian tudzież napraw :)
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2009-06-28, 22:28   

k33l napisał/a:
No to ściągnąć kopię zapasową ode mnie, jest i przed i po aktualizacji z lutego. Format urządzenia i wrzucenie zawartości kopii na urządzenie.

Jak to jest z tymi kopiami bo ja spotkałem się z modelem N177 i N206 mio moov 200 czy to obojętnie jaką kopię się skopiuje? Kopie N177 są bez problemu dostępne ale z kopią N206 nie spotkałem jeszcze nigdzie jak ktoś ma to może by podrzucił.
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14