Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-04-10, 21:48
Bajerancki prędkościomierz - GPS Speedo
Autor Wiadomość
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2009-08-16, 00:19   Bajerancki prędkościomierz - GPS Speedo

Prosty prędkościomierz tego samego Autora co GPS Speed Sentry, opis na stronie: http://www.tchartdev.com/ zakładka: gps speedo. Wyświetla tylko prosty prędkościomierz:


ale z opcją wyświetlania w nocy na szybie, u mnie wygląda tak:

można wyświetlać normalnie na nawigacji, a na szybie, w nocy, jak się ustawi wyświetlanie lustrzane.
Dzisiaj wieczorem jeździłem fajny bajer!
Cały program po rozpakowaniu z cab to jeden maleńki plik exe.

GPS Speedo.zip
Pobierz Plik ściągnięto 744 raz(y) 14,16 KB

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-03, 17:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Majk59
Waypoint



Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-08-16, 12:09   

Trial niestety :cry:
_________________
Majk
Lark : AM 6.15 itp
amsung Galaxy SIII no root:AM 1.7
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2009-08-16, 12:29   

Majk59 napisał/a:
Trial niestety :cry:


Tak to jest unregistered trial, ale w pełni funkcjonalny z jednym wyjątkiem: GPS zrywa po 10 minutach i trzeba go ponownie uruchomić GPS (GPS on), innych ograniczeń nie ma! Cena 5 USD, mnie spodobał się po testach i go kupiłem!
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-08-16, 23:34   

A u mnie na Goclever ucina od dołu cyfrę tą po lewej stronie.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2009-08-17, 06:17   

skorik napisał/a:
A u mnie na Goclever ucina od dołu cyfrę tą po lewej stronie.


Prawdopodobnie trzeba dodać odpowiednią bibliotekę:AYGSHELL.DLL
Na przykład Lark 35.1 bez niej w ogóle nie wystartuje.
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-08-22, 09:33   

Jeszcze pytanie. Czy on wyświetla tylko do 99km/h czy wskakuje później trzecia cyfra?
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2009-08-22, 09:41   

skorik napisał/a:
Jeszcze pytanie. Czy on wyświetla tylko do 99km/h czy wskakuje później trzecia cyfra?

Tak wskakuje trzecia cyfra!

[ Dodano: 2009-08-22, 21:39 ]
cyt" A u mnie na Goclever ucina od dołu cyfrę tą po lewej stronie."
U mnie dzisiaj też się to stało. na tzw dużym ekranie. Na mniejszym tego zjawiska nie było. Przyczyną był włączony Explorer, kiedy go wyłączyłem (możliwe jest to kiedy GPS Speedo jest w trybie mniejszego ekranu) zjawisko ucinania na dużym ekranie zniknęło.
 
 
norbi 
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 47
Wysłany: 2009-08-22, 21:50   

Ciekawe czy dwojka wyskoczy?
Bede musial kiedys sprobowac :)
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2009-08-22, 22:10   

norbi napisał/a:
Ciekawe czy dwojka wyskoczy?
Bede musial kiedys sprobowac :)


a później będzie w gazecie:

młody mężczyzna zginął tragicznie w wypadku samochodowym... prawdopodobnie zapatrzył się na nawigację jadąc ponad 200 \km/h...

ehhh mało wam wariatów na drogach? :-/
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
Alley
azymut


Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-26, 20:40   

zobacz czy trójka wskoczy
 
 
Alexi
Waypoint


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 2009-10-14, 12:06   

Jaki port ustawic i baud bo wyskakuje ze juz jest prawdopodbnie zajety.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18746
Wysłany: 2009-10-14, 12:11   

Takie, na którym pracuje Twoja nawigacja: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
Robsonik20
Waypoint


Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 43
Wysłany: 2009-10-28, 00:13   

Zaje***** bajer macie może na GC 5066, przydałoby się z odbiciem lustrzanym tak jak u kolegi;) :lol:
 
 
 
navia.tec
azymut


Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-03, 14:14   Dodanie biblioteki

Cytat:
Prawdopodobnie trzeba dodać odpowiednią bibliotekę:AYGSHELL.DLL


@lazy49 Jak dodać te bibliotekę w nieodblokowanym lark 35.7?

Chcę uruchomić GPS Speed Sentry (przyciskiem na zmodyfikowanym panelu albo używając explorera, Total Commandera, albo wybierając w wbudowanym menu) Otrzymuję komunikat o braku bibliotek. Wyszukałem na forum, że tej aplikacji brakuje prawdopodobnie właśnie aygshell.dll plik exe oraz aygshell.dll wziąłem z panelu Windows 7.0 i umieściłem w jednym katalogu, ale nadal otrzymuje komunikat o braku bibliotek. Gdzie ta biblioteka dll powinna się znajdować?

Może nie chodzi o ten sam katalog ale o katalog Windows na NANDFlash? Tylko ten katalog jest czyszczony po restarcie?
A może powinienem użyć innej wersji tej biblioteki? Ta z Windows 7.0 nie działa - sprawdzałem kilka z takiej paczki kilkunastu wersji aygshell (wrzucając je do katalogu, w którym jest exe).
A może jeszcze jakaś biblioteka jest konieczna?
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2009-12-11, 23:11   

Co prawda jest to wątek o GPS Speedo a nie GPS Speed Sentry, ale problem może wystąpić w obu. Generalnie brakujące biblioteki najlepiej i najprościej umieścić w w tym samym katalogu co plik wykonawczy w tym przypadku GPS Speed Sentry.exe
W wątku o GPS Speed Sentry http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 na 1 stronie jest pakiet 17 różnych wersji AYGSHELL.DLL
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: plotery drukujące
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13