Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-03-08, 14:11
Jaka program nawigacyjny dla tirów ? (truck)
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-08-28, 10:40   

ygo, jak masz programy nie pocukrowane to wrzuć na forum, a na pewno pojawi się kiedyś pocukrowana wersja.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-08-28, 16:52   

1. Masz na myśli MAPĘ, czy program nawigacyjny? http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094

2. Scaliłem z istniejącym wątkiem - regulamin forum, p.4
_________________

 
 
DAKtrans
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-28, 19:02   

Ok, dzięki. A czy w IGO PRIMO można ustawić parametry samochodu ciężarowego..?
 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2011-09-16, 13:00   

Kurde co post to cos innego :D Krótka piłka chce kupic sprzet na prezent dla kierowcy zawodowego co będzie na nim działała mapa europy z "funkcją" tir? bo nie wiem jak to nazwać , budżet 400 zł.

Poproszę o jakąś propozycje sprzętową a najlepiej i oprogramowania odrazu do tego sprzętu ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-09-16, 13:23   

Programów zbyt wielu nie ma funkcja TIR w AM i iGO to zwykły gadżet)
Sprzęt - szukaj z WinCE5 i 128 RAM
_________________

 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2011-09-16, 15:49   

Aha , dzięki ;) A co do sprzetu to czy MIO z tej aukcji 1808656131 (to jej numer) Bedzie dobrym wyborem? Wydaje mi sie że MIO to raczej cos lepszego niż Lark czy GoCleaver czy może MODECOM jakiś?

Ten windows CE5.0 to konieczność? w czym bedzie przeszkadzał np ten 6.0 ?
 
 
poldi 
Waypoint



Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 23
Skąd: Polska
Wysłany: 2011-09-18, 16:57   

Mi kiedyś Pan w sklepie mówił że najlepsza dla tirów mapa to MapaMap tylko nie wiem czy to prawda.
_________________
Lark 35.8 + AutoMapa 6.14
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-09-18, 17:18   

MM nie ma opcji "Ciężarowy" - czyli poprowadzi Cie pod niskie wiadukty, mostki o małej nośności...
_________________

 
 
poldi 
Waypoint



Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 23
Skąd: Polska
Wysłany: 2011-09-18, 17:42   

Dokładnie tak, więc ten Pan chyba w ogóle mapy pomylił, mój kuzyn jeździ na AM 6.8.1G i nie narzeka więc też może być jakimś rozwiązaniem.
 
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-09-18, 23:36   

Zobacz TEN LINK

Sprzedałem kilkadziesiąt zestawów i jak do tej pory nie słyszałem złej opinii.
Zresztą zobacz na filmiku jak to się zachowuje.
System na bazie map TA z rozbudowaną bazą danych z parametrami dróg.

Pozdrawiam

Admin Alga-shop.pl
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
Dzanger 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-17, 19:30   Program nawigacyjny pod auto ciężarowe.

Witajcie, mam mały dylemat ponieważ kupiłem nawigacje Garmin Nuvi 1300. Jeżdzę autami ciężarowymi(TIR) i chciałbym wgrać jakaś mapke/program nawigacyjny, w którym mogę dostosować ustawienia pod auto.
Z tego co czytałem to można ustawić, długość, wysokość, tonaż, nacisk itp. itd.
Czytałem że Tomtom truck jest dobrą mapą lecz czy można ją wgrać na Garmin'a?
Proszę o pomoc bo nie długo ruszam znów w trase i chciałbym to zrobić przed wyjazdem. Z góry dzięki za odpowiedź. ;-)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-17, 19:46   

Dzanger napisał/a:
Czytałem że Tomtom truck jest dobrą mapą lecz czy można ją wgrać na Garmin'a?

Niestety nie zainstalujesz na Garminie innego programu nawigacyjnego.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Dzanger 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-17, 19:50   

Czyli na Garmina mogę wgrać tylko mapy Garminowskie, tak?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-17, 19:55   

Dokładnie tak. Taki urok mają niestety Garminy. Identycznie z resztą jest z TomTomami, na nich też tylko mapy TT. Inaczej jest z większością nawigacji pracujących pod Windowsem CE. Na takich nawigacjach możbna zainstalować aplikację Garmina i TomToma wraz z ich mapami.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Dzanger 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-17, 19:58   

Dobrze, dziękuje Ci bardzo kolego za odpowiedź. 8-)
A wiesz może coś na temat Mapy/programu Garmin Truck?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10