Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-03-08, 14:11
Jaka program nawigacyjny dla tirów ? (truck)
Autor Wiadomość
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-17, 07:22   

Nawigacja to sprzęt, a prowadzić Cię będzie program i to on bedzie decydował czym jedziesz: autem, rowerem czy ciężarówką. W ostatniej wersji AutoMapy wprowadzili opcje dla ciężarówek, choć - ponoć - nie za dobrze to się spisuje (ktoś trafił by pod za niski most mimo podania wysokości).
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2009-04-17, 09:25   

Wedrowca napisał/a:
... W ostatniej wersji AutoMapy wprowadzili opcje dla ciężarówek...


Ale dane są tylko z terenu PL
http://www.automapa.pl/?PEI=13252&lng=PL

Wedrowca napisał/a:
... choć - ponoć - nie za dobrze to się spisuje (ktoś trafił by pod za niski most mimo podania wysokości).

Pytanie czy:
- AM była witaminizowana czy oryginalna?
- Sprzęt na którym pracowała był kompatybilny czy tylko "chodzi na nim AM"?
Bo te dwie rzeczy (w szczególności pierwsza) moga mieć kapitalny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie programu.
_________________
Pozdrawiam

Karol
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-17, 09:47   

ochkarol napisał/a:
Sprzęt na którym pracowała był kompatybilny czy tylko "chodzi na nim AM"?

A jaki to jest "sprzęt kompatybilny dla Automapy"? :shock: Tylko taki jaki dostałeś ze sklepu z preinstalowaną AM? To na innych nie może działać poprawnie? Znaczy się Intel jest dorby dla Windowsa a już AMD nie? :-?
Jeśli podajesz wysokość samochodu na - powiedzmy - 2.70m, a wytyczaną masz trasę pod wiaduktem o wys. 2.50 to chyba cos jest nie tak z AM, co? Co tu ma sprzęt do tego? Bo nie łapię...
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
adalbert20 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 102
Wysłany: 2009-04-17, 10:14   

Jeżeli chodzi o program to zobacz to:
http://www.autopilot.pl/i...d=75&Itemid=101
jest opcja dla ciężarówki.
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-04-17, 10:20   

Więc co Panowie radzicie do ciężarówki z dobrą mapą europy ?
Najlepiej z oryginalną (legal) i po taniości.
Kupić Nomad +AM za ponad 800zł czy bez mapy za 450? Może coś innego?
Lub Nomad+ inna mapa.
Czy Mio Moov 500 będzie równie przyzwoitym wyborem(4,7")? Jaką wtedy mapę polecacie na EU ?

Jeszcze raz podkreślam zależy mi na sprawnym działaniu urządzenia( nie na bajerach) i na dobrej mapie EU.
Dzieki
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2009-04-17, 15:53   

Wedrowca napisał/a:
ochkarol napisał/a:
Sprzęt na którym pracowała był kompatybilny czy tylko "chodzi na nim AM"?

A jaki to jest "sprzęt kompatybilny dla Automapy"? :shock:

http://www.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL
http://www.automapa.pl/?PEI=13252&lng=PL

Wedrowca napisał/a:

... To na innych nie może działać poprawnie?

Może, choć nie musi.
Wedrowca napisał/a:

Znaczy się Intel jest dorby dla Windowsa a już AMD nie? :-?

Systemy Windows są kompatybilne zarówno z procesorami Intela jak i AMD.
Minimalne wymagania system jednak posiada (jak wiesz zapewne).
Wedrowca napisał/a:
Jeśli podajesz wysokość samochodu na - powiedzmy - 2.70m, a wytyczaną masz trasę pod wiaduktem o wys. 2.50 to chyba cos jest nie tak z AM, co? Co tu ma sprzęt do tego? Bo nie łapię...


Na urządzeniach niekompatybilnych producent pewnie nie gwarantuje prawidłowego działania programu (jak znam życie).
To samo się tyczy słodzenia. Tu też chcesz powiedzieć, że nie widzisz związku ew. błedów aplikacji z grzebaniem w kodzie programu przez osoby trzecie :?:
Wedrowca napisał/a:
Jeśli podajesz wysokość samochodu na - powiedzmy - 2.70m, a wytyczaną masz trasę pod wiaduktem o wys. 2.50 to chyba cos jest nie tak z AM, co?

Napisz parametry trasy. Sprawdzi się u innych jak AM zaplanowała tę trasę.
Będziemy wiedzieć czy błąd występuje tylko u Ciebie, czy też u innych.
Wtedy warto zgłosić do supportu.
_________________
Pozdrawiam

Karol
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-04-17, 16:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-17, 16:28   

ochkarol napisał/a:
http://www.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL

Dzięki za link. No wiesz... to są sprzęty które producent sprawdził. nie znaczy to że tylko na nich będzi epoprawnie chodzić. A dla AM nie będę kupował konkretnego sprzętu przecież :-) . Ale za link dziekuję.
ochkarol napisał/a:
To samo się tyczy słodzenia. Tu też chcesz powiedzieć, że nie widzisz związku...

A to już inny temat. Myślałem, że rozmawiamy cały czas o kupnych wersjach.
ochkarol napisał/a:
Napisz parametry trasy.

Ja takiego przypadku nie miałem, ktoś o czymś takim pisał na forum, ale widzę że już to odnalazłeś :-) --> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=81206#81206
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-04-17, 17:19   

jurand napisał/a:
Ponawiam, bo od kilku dni nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Proszę pomóżcie :!:

Forumowa szukajka poleca:
Wyznaczanie trasy dla ciężarowych - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
Jaki najlepszy program do nawigacji dla s.ciężarowych - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
Jaka mapa do samochodu ciężarowego? - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
jaka nawigacja na ciężarówkę? - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
Navigacja dla ciężarówek - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych

Widzę że to już 3 twój post dzisiaj z tym samym pytaniem. Dublowanie postów jest niemile widziane.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2009-04-17, 18:47   

Wedrowca napisał/a:
A dla AM nie będę kupował konkretnego sprzętu przecież .


No pewnie. :mrgreen:
Dyskutujemy tylko skąd mógł się wziąć błąd :shock:
_________________
Pozdrawiam

Karol
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-04-17, 18:59   

Hukkle napisał/a:
Forumowa szukajka poleca:
Wyznaczanie trasy dla ciężarowych - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
Jaki najlepszy program do nawigacji dla s.ciężarowych - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
Jaka mapa do samochodu ciężarowego? - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
jaka nawigacja na ciężarówkę? - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych
Navigacja dla ciężarówek - http://www.my-navia.pl/vi...ci%EA%BFarowych

Widzę że to już 3 twój post dzisiaj z tym samym pytaniem. Dublowanie postów jest niemile widziane.

Kolego na pocieszenie dodam że te pytania zadawałem i na innych forach i nie tylko 3 ;-)
W podanych przez ciebie linkach niczego interesującego nie znalazłem.
Chyba że tą Twoją wypowiedź:

Cytat:
tak naprawdę to nie ma dobrej nawigacji dla ciężarówek


i za nią dzięki.
Navi wybrana- dzięki. Program - niestety nie.
Pozdrawiam.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-17, 19:01   

Jurand polecam ci PC navigator.
W tej chwili to jedyny w miarę pewny program w którym możesz zaplanować trasę dla trucka.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
pienio
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 122
Wysłany: 2009-04-18, 13:05   

Ja tam proponuje Navie z biedronki xD
 
 
shampoo
azymut


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-13, 14:19   PC Truck Navigator 8 z kluczem na fuul TRUCK

http://rapidshare.com/fil...owe_i_truck.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part45.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part44.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part43.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part42.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part41.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part40.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part39.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part38.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part37.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part36.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part35.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part34.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part33.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part32.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part31.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part30.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part29.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part28.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part27.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part26.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part25.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part24.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part23.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part22.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part21.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part20.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part19.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part18.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part17.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part16.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part15.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part14.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part13.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part12.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part11.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part10.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part09.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part08.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part07.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part06.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part05.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part04.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part03.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part02.rar
http://rapidshare.com/fil...or_8.part01.rar
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-03-25, 07:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-13, 15:37   

Na chomiku mam to od pół roku a linki na rapidzie padną po miesiącu.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
opal21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-13, 09:52   Automapa EU dla TIR'a

Witam,
chcę się zorientować, która wersja Automapy EU posiada ustawienia dla TIR'a i czy jest dostępny wariant bezinstalacyjny?

Interesuje mnie też na jakim urządzeniu ( w miarę tanim ok. 400zł) Automapa chodzi bez problemów z instalacją i użytkowaniem.

Czy jest jakiaś mapa lub cały gotowy system nawigacji ( Mio, Tomtom, Garmin), który też posiada ustawiania dla samochodów ciężarowych i dokładną mapę Europy, w szczególności krajów skandynawskich?

Z góry dzięki za odpowiedzi :wink:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13