Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MaxCom 432 - Nie uruchamia się
Autor Wiadomość
mc226
azymut


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-11, 15:56   MaxCom navi 432

Mam problem z Navi 432 po uruchomieniu wyskakuje mi ekran z napisami następującymi:
MaxCom
NAVI
Gps Car Navigator.
Nie mogę nic z tym zrobić jak by się zawiesił.
proszę o pomoc.
 
 
Romuald
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 6
  Wysłany: 2009-01-19, 19:30   Maxcom navi 432

Mam problem z uruchomieniem nawigacji - po włączeniu zaczynają przelatywać pasy. I tak zostaje.
Czy ktoś mi pomoze czy muszę mojego Maxcoma wymienić na inną ???
 
 
Romuald
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-01-19, 19:40   

Ja mam właśnie to samo. Czekam - może ktoś poradzi ???
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-20, 22:30   

Jeżeli masz gwarancje (lub dopiero kupiłeś) proponuje wymienić, a jak nie to trzeba by znaleźć sposób na Hard Reset lecz myślę ze to może być wina sprzętu nie oprogramowania.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Romuald
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-01-21, 21:08   

Hard Reset - tylko jaki sposób ???

Jak nie to wymieniam ( mam gwarancję)

[ Dodano: 2009-03-01, 09:41 ]
Romuald napisał/a:
Hard Reset - tylko jaki sposób ???

Jak nie to wymieniam ( mam gwarancję)



-- 28.02.2009 odebrałem z serwisu ( gwarancja) - reinstalacja systemu , działa

Pozdrawiam
 
 
Valchius
azymut


Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-17, 15:36   

Ja mam właśnie to samo.
 
 
Romuald
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-04-07, 20:14   

U mnie znów to samo - prezy włączeniu ekran powitalny i przelatujące pasy - dalej nie chce wejść- . Poprzednio naprawili na gwarancji , teraz będę chciał gotówkę - wymienię na Larka, chyba że żle robię ???
 
 
syskom 
azymut


Wiek: 48
Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-16, 10:48   

Mam ten sam problem, może ktoś da rozwiązanie ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-18, 10:45   

Cytat:
Mam problem z Navi 432 po uruchomieniu wyskakuje mi ekran z napisami następującymi:
MaxCom
NAVI
Gps Car Navigator.
Nie mogę nic z tym zrobić jak by się zawiesił.

Valchius napisał/a:
Ja mam właśnie to samo.

Romuald napisał/a:
U mnie znów to samo - prezy włączeniu ekran powitalny i przelatujące pasy - dalej nie chce wejść- . Poprzednio naprawili na gwarancji , teraz będę chciał gotówkę - wymienię na Larka, chyba że żle robię ???
syskom napisał/a:
Mam ten sam problem, może ktoś da rozwiązanie ?

Skoro tylu użytkowników ma z tą navi problem, wniosek jeden, coś z tą nawigacją jest nie tak, zwrócić do sprzedawcy (jeżeli to możliwe) i kupić inną.
Nie ma żadnej gwarancji że po naprawie serwisowej problem się nie powtórzy, a nie ma nic gorszego jak auto które nie chce jechać, telewizor który nie działa, komputer który się zawiesza i nawigacja która możemy tylko oglądać. :mrgreen: :lol: :mrgreen:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Romuald
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-24, 20:21   

renron napisał/a:
Cytat:
Mam problem z Navi 432 po uruchomieniu wyskakuje mi ekran z napisami następującymi:
MaxCom
NAVI
Gps Car Navigator.
Nie mogę nic z tym zrobić jak by się zawiesił.

Valchius napisał/a:
Ja mam właśnie to samo.

Romuald napisał/a:
U mnie znów to samo - prezy włączeniu ekran powitalny i przelatujące pasy - dalej nie chce wejść- . Poprzednio naprawili na gwarancji , teraz będę chciał gotówkę - wymienię na Larka, chyba że żle robię ???
syskom napisał/a:
Mam ten sam problem, może ktoś da rozwiązanie ?

Skoro tylu użytkowników ma z tą navi problem, wniosek jeden, coś z tą nawigacją jest nie tak, zwrócić do sprzedawcy (jeżeli to możliwe) i kupić inną.
Nie ma żadnej gwarancji że po naprawie serwisowej problem się nie powtórzy, a nie ma nic gorszego jak auto które nie chce jechać, telewizor który nie działa, komputer który się zawiesza i nawigacja która możemy tylko oglądać. :mrgreen: :lol: :mrgreen:


Moja maxcom432 padła trzeci raz -będę chciał zwrot gotówki.
 
 
Mefi_sc 
azymut
psuje co sie da


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 1
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-06-13, 10:56   

witam też mam podobny problem z tym "szmelcem", bo inaczej tego nie można nazwać ;). A może ma ktoś jakiś sposób na wrzucenie na niego nowszej wersji WINCE? niż 5.0
 
 
 
Letho
azymut


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-19, 17:29   MaxCom 432 - Nie uruchamia się

Witam.

Posiadam nawigację MaxCom 432 nieodblokowaną z MapąMap, wczorajszego dnia urządzenie przestało się ładować aplikację dostępową do MapyMap i wyświetlało tylko ekran startowy a po kilku sekundach na ekranie dało się zauważyć przelatujące pasy. Nie mam możliwośći oddania tego sprzętu na gwarancję i chciałbym to jakoś sam naprawić. Czy jest możliwość ponownego wgrania Windows CE na to urządzenie który został skompilowany w Platform Builderze?
 
 
mleko65
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-23, 09:24   

witam mam taki sam problem jak wszyscy powyżej z tym że wiem kiedy mi się to stało. Gdy weszłem do WINDOWS\Desktop było tam kilka skrótów i jeden z nich to ustawienia czy setting jakos tak i tam były 3 opcje autorun
1) uruchamia pulpit windows
2) uruchamia znane menu navigacja
3) i tu właśnie nie wiem opcja nazwana była gps2 czy jakoś podobnie i gdy ją wybrałem i zrobiłem miękki reset urządzenia juz mi sie nie załancza tzn wyświetla ekran ładowania i dalej nic czekałem kilka minut i nic.

czy wie może ktoś jak to naprawić, wiem że błąd tkwi w boocie systemu wydaje mi się że to będzie wina jakiegoś pliku *.ini ale jakiego ską go wziąść i jak go wgrać.

Proszę o odpowiedź czy jak oddam go na gwarancję to będzie ona uznana bo w sumie grzebałem w systemie.

[edit]
no i poradziłem sobie z tym problemem i myślę że na waszym sprzęcie będzie tak samo.
Zrobiłem tak:
- najpierw twardy reset (taki mały guziczek trzeba przytrzymać
- wyłączyć na OFF
- przytrzymac wciśnięte guzik załanczania i guzik menu u góry navi 432 oraz pokrętło głośności w górę i to wszystko trzymając wciścnięte załonczyć na ON

Mi wyskoczył tylk jakieś literki po czym Navi się zresetowała i załączyła tak jak powinna.
Wydaje mi się że ten zabieg ma coś wspólnego z menu serwisowym ale dokładnie nie wiem. Ważne że znowu moja navi działa.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-23, 15:10   

mleko65, ja sądzę ze jest to po prostu hard reset. A te zmiany co wykonałeś to wykonałeś w HKEY_LOCAL_MACHINE/init:Launch50
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sulmar
azymut


Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-29, 15:10   

Ponawiam prośbę... I jakby można było to przydałby mi się sposób na Hard Reset w tym użądzeniu. Dziękuję!!!
Ostatnio zmieniony przez sulmar 2009-08-29, 15:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9