Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Radary, POI - wyświetlanie, ostrzeganie
Autor Wiadomość
kamiloosek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 9
Wysłany: 2008-05-12, 20:43   Radary, POI - wyświetlanie, ostrzeganie

Witam dzisiaj sobie wrzucilem IGO 8 i mam problem bo wogule nie pokazuje fotoradarow..
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-08-30, 09:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-12, 20:48   

w trybie nawigacji nie pokazuje ?
 
 
kamiloosek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 9
Wysłany: 2008-05-13, 14:05   

wlasnie nie pokazuje...
gdzie jest jakis plik z fotoradarami??
 
 
 
giesko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-05-13, 15:16   

Plik spud z fotoradarami pl do igo8
wrzucic do:
content\speedcam

SpeedcamUpdates.zip
Wersja: 21.01.2008
Pobierz Plik ściągnięto 555 raz(y) 14,05 KB

_________________
AKIRA MM 512
http://www.vmind.eu
 
 
kamiloosek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 9
Wysłany: 2008-05-20, 14:02   

tak tylko skad wziac ten plik??
 
 
 
awow 
Waypoint


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-05-20, 14:05   

Post wyżej jest link.
 
 
kamiloosek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 9
Wysłany: 2008-05-23, 09:47   

Wgrałem ten pliczek i dalej nic... Jak nie bylo tak nie ma... Teraz z tym plikiem sie włancza okolo 2 minut ale to i tak nic nie dało...
W ustawieniach foto mam wlaczone...
 
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2008-05-23, 16:44   

Dwa zdania w sprawie Fotoradarów w IGO 8 FINALNYM

1) Jak są USTAWIENIA w trybie prostym to: FOTORADARY znikają, jak się przejdzie do trybu ZAAWANSOWANEGO to się pojawiają. Oczywiście przy założeniu, że uprzednio został zainstalowany odpowiedni plik w odpowiednim miejscu, oraz że zostało uaktywnione ostrzeganie przed kamerą drogową w zakładce ostrzeżenia (wraz z opcjami ostrzeganie dźwiękowe i na ekranie).

2) Wersja DEMO IGO 8 wprowadziła trochę zamieszania. Przyjmowała ona Fotoradary w postaci pliku z SpeedcamUpdates.spud. A normalnie ten plik służy do zapisywania wprowadzonych przez Użytkownika korekt bazy Fotoradarów (inne ograniczenie prędkości, typ fotoradaru i inne kąty itp).
Jeśli chodzi o finalną wersję IGO 8 to nic się nie zmieniło jeśli chodzi o plik SpeedCamText.txt. Jest to taki sam plik jak w IGO+, umieszcza się go w katalogu content/speedcam. Przed wrzuceniem pliku SpeedCamText.txt trzeba z katalogu speedcam wszystko usunąć.
 
 
dzideknr1 
Waypoint


Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 46
Wysłany: 2008-05-28, 22:20   

ja usunołem SpeedcamUpdates i foto radary się pojawiły
jeszcze nie sprawdzałem w trasie ale na mapie je widac

[ Dodano: 2008-05-29, 20:10 ]
sprawdziłem pokazuje radar ale na drodze równoległej do drogi na której powinien pokazać
a chwile potem kazał mi skręcić w drogę której nie było, i wszystkie chodniki traktuje jak drogę i ma problem z numeracją ulic wracam do mio lub tomtoma
_________________
Akira MM 3512-A3 Windows CE Core 5.0
 
 
kamiloosek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 9
Wysłany: 2008-05-29, 21:03   

wrzuciłem ten pliczek .txt i teraz mapka sie długo włącza i dalej lipa...
ma ktos moze juz gotowizne cala mapa z wgranymi fotoradarmi?? 100% sprawną??
 
 
 
mustafa 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2008-11-17, 17:07   Ostrzeganie w iGO8

Jak mam ustawić by iGO ostrzegał o radarach?? (ikonki są, ale brak jest dźwięku)
_________________
Ta strona pomaga wielu osobom ;)
Nie niszczmy tego i kto może niech daje, a nie tylko bierze.
Jeßli ktos pomogl, wcisnij pomogl , bedzie mu milo.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-11-17, 17:26   

Nie podałeś czy masz z jakimś skinem, jaka wersja itp.

iGO 8.0.0.54000 + skin ULTRA:
MENU > Ustawienia > Ostrzeżenia > Ostrzegaj przed kamerą... - zaznaczasz ptaszka i klikasz na "kropki", a tam zaznaczasz dwie opcje: "ostrzeżenia dźwiękowe" i "Ostrzeżenia na ekranie". Jak wejdziesz w "Zaawansowane" to głowa Cię rozboli ile tam jest opcji ;-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
mustafa 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2008-11-18, 17:35   

Mam, dzięki Wędrowco.
_________________
Ta strona pomaga wielu osobom ;)
Nie niszczmy tego i kto może niech daje, a nie tylko bierze.
Jeßli ktos pomogl, wcisnij pomogl , bedzie mu milo.
 
 
mercedesc
Waypoint


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-11-24, 12:18   

Witam
Mam pewien problem gdyz u mnie w menu- Ostrzezenia sa tylko takie opcje jak:
Ostrzegaj o predkosci
Ostrzegaj w trybie pieszego
Tryb.bezp

Nie ma opcji o radarach, a wiem ze powinny byc bo kiedys mialem ale zniklo i od tej pory nie ma. Radary mam wgrane i sa na mapie. Oczywiście mam wlaczony tryb zaawansowany ustawien. IGO mam w standardzie bez zadnych skinow i modyfikacji
Moj sprzęt to Goclever z ekranem 4.3
_________________
GOCLEVER 4384FM 4.3"
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-11-24, 15:47   

Menu>zarządzaj>POI>edytuj
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12