Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2010-10-20, 15:19
iGO/Primo brak komunikatów głosowych
Autor Wiadomość
bodzio38
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 96
Wysłany: 2008-07-10, 21:14   iGo8 i zmiana głośności

Witam!
Zainstalowałem iGo8 na moim Larku 35.3 i teraz za pomocą joga z boku mogę zmieniać menu ale ja chciałem żeby on nie był nigdzie przypisany i został tak jak jest domyślnie w Larku tzn. żeby regulował mi głośność całego urządzenia. Wiecie może gdzie to zmienić w iGO, w jakim pliku?
 
 
frogly 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-09-28, 19:43   igo 8 i komunikaty głosowe

Witam mam problemik z komunikatami głosowymi a dokładnie z informacją o radarach i limicie kilometrów jaka obowiązuje, mam tylko pikanie pojawia się informacja o prędkości na ekranie akiry ale komunikatu głosowego brak. w czym tkwi problem ????
 
 
agmet 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 12
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-28, 23:51   

W ustawieniach w menu programu.Poprzegladaj menu z komuniktami glosowymi, nie pamietam teraz gdzie to jest, a nie mam odpalonej navi, ale tam sie cos takiego wybiera
 
 
 
antares 
azymut


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-28, 18:19   

Też chciałbym na to samo pytanko uzyskać odpowiedź... :/
Może już ktoś znalazł co gdzie trzeba doklepać/skasować , he??
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-25, 01:29   iGO/Primo brak komunikatów głosowych

Czy ktoś może podpowiedzieć dlaczego nie mam komunikatów głosowych o radarach itp. W opcjach TEST jest tylko o przekroczeniu prędkości dźwięk reszty nie ma. Wydaje mi się że coś mam pomieszane z tymi dźwiekami, jak wybiore Fotoradar - ustaw.dź - język- Polish female, jak wejde dalej to przy wyborze IGO Ultra vioce mam do wyboru z polskich : Polish female lub Polish male, pomijając inne kraje. Natomiast jak zmienie na dole ekranu na IGO 6 voice nic z polskiego nie ma.
Jak wchodze do katalogu iGO to jest tam katalog data.zip i w nim są jakies pliki dźwiękowe wav, bmp i pliki konfiguracyjne.
Idąc do katalogu content->voice są w nim 3 katalogi zip :Voice_Eng-us-m4, Voice_Pol-f3, Voice-Pol-m3.

MioMoov M300 iGO 8.3.2.64873
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-20, 15:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-25, 07:43   

By działało na dole ekranu IGO 6 voice musisz mieć w folderze głównym iGO folder Audio a w nim pliki dźwiękowe ostrzeżeń.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-25, 08:03   

Właśnie sprawdzałem z inną mapą iGO to wychodzi na to ze nie mam folderu Audio , moge tak sobie przerzucic ten folder na moją iGO?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-25, 08:09   

Tak możesz przerzucić.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jammiq 
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 24
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-25, 08:27   

http://www.igo8mods.com/dimka_download.htm

Polski (i inne) język oraz opis jak wgrać.
Po wgraniu i wybraniu języka powinieneć mieć komplet komunikatów.
_________________
SmartGPS SG310
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-25, 09:53   

Wgrałem cały plik Audio teraz w Tescie głosy są ale przy symulacji trasy nie powiadamia o radarach?
 
 
jammiq 
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 24
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-25, 09:57   

w symulacji nie powiadamia. musisz jechać w trasę...
_________________
SmartGPS SG310
 
 
konio68 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Wiek: 53
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 82
Wysłany: 2009-08-25, 19:24   

I tak przy okazji dla innych;
pliki audio z komunikatami nie pasują od igo8 do igo Amigo - mają różny format ....
dlategu muszą być dla odpowiedniej wersji .
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-26, 16:22   

OK, wszystko działa , tylko mam pytanie jak ustwić żeby tylko raz mówiła komunikat przed radarem na 400m?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-26, 18:10   

marrcin napisał/a:
OK, wszystko działa

marrcin a czy rodzice nauczyli cię magicznego słowa "DZIĘKUJĘ" :?: Obserwuję twoje posty, otrzymałeś dużo pomocy(a wcale nie powinieneś jej otrzymać bo wszystko o co pytasz jest na forum tylko jesteś LEŃ i nie chce ci się szukac) i jak widzę nawet nie stać cię na "DZIĘKUJĘ". Bardzo nieładnie kolego. Popraw się!
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-26, 18:39   

Cybant, przejrzałem z 80% tematów które mnie interesowały na forum , jeśli napisałem na forum jakiś problem tzn że nie znalazłem konkretnej wypowiedzi. Teraz zapytałem o kumunikaty bo gdzies był taki temat sam go czytałem ale nie moge znaleźć , myślałem że ktoś podeśle linka a Ty napisałeś do mnie uwagi "LEŃ" itp a pewnie w 2 linikach byś mi pomógł, zamiast pisać ich 4. No ale DZIĘKUJE za uwagi i obiecuję poprawę.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11