Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:40
Becker 7926/7927 i AutoMapa
Autor Wiadomość
Bashiok
azymut


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-06-18, 21:59   Problem z głosem po Wyłączeniu i włączeniu nawigacji

Witam wgrałem sobie nowa automate i mam problem z dźwiękiem pilota.
Za każdym razem gdy włączam nawigacje muszę wejść w explorer windowsa tam w Controls potem Volume & Sounds i zaznaczyć opcję Applications(program specific and all other sounds) żeby głos pilota działała. (Działa tylko do ponownego wyłączenia przyciskiem ON/OFF)

Ktoś wpadł już na pomysł jak do zmienić/naprawić/rozwiązać ?

Mam Beckera 7926

Z góry dzięki za pomoc.
 
 
Bashiok
azymut


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-06-28, 00:37   

jacekp1313 napisał/a:
Bashiok napisał/a:
Ktoś wpadł już na pomysł
Od kilku lat rozwiązanie jest w wątku, do którego dołaczyłem Twój post.

I przed zadaniem kolejnego pytania przeszukaj forum - bo na razie na 100% Twoich pytań odpowiedź była od dawna.


Dobrze, że ktoś wpadł ale to co tu jest napisane nie wystarcza jak dla mnie do zrobienie tego prawidłowo.

Nie wiem jak nazwać plik ze skryptem i w jakim formacie go zapisać no i w jakim miejscu.
Testowałem z tym skryptem
RegWriteDWord("HKCU","CONTROLPANEL\VOLUME","MUTE","7")
Run( "ctlpnl.exe", "\Windows\cplmain.cpl"& ",10" )
SendKeys("p")
SendOK()
Run("\storage card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")
Wkleiłem do notatnika i zapisałem jako MNAVDCE.exe i wkleiłem do folderu tam gdzie był stary MNAVDCE.exe.
Gdy teraz chcę włączyć mapę nic się nie uruchamia, nie ma żadnego błędu ale i też żadnej reakcji.

Ktoś pomoże ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-06-28, 07:06   

O MortScripcie na naszym forum również napisano bardzo wiele - zacznij od wątku FAQ - pierwsze kroki z nawigacją > FAQ - MortScript (dopisałem linki do różnych zastosowań tego ciekawego narzędzia)
_________________

 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2013-06-29, 22:44   

@Bashiok
Przejrzyj jeszcze raz ten wątek od początku, a zwłaszcza mój post „Jak startowac 44 programy nawigacyjne bez stosowania MENU“. Uzupełniłem tam moją wypowiedź żeby nie było niedomówień, bo jak widzę użytkownikom nie było w pełni jasne o czym piszę. Ja zebrałem w jedną całość to co inni już przede mną zrobili i dodałem do tego opis. Również problem z AutoMapą jest tam w pełni rozwiązany.
 
 
dragon92
azymut


Dołączył: 28 Maj 2012
Posty: 1
Wysłany: 2015-08-09, 23:54   

Witam, może ktoś odnowić link ze skryptami do startowania navigacji? :)
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2015-10-29, 00:31   

Mój link do „start44“ na str 3 odnowiłem
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2015-10-29, 07:32   

Ale bez konta na portalu społecznościowym nie da się pobrać...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2015-10-29, 11:33   

OK, mój błąd. Dzięki za sprostowanie, już poprawiłem.
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 270
Wysłany: 2015-12-22, 11:04   

wifi20, możesz odświeżyć link z problemem głosu w becker ??
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2015-12-24, 15:37   

OK link znów świeży
 
 
davids80
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Kwi 2010
Posty: 8
Wysłany: 2016-02-02, 12:06   

Witam.
Zainstalowałem w Beckerze BE7927 AutoMapę 6.19 na karcie z SD z autostartem do Beckera. Wszytko rusza, znajduje sygnał, dźwięki działąją ale nie zapisuje ustawień. Jakieś rozwiązanie?

Link do start-44 nie działa.....
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2016-02-02, 12:20   

Zacznij od http://lmgtfy.com/?q=site...e+ustawie%C5%84
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2016-02-06, 09:52   

davids80,
ok – link odnowiłem
 
 
krisch80 
azymut


Dołączył: 06 Lut 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-02-07, 10:15   

Witam,
Mam na dniach dostać Beckera 7927 do aktualizacji map, gdzie jest zainstalowana jakaś stara mapa Europy chyba z 2008. Czy jeżeli zainstaluje Automapę na innej karcie SD, ale coś nie będzie działało jak trzeba, to czy po włożeniu starej karty nie trzeba będzie nic zmieniać, żeby tamta stara mapa działała prawidłowo ? Pytam, bo jeżeli oddam nawigację właścicielowi, to ze względu na odległość nie będę miał możliwości cokolwiek zmienić.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2016-02-07, 21:08   

Zmodyfikuj oryginalną kartę wg opisu do start44.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10