Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark - problem z kalibracja?
Autor Wiadomość
bumar 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-01-30, 12:53   Lark - problem z kalibracja?

Witam wszystkich serdecznie mam mały problem
próbowałem odblokować win i po całej zabawie
nie umiem pisać po prawej stronie ekranu
np;jak chce wpisać miasto lub ul to to litery wpisują
się z połowy ekranu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-09-05, 20:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-30, 14:11   

bumar, konkrety: w jakiej aplikacji nawigacyjnej? w jakiej sytuacji? mile widziany dodatkowo zrzut ekranu jeśli to możliwe
 
 
bumar 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-01-30, 15:48   

lark freebird
witam jak załączam nawigacje i chce wpisać ulice lub miasto to gdy rysikiem trzymam literke P to pisze mi literke N tak jakby był przesunięty ekran
 
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-30, 17:58   

bumar napisał/a:
załączam nawigacje

skoro odblokowałeś win to nie wiemy jakiej nawigacji używasz. MM, AM, TT, iGO?

a niezależnie od tego uruchom sobie oryginalną nakładkę - YFLoader.exe w folderze \Windows i w opcjach systemowych jest kalibracja - skalibruj sobie ekran i spróbuj ponownie
 
 
yogi_65
azymut


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-01, 15:22   kłopoty z larkiem

przez przypadek wgrywałem nie tam gdzie porzeba sterowniki gapi co spowodowało po restarcie włącza się tylko kalibracja ekranu próba powrotu ustawień z backupa nie dała rezultatu brak mi pomysłu może ktoś mnie oświeci jak uruchomić te cudo :shock:
 
 
grzes_r07 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 41
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-06-02, 09:17   

a twardy reset nie pomaga?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-02, 12:38   

yogi_65 napisał/a:
po restarcie włącza się tylko kalibracja ekranu

A kalibrujesz poprawnie? Klikasz na środek każdego krzyżyka i potem na OK? Pojawia Ci sie w ogole "OK"?
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
janusz691303
azymut


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-16, 15:12   lark 35 kalibracja pomocy

lark 35 kalibracja .przy włączeniu navi. mam cały czas kalibracje nie wyskakuje mi OK i jeszcz brak w navi. katalogu NANDflash
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-16, 15:17   

Coś mieszałeś w larku?
_________________

 
 
janusz691303
azymut


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-16, 15:41   

tak wgrywałem inną mapę
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-08-16, 22:04   Re: lark 35 kalibracja pomocy

janusz691303 napisał/a:
lark 35 kalibracja .przy włączeniu navi. mam cały czas kalibracje nie wyskakuje mi OK i jeszcz brak w navi. katalogu NANDflash

Skoro nie możesz skończyć kalibracji to jak "doczytałeś" się braku NANDFlash? Bo czegoś tu nie kumam....
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
piotrek87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-31, 15:07   Lark 35 - problem z kalibracja?

Witam, mam Lark'a 35, tylko nie wiem w której wersji bo to nie mój (pozyczylem samo urzadzenie, a tam nie ma oznaczeń z tego co widzę).

Nawigacja jest odblokowana. Z tego co udalo mi sie zauwazyc problem lezy w tym ze ekran jest rozkalibrowany. Pewne czesci ekranu dziala tak jak powinny, ale wieksza czesc reaguje zle. Problem w tym, ze nie moge wejsc do ustawien bo nie da sie ich wlaczyc (zadna czesc ekranu nie reaguje tak zeby je wlaczyc)

jak moge rozwiazac ten problem?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-31, 15:11   

MyMobiler, nim odpalisz ekran kalibracji. Reszta oczywiście z nawigacji.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-31, 15:17   

Masz Windows XP lub starszy?
    1.Masz ActiveSync?
      Tak mam:
        1.1.Zainstaluj My Mobiler i skonfiguruj go.
        1.2.Przejdź do opcji kalibracji ekranu
        1.3 Skalibruj ekran przy pomocy rysika na nawigacji
      Nie nie mam ActiveSync
        1.1.Zainstaluj ActiveSync i wróc do punktu 1.
Masz Windows Vista lub nowszy?
    2.Masz zainstalowane Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile?
      Tak mam:
        2.1.Zainstaluj My Mobiler i skonfiguruj go.
        2.2.Przejdź do opcji kalibracji ekranu
        2.3 Skalibruj ekran przy pomocy rysika na nawigacji
      Nie nie mam
        2.1.Zainstaluj Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile i wróć do punktu 2.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-31, 16:15   

Możesz też poprzez ActiveSync wejść w NandFlesh i usunąć folder $MSD$. Po restarcie system zacznie odbudowywać sie na nowo a potem pojawi się ekran kalibracji.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11