My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
213.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
469.00 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
499.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
357.00 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
194.00 PLN
Navroad ENOVO S AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S AutoMapa
336.80 PLN
smartGPS SG710 MapaMap Polska
smartGPS SG710 MapaMap Polska
149.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1091.78 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navcore 7.903 jak najnowsza mapa?(815.2095?)
Autor Wiadomość
rafales 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-01, 18:34   Navcore 7.903 jak najnowsza mapa?(815.2095?)

Witam wszystkich jestem tu nowy, mam pytanie
Mam Tomtoma 910 go najnowszą wersją navcore jaką ściągnął mi TomTom HOME to wersja 7.903 czy to jest najodpowiedniejsza i najnowsza wersja do mojego urządzenia? Czy najnowszą wersja mapy do tego navcore jest mapa 815.2095?
Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9893
Wysłany: 2009-09-01, 19:09   

Zresetuj komputer i zaktualizuj NavCore jeszcze raz.
Na twoją nawigację napewno jest nowsze navcore:
http://uk.support.tomtom....2=232&cat_lvl1=
A najnowsza mapę znajdziesz tutaj:
http://docs.google.com/Vi...evision=_latest
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 494 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16866
Wysłany: 2009-09-01, 19:14   

Tu http://mitglied.lycos.de/...ps8.30_english/ masz tabele kompatybilności najnowszych map
_________________

 
 
rafales 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-01, 19:41   

Zresetowałem kompa dwa razy mimo tego nie wykrył nowszej wersji navcore nadal najnowsza dla niego jest 7.903, a ogólnie jak zaczynałem aktualizacje od wersji 6.510->6.525 no i teraz mam 7.903
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9893
Wysłany: 2009-09-01, 19:47   

Resetowałeś nawigację?

A gdzie jest guzik?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2009-09-01, 19:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 640
Wysłany: 2009-09-01, 19:47   navcore do Go 910

Ten model nawigacji jest juz stary, i ten navcore jest chyba najwyzszy dla tego modelu, c nie znaczy ze nie mozesz do niego wgrac nowszego. Poszukaj navcore 8.350 SE, spatchuj go tak jak opisuje kolega dagetto i bedziesz mial nowiutki navcore z Asystentem pasa ruchu i IQRouts. Do tego zciagnij sobie mape WaCE 830.2305 i wszystko bedzie na 5-ke.
 
 
rafales 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-01, 21:39   

Mógłby ktoś podać działającego linka do navcore 8.350 SE ? i mapy WaCE 830.2305
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 640
Wysłany: 2009-09-04, 02:19   

http://www.digital-eliteb...splay.php?f=785 Tu znajdziesz navcory do roznych modeli tomtoma, rowniez ten co szukasz. Mape znajdziesz w poscie Nowe mapy z wersji.... Z map 830.2305, musi byc 5-tka na koncu bo to mapy do asystenta pasa ruchu.
 
 
rafales 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-04, 18:24   

Kolego sebastian1979r nie potrafię nigdzie znaleźć wersji navcore 8.350 SE, znalazłem tylko 8.350 bez SE czy to jest to samo?Czy na tym navcore moja nawigacja będzie działać poprawnie z mapą z serii 835.XXXX? Czy wgranie tego navcore to po prostu wklejenie tych plików na dysk nawigacji?
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 640
Wysłany: 2009-09-04, 18:49   

Jest na tej stronce. Tu masz wyciety link: http://rapidshare.com/fil..._FUER_GOx20.rar Pod wersje map oczywiscie bedzie pasowac, musisz tylko wejrzec na tabelke jaka jest z systemem Asystent pasa ruchu, w linku do map 835... znajdziesz ja. Nie mozna tego navcoru po prostu wkleic i bedzie dzialac. Odszukaj plik switchfiles, wytnij i rozpakuj go, i wejdz w dokumenty tekstowe i popodmieniaj je tak jak opisuje kol. dagetto tj. instalacja navcorow niededykowanych, (by znalesc tutorial wejdz w jego link na dole). Wklej dokument tekstowy version.txt i zrestartoj dwukrotnie, mapa powinna byc juz wczesniej spatchowana ! ,a potem wstaw reszte setconfig, model i cycle. navcore jest juz spatchowany, pozostaje zciagniecie radarow a to wszystko najlepiej zrob keygenem. Powodzenia. Acha. WAZNE !!! Zanim zaczniesz kombinowac zrob koniecznie kopie zapasowa i zapisz ja na innym dysku, tak na wszelki wypadek. Cos zmoczysz to nie bedziesz mial problemow przywrocic urzadzenie. Ten tomek ma chyba 20 GB pamieci, to potrwa ale warto.
 
 
rafales 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-04, 20:55   

Do zrobienia kopi zapasowej wystarczy skopiować zawartość dysku TomToma czy trzeba zrobić obraz? Niestety tego touriala tez nie potrafię znaleźć, znalazłem na innym forum takiego touriala w którym to wyczytałem ze instalacja navcore to nic innego jak kopiuj wklej z tąd tez było moje wcześniejsze pytanie.
 
 
nzxt1979 
azymut


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-09-15, 22:43   

witam jestem świerzakiem jesli chodzi o navi mam tomtom one v2 2gb
jak na nim za instalowac navcore

[ Dodano: 2009-09-15, 22:49 ]
witam jestem świerzakiem jesli chodzi o navi mam tomtom one v2 2gb
jak na nim za instalowac navcore
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 494 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16866
Wysłany: 2009-09-16, 06:55   

Navcore (program nawigacyjny) masz zainstalowane fabrycznie. A jeśli chodzi o aktualizację, to zacznij od przeczytania instrukcji, następnie połącz się przez TTHome i samo się uaktualni.
Potem możesz poszukać map.

Poza tym, post w złym miejscu - to wątek o mapach na 7.903, nie o navcore.
_________________

 
 
andrzej47
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-26, 19:30   

Mam G)930 i chciałbym wgrać nowe navcore..
1. czy jest o trudne do zrealizowania?
2. Próbowałem zaktualizować GO930 coś się wgrało z aktualizacji i teraz nie chce uruchomić się TT tylko wyskakuje przekreślona ikona karty pamięci
3. Po podłączeniu pod TTHome2 widać że wszystko jest wgrane ale nie mogę uruchomić TT

Czy coś skopałem?
Czy trzeba na nowo zainstalować od nowa Navcore, jeśli tak to jakie?

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi
 
 
JcL 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-12-26, 19:58   

andrzej47 napisał/a:
Mam G)930 i chciałbym wgrać nowe navcore..
1. czy jest o trudne do zrealizowania?
2. Próbowałem zaktualizować GO930 coś się wgrało z aktualizacji i teraz nie chce uruchomić się TT tylko wyskakuje przekreślona ikona karty pamięci
3. Po podłączeniu pod TTHome2 widać że wszystko jest wgrane ale nie mogę uruchomić TT

Czy coś skopałem?
Czy trzeba na nowo zainstalować od nowa Navcore, jeśli tak to jakie?

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi


skopiuj wszystko gdzies na dysk twardy (backup) i usuń całą zawartość tomka - podłącz pod TomTom Home - powinien zassać Ci nowe navcore od początku.

daj znać jeśli tak się nie stało
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,54 sekundy. Zapytań do SQL: 13