My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
Manta GPS460 Europa
Manta GPS460 Europa
329.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
613.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
178.94 PLN
Mio Spirit 680 Europa
Mio Spirit 680 Europa
399.00 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
319.00 PLN
Navroad AURO 2S AutoMapa Polska
Navroad AURO 2S AutoMapa
429.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:33
Odblokowanie Goclever 5066FMBT
Autor Wiadomość
dreamlogic
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 22
Wysłany: 2009-09-09, 13:58   Odblokowanie Goclever 5066FMBT

Witam , czy może Szanownym forumowiczom udało się odblokować Goclever 5066FMBT tak aby odpalało AM z karty ?? Mam na myśli podobny sposób jak z GC 5055 ( dokładnie ten : 1. Pliki menu.exe; SysInfoSettings.ini; shell.ini i folder Pliki skopiować do folderu \sdmmc\ ).Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9868
Wysłany: 2009-09-09, 15:10   

Spróbuj z plikami
autorun.ini
shell.ini
autorun.exe
Update.exe

lub powiedz jakie masz exe-ki w katalogu Windows.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8370
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-09, 16:43   

5066 to (podejrzewam) to samo co 5065 + FM wiec postępować możesz podobnie. Nie wgrywaj jedynie zdanego softa dla 5065 bo zniknie Ci możliwość nadawania FM. Jak zależy Ci wyłącznie na AM to zainstaluj AM na kacie (na innej, nie oryginalnej) zmień nazwę folderu Automapa EU na mobilenavigator a plik w środku z wceAm.exe na mobilenavigator.exe i bedzie się odpalać zamiast oryginalnej.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dreamlogic
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 22
Wysłany: 2009-09-10, 11:11   

dasior591 napisał/a:
5066 to (podejrzewam) to samo co 5065 + FM wiec postępować możesz podobnie. Nie wgrywaj jedynie zdanego softa dla 5065 bo zniknie Ci możliwość nadawania FM. Jak zależy Ci wyłącznie na AM to zainstaluj AM na kacie (na innej, nie oryginalnej) zmień nazwę folderu Automapa EU na mobilenavigator a plik w środku z wceAm.exe na mobilenavigator.exe i bedzie się odpalać zamiast oryginalnej.
Witam potwierdzam skuteczność tej metody , hehh nie próbowałem tego bo myślałem , że to zbyt banalne :).Dzięki dasior591 POZDRAWIAM.

Dzakus napisał/a:
Spróbuj z plikami
autorun.ini
shell.ini
autorun.exe
Update.exe
lub powiedz jakie masz exe-ki w katalogu Windows.


exe-ki w katalogu Windows:
wceload
USBDetect
update
unload
udp2tcp
services
maapp
repllog
rapisrv
PowerOff
nk
MT3351Calibration
Launch
gwes
filesys
explorer
eventrst
docviewer
device
ctlpnl
control
connmc
cmd

POZDRAWIAM .
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9868
Wysłany: 2009-09-10, 15:16   

Cytat:
Launch
Spróbuj utworzyć na karcie folder "explorer.exe"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Haweł 
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 51
Wysłany: 2009-09-11, 06:45   

Ja kupilem GoClever 5066 i nie mam zadnej karty pamieci,mapa i soft jest wgrany do pamieci nawigacji.Jak mam zainstalowac AutoMape i iGO8 ?
Prosze o pomoc,bo jestem zielony w tych sprawach...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17321
Wysłany: 2009-09-11, 07:10   

Kup kartę pamięci, zainstaluj na niej programy jakie tylko chcesz.a GoClevera odblokuj metodą z 5065 (panel http://chomikuj.pl/janusz...oClever5056.zip ).
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-09-11, 07:21, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
fidox
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-09-11, 23:14   

ja mam
możecie pytać
jedyny problem
kupiłem
jestem laikiem
więc jak coś mam testować to krok po kroku opiszcie co zrobić
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9868
Wysłany: 2009-09-12, 08:23   

fidox,
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
fidox
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-09-12, 09:35   a

nie bardzo rozumie co ten post wnosi?
jak narazie to czytam jak odblokować
obawiam się o jakieś zapsucie nawigacji
piszecie tyle o możliwych wtopach że odkładam sprawe odblokowania na ... nie wiem kiedy
a racej jak ktoś potwierdzi że odblokował 5066

nie wiem dlaczego nie chodzą mi pliki muzyczne mp3?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9868
Wysłany: 2009-09-12, 10:05   

Czy nie uważasz że "trochę" nadużywasz klawisza [ENTER]?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomiGoclever
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-09-12, 13:34   

dasior591 napisał/a:
5066 to (podejrzewam) to samo co 5065 + FM wiec postępować możesz podobnie. Nie wgrywaj jedynie zdanego softa dla 5065 bo zniknie Ci możliwość nadawania FM. Jak zależy Ci wyłącznie na AM to zainstaluj AM na kacie (na innej, nie oryginalnej) zmień nazwę folderu Automapa EU na mobilenavigator a plik w środku z wceAm.exe na mobilenavigator.exe i bedzie się odpalać zamiast oryginalnej.


5065 to nie to samo co 5066. 5066 jest zblizone wg mnie do 5010 albo do 5055.
Ma FM dziala ma BT dziala, GPS lapie bardzo syzbko nie to w mojej starej navii 2008 :)
Avi sie nie przycina a i z osblokowaniem jest inaczej bo niema flash disk'a tylko residentflash2
a na nim katalog APP i w nim menu. Jak ktos zainteresowany to moge podeslac do podejrzenia i rozgryzienia menu.
Mp3 player czyta tylko wma :( ale mozna go podmienic tylko nie bardzo wiem jak :( moze ktos by pomogl go rozkminic i jak podmienic.
Osoby chetne do rozkminienia zapraszam na PW przesle zawartosc residentFlash'a2

Tomek
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8370
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-12, 13:55   

Ja wam chętnie pomogę, podeślij mi te zawartość i powiedz co się odpala w czasie startu. A mapa jest na karcie?? jak tak to ile ma karta?? 512??
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tomiGoclever
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-09-12, 16:20   

A wiec odpala sie plik main.exe z katalogu \ResidentFlash2\APP\main.exe

Mapa jest wgrana na ResidentFlash bez 2 w katalogu Mobilenavigator\MobileNawigator.exe
urzadzenie ma FM BT i microSD - karty brak w zestawie
Mapy z eMapa, jak zainstalowalem Automape z dodatkiem Nokia 500 i wlozylem karte microSD z menu odpali sie wtedy Automapa (widac w pierwszej kolejnosci szuka mobilenawigaroa na karcie :) )

TU masz do pobrania cala zawartosc wraz z rejestrem zgranym zmojego 5066 sa tam tez wpisy dla YFAP30 bo kombinowalem z odpaleniem menu z BLOW ale sie nie dudalo jedynei programy takie jak mp3 mp4 zadzialy.

w katalogu APP/music/music.exe otiwera tylko wma :( chcialem go podmienic z tego od blow ale nie uruchamia sie z pamieci residentflash2.

jak bedziesz mial pytania wal do mnie pomoge :) sprawdze :)
 
 
rabor 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 13
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2009-09-12, 17:49   

Ile 5066 ma pamięci? Jedni podają 256 inni 512 MB. Zamówiłem te cudo ale oczywiście miałem je wczoraj dostać i nie ma, ale w poniedziałek musi być wiec też będę się bawił z odblokowaniem i AM. Czy AM można wgrać do pamięci urządzenia?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,72 sekundy. Zapytań do SQL: 13