Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-30, 05:52
Mio 500 cały czas ekran połączenia
Autor Wiadomość
Makarons
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 10
  Wysłany: 2009-09-13, 20:50   Mio 500 cały czas ekran połączenia

Witam. Ładowałem moją navie Mio 500 przez port usb w komputerze
(mio było w pozycji reset).
Cały czas po przejsciu w pozycję (on) ukazuje się ekran połączenia.
Po przejściu w reset i ponownym włączeniu jest to samo.
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-10, 22:09, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-13, 21:13   

Komunikuje się z komputerem?
_________________

 
 
Makarons
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-09-13, 21:22   

Tak. Po podłączeniu kabla wszystko jest wporządku. Lecz po odłączeniu powinien włączyć się panel a tu pokazuje się ekran połączenia i cały czas szuka połączenia.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-13, 21:36   

Sprawdź plik appstartupsec.ini , jaki program masz wpisany przy starcie.
_________________

 
 
Makarons
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-09-13, 21:40   

Mam wpisany ten panel (system Moov 330) ale zmienilem na orginal miomap i to samo.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-13, 21:44   

Robiłeś może kopie zapasową plików?
_________________

 
 
macpomorze 
Waypoint
Mio 200



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-09-13, 22:47   

Makarons napisał/a:
Mam wpisany ten panel (system Moov 330) ale zmienilem na orginal miomap i to samo.


tamto wszystko skasuj a wgraj to
http://rapidshare.com/fil...grywac.rar.html
 
 
 
Makarons
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-09-14, 06:38   

Wgrałem to wszystko co kazałes i problem nie zniknął.
Jest to samo. czy urządzenie jest zepsute?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-09-14, 06:49   

Wklej zawartość pliku appstartupsec.ini
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Makarons
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-09-14, 07:02   

[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=Program Files/SystemMoov330/Moov330.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
MaxCloseMessages=10
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-14, 07:53   

Zostaw włączone Mio do całkowitego rozładowania , potem podłącz pod ładowarkę nie USB. Ładuj na OFF nie RESET.
_________________

 
 
Makarons
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-09-14, 12:06   

Ok zostawiam włączone przez cały dzień i jeszcze dla pewności przez nocke.
Jutro podłącze pod samochód i dam znać co i jak.
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2009-09-14, 12:19   

Jeśli problem nie zniknie to będzie wskazywało na uszkodzenie gniazda usb.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
Makarons
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-09-14, 12:20   

A jesli bedzie uszkodzone gniazdo usb to jaka moze byc przyczyna.
Chodzi mi o to czy to ja mogłem zepsuć.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-14, 12:44   

Makarons napisał/a:
A jesli bedzie uszkodzone gniazdo usb to jaka moze byc przyczyna.
Chodzi mi o to czy to ja mogłem zepsuć.


Gniazdo raczej ciężko uszkodzić , to jakieś zawieszenie programu w Mio , jeśli masz teraz możliwość weź nawi i idz do samochodu , podłącz pod ładowarkę i wykonaj kilka resetów.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11