Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nomad i Garmin oraz mapy topo Polski? Niemożliwe, a jednak!
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-16, 12:06   

No może coś pokręciłem, tyle tych eksperymentów przeprowadzam że już mi się pewnie pokręciło.
Masz tu dwa zrzuty w oryginalnym języku i po zmianie na Polski, nie ma wątpliwości należy użyć drugi nr, ten niżej.

Zrzut1.gif
Plik ściągnięto 27 raz(y) 13,58 KB

Zrzut2.gif
Plik ściągnięto 21 raz(y) 14,11 KB

_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-10-16, 12:20   

Jak pisałem wyżej - ten drugi u mnie nie istnieje. Wyświetlał się od początku instalacji i wyświetla nadal (po usunięciu plików *.unl) jedynie ID urządzenia. Czy powodem jest karta SDHC? Ty instalowałeś na SD czy SDHC?

screen.jpg
Plik ściągnięto 23 raz(y) 93,13 KB

_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
Ostatnio zmieniony przez Andrzej P 2009-10-16, 13:07, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-16, 12:26   

Na SD, być może karta SDHC jest powodem tego zamieszania.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-10-16, 16:05   

Sądzę, że to Lark 43.1 oraz 50.1 uniemożliwiają odczytanie ID karty. W Larku 35.5c jest OK i za pomocą Card_ID.exe odczytałem ID zwykłej karty SD. Ta sama czynność w Larku 50.1 okazała się niemożliwa z tą samą kartą SD. Spróbuję posłużyć się tym ID karty odczytanym w larku 35, ale nie wiem co z tego wyjdzie.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
Ostatnio zmieniony przez Andrzej P 2009-10-20, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Alojzy 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 35
Skąd: z europy
Wysłany: 2009-10-16, 21:22   

GARMINforWinCE

part1
part2
part3
part4
part5
part6
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-24, 10:45   

Andrzej P napisał/a:
Sądzę, że to Lark 43.1 oraz 50.1 uniemożliwiają odczytanie ID karty.

A może powodem jest że za wcześnie robisz update do wersji 5.00.20wp, spójrz na moje zrzuty, jest wersja 5.00.10wp i na tej wersji ustalam ID karty, update do wersji 5.00.20wp w/g instrukcji robi się już po wygenerowaniu ID karty, kluczy do programu i map (mówi o tym dopiero pkt 14 instrukcji).

Reasumując, zainstaluj w/g instrukcji i zrób update do wersji 5.00.10wp nadpisując pliki z 2 paczki (3 paczki na razie nie ruszaj) i próbuj ustalić ID karty.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-10-28, 09:41   

Screenshot rzeczywiście pochodzi już z wersji wyższej, ale w trakcie instalacji postępowałem zgodnie z instrukcją i już wówczas nie miałem Card ID a jedynie Device ID. Upewniałem się nawet w tym wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=132411#132411 i.... pojechałem dalej: wygenerowałem klucze, przesłałem mapy a nie widząc ich zrobiłem jeszcze upgrade sądząc, że to pomoże.

Niemniej spróbuję ponownej instalacji w wolnej chwili. Dziękuję za podpowiedź.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
drool
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 71
Wysłany: 2009-12-10, 19:33   

wrzucil ktos moze tego garmina na raidsharealbo hotfile ?
szukam ale cos nie moge znalesc
_________________
PENTAGRAM NOMAD + 8GB SDHC SanDisk Ultra II
 
 
Slabuk
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 78
Wysłany: 2009-12-11, 08:23   

drool napisał/a:
wrzucil ktos moze tego garmina na raidsharealbo hotfile ?
szukam ale cos nie moge znalesc

Co prawda nie tam gdzie szukasz, ale stąd można pobrać.
Pliki zawierają 5% danych naprawczych.
Aby uzyskać dostęp wpisz nazwę folderu, małymi literami.
_________________
Nie pomagam na PW
Zapraszam
 
 
drool
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 71
Wysłany: 2009-12-11, 15:25   

dzieki ale placil nie bede za kraczone programy !!!!!
wq takim razie potestuje innym razem
tymczasem starczy TT & automapa..itp
_________________
PENTAGRAM NOMAD + 8GB SDHC SanDisk Ultra II
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-11, 16:03   

Andrzej P napisał/a:
Rzecz w tym, że prawdopodobnie używając karty SDHC nie da sie ustalić Card ID nawet za pomocą programiku Card_ID.exe (spróbowałem: komunikat: "No valid SD Card").
Powodowany czystą ciekawością sprawdziłem na mojej karcie SDHC AData 8GB Class6 Turbo i wyświetliło mi
Kod:
SDMMC
ID:     =<2CB1511G74>
Wartości podałem oczywiście "z sufitu" :mrgreen: Czyli można odczytać ID karty SDHC
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-12-11, 16:14   

Piszesz zapewne o Garminie na GC...

Sam Lark 50.1 w zakładce o systemie wyświetla ID karty SDHC, ale do odblokowania map w Garminie potrzebne jest to, co wyświetli Garmin, a nie Lark. Nie wiem czy odczytane tu i tam ID się różnią, ale nie w tym rzecz. Garmin na Larku nie rozpoznaje ID karty więc nie udało się go odpalić za pomocą opisanej w paczce metody (chodzi o to aby zobaczył mapę i złapał sygnał GPS). Próbowałem przecież skorzystać z ID karty, który wyświetlił mi sysinfo Larka, ale qpa - niestety.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
drool
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 71
Wysłany: 2009-12-13, 14:34   

dobra juz mam garmina i to nie z gryzonia !!!!
potwierdzam dziala na SDHC 8GB SanDisK ULTRA II
ID do odczytania w programie bez problemow

Garmin 5.00.20wp+mapa City Navigator v2010.20 NT + keygen
oraz instrukcja
dziala na pentagram Nomad 5210 jak jest z innymi nie wiem

Kod:
http://rapidshare.com/files/321321084/GRM.rar
pass: www.peb.pl
_________________
PENTAGRAM NOMAD + 8GB SDHC SanDisk Ultra II
Ostatnio zmieniony przez drool 2009-12-25, 17:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
segoy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-12-25, 14:42   

drool napisał/a:
dziala na pentagram Nomad jak jest z innymi nie wiem

drool .. nie wiem co to za paczka Garmina której tu link podałeś, ale coś nie bardzo działa mi na Nomadzie 5230 :/ wg. instrukcji w pkt.2 powinienem mieć "polacz z Garmin GPS" .. tymczasem poprzez Garmin.exe uruchamia mi sie jakiś Port Splitter i nic dalej nie idzie.. klikam Start i klapa.. nic wiecej uruchomić nie moge.. :-?
a pozostałych linków podanych przez kolegów pobrać też nie moge.. ani gryzonia nie mam, ani konta na torrentach.org :P
 
 
drool
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 71
Wysłany: 2009-12-25, 17:22   

jestes pewny ze zrobiles wszystko wedlu instrukcji??
uruchomiles Garmin.exe z katalogu RunGMXT jesli nie poszlo to sprawdz plik Garmin.mscr
trzeba miec zainstalowanego MortScript'a
ja mam Nomad 5210 a to dowod ze dziala:

Garmin na Pentagramie
_________________
PENTAGRAM NOMAD + 8GB SDHC SanDisk Ultra II
Ostatnio zmieniony przez drool 2009-12-29, 23:02, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12