Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:46
Becker 7928-uwalony.
Autor Wiadomość
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-10-05, 21:21   Becker 7928-uwalony.

Witam.
Uwalilem Beckera 7928.
To niebywale!
Niby sie nie da,bo posiada twardy reset.

No ale do sprawy.

Stoi na ekranie powitalnym.
Jak do tego doszlo?
Podmienilem niepodmienialny plik w Windows.
Podmienilem na inny ze zmieniona nazwa na ta z oryginalnego pliku.

Colowo nie opisze jak to dokladnie zrobilem,bo wiem ze znajda sie tacy co beda musieli sprawdzic czy im sztuka sie uda ;-)

Czyli zrobilem niewykonalna operacje (teoretycznie) i system zwariowal.
Po resecie obrazek i koniec.
Teraz nie wiem czy rozladowanie baterii cos da.
Teoretycznie tak,ale jesli nadpisalem plik w ROMie to amen.

Co wy na to?
 
 
marekamc 
GPS instruktor



Pomógł: 106 razy
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 832
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-10-05, 21:22   

Mam nadzieję, ze zrobiłeś wcześniej obraz systemu i teraz bez problemu sobie go odtworzysz.
_________________
Pomogłem Ci Gość ? Kliknij proszę przycisk "pomógł " .

Pentagram GT 5220

 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2009-10-05, 21:50   

Nie zaskoczyłeś mnie uwaleniem tego :)
Część systemu jest na flash a ten nie podlega HR.
Musisz wgrać flasha na nowo. Rozładowanie nic nie da.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-10-05, 21:58   

marekamc napisał/a:
Mam nadzieję, ze zrobiłeś wcześniej obraz systemu i teraz bez problemu sobie go odtworzysz.


Czym?
Kontaktu poprzez AS nie ma.

marek216 napisał/a:
Część systemu jest na flash a ten nie podlega HR.
Musisz wgrać flasha na nowo.


Do tego typu beckera brak jest takiej aktualizacji.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
marekamc 
GPS instruktor



Pomógł: 106 razy
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 832
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-10-05, 23:11   

Masz śliczny przycisk do papieru...
_________________
Pomogłem Ci Gość ? Kliknij proszę przycisk "pomógł " .

Pentagram GT 5220

 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-10-06, 18:32   

Tak to wyglada.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-06, 18:36   

Pisz do producenta o Firmware (może się uda).
Ja bym spróbował wgrać od innego, może koledzy na form doradza który jest najbardziej podobny od strony oprogramowania.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-10-06, 18:52   

To podobny sprzet do Mio.
Mio chyba wstaje po zupelnym rozladowaniu,a ja nie moge Beckera rozladowac.
Caly czas mierze niewielkie napiecie.

[ Dodano: 2009-10-06, 19:01 ]
W najgorszym wypadku odesle go na naprawe gwarancyjna.
Wgraja OS od nowa i bedzie znowu wszystko OK.
Przy wgrywaniu OS formatuje sie Flash i nie zostanie zaden slad odblokowania.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-06, 19:03   

Jak nie mas GW to ja bym go rozłożył i odłączył baterie na jakiś czas, wcześniej odzywając się do producenta :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-10-06, 19:07   

Mam jeszcze sporo gwarancji.Jeszcze jakies 18 miesiecy.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2009-10-07, 00:05   

Serwis beckera jest w Warszawie. Jeśli nie wali bykiem tylko stoi na logo to gwarancyjne przejdzie bez problemu. Nie słuchaj matołków i nic nie rozkręcaj :!:
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-07, 07:45   

Od razu matołków, przecież napisałem ze jak niema GW to nie rozkłada, a jak ma to niech wysyła.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-10-07, 18:51   

Nie rozbieram,bo 9 nozka (jesli sie uda) nie gwarantuje,ze system wstanie.
Czasami po hard reset system czeka na karte z update OS.
Naipierw chyba wysle maile do serwisow w europie z prosba o przyslanie mi Rom update.Do naszego serwisu nawet nie mozna mailowac :-) Bo nie ma adresu :mrgreen:
Chyba nawet internetu bidoki nie maja :mrgreen:


[ Dodano: 2009-10-24, 10:16 ]
Jednak wyslalem do serwisu i po czterech dniach dostalem nowy!
Dobry serwis!
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
Ostatnio zmieniony przez mirko1 2009-10-27, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
filet187
azymut


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-27, 21:58   

a ja mam prośbę czy mógł byś się podzielić softem wysłać mi na @ filet187@o2.pl bardzo proszę bo sam mam Beckera i dużo kombinuję:D
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-10-27, 22:02   

Hejka,
O jaki soft Ci chodzi i jakiego masz Beckera?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10