Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:46
Becker 7928-uwalony.
Autor Wiadomość
jachu1706
Waypoint


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 32
Wysłany: 2011-06-21, 15:23   

No witam . Coś to pomogło ,ale jeszcze udate do końca nie doszedł . Czy można cos jeszcze zrobić ??
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-06-21, 18:31   

Usun recznie z My Flash Disk\MNAV wszystkie pliki ktore zawiera update i wykonaj update.Jesli jakis plik bedzie uparty i nie daje sie usunac,to dopisz mu 1 przed nazwa i zresetuj navi.Potem juz mozna plik usunac.
Usun wylacznie pliki,ktore sa w update i sie nie pomyl,lub wykonaj backup plikow zanim zaczniesz usuwac.
Daj znac jak poszlo ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
jachu1706
Waypoint


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 32
Wysłany: 2011-06-21, 20:04   

ja nawet wszystkie pliki miałem usunięte z My Flash Disk i to nic nie pomogło .
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-06-21, 20:16   

Sprobuj uzyc innej karty SD.Jesli to nie pomoze,to pozostaje odblokowanie.

Pobierz Apteczke z dzialu Download-StronaGlowna,w niej znajdziesz Explorer.exe.
Explorer.exe nazwij Shell.exe i podmien w MNAV+reset.

Lub uzyj mojego odblokowania,link w podpisie.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
jachu1706
Waypoint


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 32
Wysłany: 2011-06-21, 21:15   

powiem tak, że niby update nie doszedł do końca ale wszystko jest prawie zobaczę czy to będzie działać w trasie .Jak ty myślisz ?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-06-21, 21:33   

Powiem tak.Kiedy kupilem Beckera,to tego samego dnia odblokowalem go do Windowsa.Nie lubie tego typu paneli i nie wiem czy nie bedzie problemow.Jesli wszystko dziala,to OK ;-) Ten beckerowski panel dziala strasznie wolno.No ale jesli wybierasz sie na urlop,to juz nie kombinuj.Sprawdz czy dziala i zalatwione.

Wiesz jak wejsc do Windows z Menu Beckera?
Jesli tak to wejdz do Control Panel\System\Memory i ustaw suwak na srodku i kliknij OK.Wykonaj reset rysikiem,to ten otworek pod spodem(nie suwakiem).
Ruszy update z karty.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
jachu1706
Waypoint


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 32
Wysłany: 2011-06-21, 22:59   

no niestety po wykonaniu tego co mówisz update nie rusza .

[ Dodano: 2011-06-21, 23:07 ]
update zatrzymuje się na pliku Deutsch_2_sound.sfsi wyskakuje error An error occurred Tak to własnie wygląda .

[ Dodano: 2011-06-21, 23:09 ]
a tak po za tym to cały czas robiłem update z karty nie przez kompa
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-06-30, 18:33   

No ale jesli recznie skopiujesz wszystkie pliki podmieniajac je,to i tak uzyskasz update.
Nie rozumie tylko,dlaczego sztuka nie udaje sie w/g opisu Beckera.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Buran
azymut


Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-02, 01:01   Becker 7928 kompletny burdel

NIe wiem co się stało i jak to się stało, próbowałem odblokować nawigację, ale jedyne co osiągnąłem to to że teraz gdy włączam nawigację pojawia się biały ekran z napisem "Comply witch hightway code"
Chciałem wgrać oryginalne pliki, ale co rusz wywala mi błędy że nie może skopiować tego, czy owego. Przez co backup będzie niepełny.
Czy ktoś mógłby mi pomóc? Nawigacja niestety nie jest moja :(
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-08-02, 18:28   

A polaczenie z PC masz?
Wgraj moje odblokowanie,jest w moim podpisie link.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
slubowskimateus
azymut


Dołączył: 11 Lut 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-02-11, 14:06   Oprogramowanie Becker 7928

Witam , coś mi się schrzaniło z softem na mojej nawigacji Becker 7928. Mam tylko język niemiecki , nie przyciemnia się w nocy itp . Ma ktoś moze do niej soft i mi go wrzuci lub czekam na inne rozwiązania tego problemu. Pozdrawiam .
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-02-11, 14:19   

slubowskimateus, tu >> http://chomikuj.pl/januszek2245/BECKER/7928+GO
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
slubowskimateus
azymut


Dołączył: 11 Lut 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-02-11, 14:25   

i jak to zainstalować kolego ?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-02-11, 15:08   

Jak masz jakąś dodatkową kartę SD (najlepiej max.2GB) to skopiuj wszystkie pliki na tą kartę włóż do nawigacji zrób reset i spróbuj odpalić :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
heniek122 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2012-07-25, 19:53   Becker 7928- nie uruchamia się

Witam. Padła mi nawigacja. Po włączeniu wisi na ekranie powitalnym. Jak podepnę USB to wydaje dzwiek i pojawia sie komunkat ze sie połączył. Na komputerzse wykrywa urządzenie ale nie widzi plików, ani w windowsie, ani becker content manager, ani windows mobile na win7. Do menu serwisowego umie wejsc.
Jeśli byłaby mozliwosc to czy da sie wgrac wince i wszystkie pliki beckera razem poprzez te menu serwisowe?
Dostałem ją żeby naprawic, a jeszcze bardziej namieszałem. Ktos sie bawił tą nawi i odblokował windowsa. Mozna bylo puscic mapy ale zostawał pasek na dole z menu start. Włascicielowi to nie pasowało i chciał takie menu jak było wcześniej
Nie umiałem się połączyc z PC i pogrzebałem w plikach na flash memory card. Tam był plik jakis z nazwą USB i domyslilem się ze to będą do wybory tryb pamieci masowej i pamieci urzadzenia. Tak sobie włączyłem USB i kurcze od tego czasu dzieje sie to co opisałem wyżej ;/
Jak macie jakieś rozwiązanie to proszę Was bardzo o pomoc, poniewaz navi nie jest moja i muszę to jakos naprawić.
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-07-26, 07:31 ]
Przeczytaj temat, do którego dołączyłem Twojego posta.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 10