Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:46
Becker 7928-uwalony.
Autor Wiadomość
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2012-07-26, 21:44   

Czytales o dziewiatym pinie zwieranym do masy?
Powiedz jak wchodzisz do menu serwisowego,bo kiedys wchodzilem i nie pamietam jak.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
BusyBoy
azymut


Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-11-15, 08:39   Po uruchomieniu czarny ekran - blad empty 688

Witam serdecznie

Na wstępie od razu mówię że przeglądałem forum w poszukiwaniu rozwiązania mojego konkretnego problemu - niestety nic nie znalazłem.
Posiadam nawigacje Becker 7928 - niestety po uruchomieniu zaraz po wyświetleniu się loga BECKER - mam czarny ekran. Komunikacje przez USB mam, próbowałem podmienić w katalogu My Flash plik Shell.exe bezskutecznie, wgrałem BACKUP który znajduje się pod adresem -http://chomikuj.pl/gps-ba...8,255718811.zip - również bezskutecznie.

Po podmienieniu pliku Shell.exe po uruchomieniu NAV pojawił się komunikat bodajże - Empty 688 :..... <- dokładnie nie pamiętam bo nie mam urzadzenia przed sobą.

Jeżeli to możliwe to proszę o pomoc.

Pozdrawiam
BusyBoy
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2012-11-15, 19:01   

Wgraj moj unlock a jesli mie pomoze,to wykonaj dziewiata nozke-bylo wiele opisow na forum o pinie nr.9.
Przy rozbieraniu i skladaniu navi uwazaj na boczny przelacznik!Latwo ulamac.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2015-08-06, 18:24   

No i niestety uwaliłem Beckera

Włącza się pulpit z win CE i navi ciągle buczy.
Komp jej nie widzi.

Co poszło nie tak?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2015-08-06, 20:17   

Hejka,

A mozesz wejsc na karte i dwa razy kliknac w Backup/backup.exe?

Jeszcze nikt nie uwalil Beckera 7928 moim odblokowaniem,nie da sie.

W zasadzie,to Becker 7928 jest nie do uwalenia.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2015-08-06, 23:50   

Witam ponownie.

Po stu próbach udało mi się w końcu ruszyć beckera ale po extractingu wywala tzn. zatrzymuje się po 204 object i stoi.

Spróbuję wgrać z powrotem soft z karty może się uda ale nie mam pojęcia co będzie bo na razie to nie widzę navi w kompie.

Poza tym to trochę nie wiem co mam dokładnie robić.
Twój post ze strony nr 2 był dla mnie czytelny i jasny tzn. rozumiałem co i jak tylko ie miałem plików. Potem mi napisałeś że w M-6 wszystko jest więc jak możesz to napisz mi jeszcze raz co i jak mam zrobić czy jakieś pliki zamieniać (chodzi o nazwy) czy zostawiać ( w folderze MNAV) bo nic już z tego nie wiem.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2015-08-07, 06:55   

Poprawilem link do Shell.exe.
Wypakuj,podmien i zresetuj szpilka w otworze.Navi powinna wstac z nagim pulpitem Windowsa i polaczenie z komputerem po kablu powinno byc.

1.Usuwasz wszystkie pliki z My Flash Disk,lecz zostawiasz tylko pusty folder MNAV z podmienionym Shell.exe.
2.Reset szpilka.
3.Po resecie zmieniasz nazwe Shell.exe na 40Shell.exe i kopiujesz wszystkie pliki i mapki z M-6 a na karcie umieszczasz folder Backup z plikiem backup.exe.
4.Wylaczasz navi suwakiem i wlaczasz.Powinien sie uruchomic instalator.
Gdy instalacja dobiegnie konca,Becker sam sie zrestartuje.

Jesli wszystko sie powiedzie,usun plik 40Shell.exe z MNAV bo to juz smiec.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2015-08-08, 11:26   

No i niestety.
Po wielu próbach ciągle ten sam objaw.
Panel Windows i buczy.
Udało mi się natomiast dwa razy przejść przez proces instalacji ale...
No właśnie jak pisałem wcześniej dochodzi do 204 object i zawiecha.
Podłączyłem go pod kompa i co się okazało że brak pamięci 0 wolnych z 68 mb po zainstalowaniu 204 elementów.
Czy tam ma być?
Ile w końcu jest tam tej pamięci?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2015-08-08, 20:24   

Wedlug WR-Tools Resinfo:

Memory:

Program memory: 56.1MB 21.3 MB used - 34.8MB free
Storage memory: 68.4MB 46.7 MB used - 21.7MB free

Storage:

Storage Card:...... 15.1GB....

My Flash Disk: 89.1MB 8.64 used - 80.4MB free


Tak to wyglada po kilku dniach uzytkowania Beckera bez twardego resetu.

Moze masz na fleshu ukryte (niewidoczne)pliki?Trzeba by je usunac.

Powodzenia.

Wyglada na to,ze skrypt nie dziala i nie zwieksza pamieci.Aktywowales Mort Script?
Bylo o tym w pierwszym moim poscie.

Wazne!
W folderze MNAV znajdziemy plik MortScript.exe zoltego koloru.
Aktywujemy go,klikajac dwa razy w niego(pokaze sie okienko informacyjne"MortScript V4.2")

Albo masz trefny sprzet,bo juz pisales na priva o braku pamieci w Twoim Beckerze.

Pozdro.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2015-08-10, 19:11   

Więc zrobiłem wszystko od nowa tak jak pisałeś łącznie z morscript (pojawił się ekran v4.2 i nic więcej.
Reset i dalej to samo zwis na pulpicie i buczy. Za którymś tam razem pójdzie ale dochodzi do 204 object i nic.
Już teraz pomysłu nie mam.
Ale dziękuję za poświęcony czas.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2015-08-10, 20:12   

Mozesz jeszcze sprobowac twardego resetu z 9 pinem,no ale gwarancji nie ma na powodzenie,bo moze hardwarowo sprzet jest uszkodzony.

Uwazaj na przelacznik suwakowy gdybys otwieral Beckera,latwo uszkodzic.

Powodzenia.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2015-11-23, 09:13   

Witam.

Potwierdzam że 9 pin w Becker Traffic Assist 7928 DZIAŁA!!!
Po długich męczarniach zgodnie z wskazówkami odblokowania w końcu się udało.

WIELKIE DZIĘKI dla Mirko1 za poświęcony czas.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10