Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:39
Becker BE7827 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2008-09-13, 22:31   Becker Traffic Assist 7827

Udało się może komuś uruchomić TT7?

Jest po uruchomieniu ekran/bitmapa ładowania, po chwili jakby się w tle okienko otwierało i... koniec. Nie doczekałem się menu czy czegokolwiek więcej. Wisi tomek. Próbuję wersje bezinstalacyjne, navi nie odblokowana.

PS karty SDHC działają na nim, mam aktualnie Micro SDHC Class4 4GB Kingstona.

Pozdrawiam.
 
 
disaster3 
azymut


Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-27, 13:43   Automapa na Beckerze 7827 i jaka inna? - prosba o pomoc

Witam,

mam nawigacje (znaczy sie mojego Ojca) Becker'a 7827 i chcialbym mu troche ułatwic zycie w uzywaniu jej. Po malych instrukcjach wiem jak wejsc tam do windows'a i wrzucilem mu juz na oddzielna karte SD Automape Polska 5.1.1 z akutalnymi punktami POI, chodzi to bez problemu. Ojciec jezdzi przede wszystkim Polska->Niemcy->Polska i jako juz poczytalem na temat mapy dla Polski, ktora bedzie w miare OK (wybralem Automape) to z kolei nie mam bladego pojecia jaka mu wybrac na Europe (Niemcy). Czy zostawic mu ta orginalna Becker'owska czy moze polecilibyscie cos innego dobrego na Niemcy co bez problemu uda sie uruchomic na tym Becker'ze bez jakis kombinacji alpejskich.
Generalnie jesli chodzi o nawigacje to jak i moj ojciec tak i Ja jestesmy zieloni w tym temacie dlatego wszelka pomoc i propozycje mile widzane.
Aha nawet nie wie co to za Windows tam jest ale Automapa chodzi.

Z gory dziekuje i pozdrawiam,
disaster3
 
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-10-27, 14:33   

Wiatj. Na Polskę AutoMapa, na Europę oryginalna Beckera.
Pozdrawiam.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2008-10-27, 19:15   

A ja inaczej - na polskę AM, na zachód IGO8.
Oryginalna niesamowicie wolna i mało przyjazna w użytkowaniu (robiłem update do 1.1.1 i niewiele pomogło) mimo że także dość dobra (ale nie nie w Czechach czy Polsce).
Na IGO8 zjeździłem Niemcy, Austrię, Słowenię, Włochy, Polskę i jest rewelacyjna.
TT7 nie udało mi się uruchomić.

Wszystko zapakowałem na kartę 4GB SDHC

Pozdrawiam.
 
 
BIGHEAD2 
azymut


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-27, 21:18   

panowie pomocy szukam wszędzie i nic zapuściłem igo8 na becker7926
nie mieścił mi się obraz z tym sobie poradziłem ale kolory mam negatyw
 
 
stoper86
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 34
  Wysłany: 2009-05-07, 01:25   Navigon, a Becker 7827

Witam wszystkich:) Mam problem z tym Beckerkiem, poniewaz nie moge zainstalowac tam wlasnie navigona, a AM bez wiekszych problemow sie udalo. Prosze o pomoc, a najlepiej linki jaka wersje wrzucic do tej nawi i jakie mapy. Nie wiem co zle robie ale tez nie moze mi zlapac sygalu GPS mimo ze zmieniam porty na 2 i 9600bs na takie na jakich chodzi am. Moxe gdzies jeszcze trzeba zmienic. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam. PS. mam nadzieje ze nie zdublowalem tematu poniewaz nigdzie takiego nie widzialem:)
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2010-08-25, 20:20   Becker BE7827 i inne programy nawigacyjne

Witam.Dostalem od kolegi nawigacje Becker BE7827.Na karcie pamieci zainstalowalem AutoMape Eu 6.5.0.I mam taki problem,ze nawigacja nie polaczy sie z komputerem przy pomocy ActiveSync.Jak moge uruchomic te Auto Mape na tej nawigacji?Prosze pomoc.Nawigacje potrzebna na rano -wyjazd do Wloch.
_________________
jarek2504
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-24, 22:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-25, 22:06   

jarek2504, poszukaj na forum odblokowania.

PS. Hukkle następny ;-)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Maksiu 
azymut


Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-27, 11:18   Becker 7827 i automapa

Nie trzeba odblokowywac tej navi aby odpalić automapę.
Zainstaluj automapę na kartę,włóż do navi,odpal navi-wejdz w ustawienia-informacje-3 razy szybko kliknij w ikonkę navigon-jestes w systemie-teraz klik storage kard -odszukaj plik exe am win ce i uruchim.To samo mozna zrobić z uruchomieniem automapy z pendriva.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2010-08-29, 22:01   

Navi powinna bez problemu się połaczyć przez ActiveSync z kompem.

Co do innych map, to albo jak wyżej napisano, albo tworzysz sobie swoje menu
Na przykład: http://chomikuj.pl/Irokez...r+7827/MNAV.ZIP
Po podmianie w MyFlashDisk w katalogu MNAV prgramów z paczki pod klawiszem "Nawigacja" uruchami się IGO8 z karty, pod klawiszem "Obrazki" jest menu z wyborem innych programów.

Pozdrawiam
 
 
ziomus7355
azymut


Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-11-25, 14:09   Becker BE 7827 - problem z automapą

Witam serdecznie,

postanowiłem obudzić swojego Beckera, wgrałem na kartę Automape 6.17. 15.02, odblokowałem. Niestety sygnał jest bardzo słaby lub brak w ogóle. Krążyłem z nawigacją samochodem lecz nadal słaby sygnał i nie łapie. Postawiłem nawigacje na 2 piętrze domu jednorodzinnego przy oknie , nawi złapała sygnał. Oczywiście inne nawigacje łapią sygnał. Czy zna ktoś jakiś pomysł na pozbycie się tego defektu? Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2015-11-25, 14:50   

Uruchom jakis program do sprawdzania portów GPS - zobaczysz, czy to problem Automapy, czy samego odbiornika. Linki w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.9

Jak sygnał jest stabilny, to zajrzyj do wątku o sygnale GPS w AM
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ziomus7355
azymut


Dołączył: 25 Lis 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-11-25, 20:38   

jestem_ktoś napisał/a:
Uruchom jakis program do sprawdzania portów GPS - zobaczysz, czy to problem Automapy, czy samego odbiornika. Linki w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.9

Jak sygnał jest stabilny, to zajrzyj do wątku o sygnale GPS w AM


Nawigacja została sprawdzona, programem SirfTech pokazał port COM2 9600. Gdy wyszedłem na balkon zostawiłem na 5 minut nawigację złapany został sygnał. Problem natomiast polega na tym, że gdy wsiadam do samochodu nawigacja nie łapie sygnału (Ruszam jadę i nic, w drodze 5 minut i nic). Nie wiem czy ta nawigacja po prostu tak działa, czy jeszcze w czymś tkwi problem. Dodam , że jest instalacyjna wersja mapy przeze mnie wgrana na kartę pamięci - nie ma plików gps. settings i gps.info.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2015-11-26, 06:50   

ziomus7355 napisał/a:
gdy wsiadam do samochodu nawigacja nie łapie sygnału
Na SirfTechu, czy AM?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Grooberto
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2015-12-01, 15:56   

ta nawigacja dość długo łapie sygnał. sam posiadam. Dodam tylko że jak jedziesz trwa to jeszcze dłużej.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12