Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-04-18, 08:38
SmartGPS SG310 za 299PLN - warto?
Autor Wiadomość
jammiq 
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 24
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-03-01, 17:04   SmartGPS SG310 za 299PLN - warto?

Witam.
W Aucham widziałem dzisiaj SmartGPS SG310 za 299pln (promocja). Warto zakupić tą zabaweczkę?
Od poniedziałku w Biedronce ma być Akira za taką samą cenę, ale z tego co wiem bez ładowarki sieciowej. W Smarcie ładowarka jest, poza tym lepszy procesor i gps.
Z tego co wyczytałem na forum, nie powinno być problemów z odblokowaniem, jednak chciałem się upewnić czy wszystko robi się tak samo jak w Akirach/Naviach i te same aplikacje działają??
Jeśli tak to chyba się skuszę :)
Z góry dzięki za odpowiedzi.
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-01, 17:09   

Smart za tą cenę to super okazja. O wyglądzie trudno dyskutować [ szczególnie przy wyrobach Malty] ale pod maską ma wszystko to co najlepsze :) A i uwolnienie urządzenia jest kwestią kilku kliknięć i masz rasową nawigacje z warzywniaka :) . Działają wszystkie aplikacje do Akiry a z racji szybszego procka powinny działać jeszcze lepiej... Zdecydowanie sprzęt wart polecenia.
 
 
jammiq 
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 24
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-03-01, 17:28   

To super :) W taki razie chyba jeszcze dzisiaj pojadę na zakupy :) Zapowiada się, że na dłużej zagoszczę na tym forum :) Mam tylko jeszcze jedno pytanko. Jaka jest pojemność baterii? Nigdzie tego znaleźć nie mogę.
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-01, 18:44   

>> TUTAJ<< a >> TUTAJ<< czas pracy na tej baterii.

I choć obie informacje pochodzą z tego samego źródła to trudno na ni9ch polegać [patrz prędkość procesora] Możesz być jednak pewny ,ze 2 godz. trudno będzie przeskoczyć podczas nawigowania. Z jednej strony to mało a z drugiej na to patrząc to i tak podczas jazdy samochodem nawigacja jest cały czas podpięta do zasilacza.[/quote]
 
 
Kielu 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-03-01, 19:15   

Czy ja wiem czy trudno 2h przekroczyc od pelnego naladowania i wlaczenia automapy do wylaczenia dziala 2h 16minut
_________________
Manta Easy Rider 420 + 2GB + AutoMapa 5.3 + TomTom 7
"Tak filmowej akcji w historii sosnowieckiej Policji jeszcze nie mieliśmy" xD
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-01, 19:35   

Kielu napisał/a:
Czy ja wiem czy trudno 2h przekroczyc od pelnego naladowania i wlaczenia automapy do wylaczenia dziala 2h 16minut
Test perfekcjonisty :). Czyli można śmiało powiedzieć ponad DWIE godziny !
 
 
jammiq 
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 24
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-03-01, 21:39   

Jak powiedziałem tak zrobiłem - SmartGPS SG310 zakupiony :D
Poszły w Auchan jak świeże bułeczki. Jak przyjechałem to gablotka była pusta - jeden zestaw został (jak byłem w południe było z 10), ale pracownik przyniósł z magazynu jeszcze kilka, też szybko zniknęły :)
Jeszcze nie otwierałem - zaraz potestuję.
Przy okazji zapytam - co warto zrobić oprócz kopii zapasowej z active sync i skopiowania flash_storage aby przygotować pełną apteczkę dla smartgps? Jakiś zrzut rejestru or something?
_________________
SmartGPS SG310
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-01, 22:19   

- backup.stg
- flash_storage
- kopia rejestru

Jeżeli pierwszy raz odblokowujesz to :
- usiądź wygodnie :)
- kilka browarków do lodówki [ bo jak pójdzie coś nie tak będziesz miał do czego wrócić ]
- daj się "wygrzać" GPSikowi , niech podziała kilka godzin . Może mieć ukryte wady ,więc lepiej aby wyszły przed odblokowaniem
- przeprowadzić odblokowanie na "sucho"
- popatrzeć w rejestr

- głębszy... oddech i ODBLOKOWAĆ !

Powodzenia.

Przeanalizuj co maxpl dał do Apteczek dla np. Akiry i zrób sobie podobną. Załaduj ją do flash_storage i niech tam sobie spokojnie siedzi.
 
 
jammiq 
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 24
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-03-03, 23:26   

No Smart już odblokowany bez żadnych problemów :) Automapka wgrana, działa super, szkoda tylko, że nie można zmienić orientacji ekranu ;) Sygnał z gps łapie bardzo ładnie, testowałem dzisiaj w pracy - prowadzi bardzo poprawnie. Za tą cenę jestem zadowolony :)
_________________
SmartGPS SG310
 
 
Mikeyy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-04-22, 13:09   

Zeby nie zakładać nowgo tematu. Co wybrać. Akira m 3512 czy Smartgps sm320?
_________________
Nowy nie krzyczeć :p
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-04-22, 15:40   

Cytat:
Akira m 3512 czy Smartgps sm320?

chyba ci już odpowiadałem na to pytanko...a może i nie, ludzi tu jak mrówków :roll:

czyli nie możesz się zdecydować, w które mrowisko patyk włożyć? :mrgreen:
przede wszystkim wymieniony przez ciebie model Akiry ma lepszy moduł gps, a to co nowsze ludzie lubią ;-)
poza tym procesory identyczne
więc ja na twoim miejscu popatrzyłbym w stronę Akiry
a co do akurat wgranej wersji mapki to spokojnie można sobie to uaktualnić więc na ten szczegół bym nie patrzył

---
na wypowiedzi ciut wyżej radzę nie patrzeć, navigator najwyraźniej zapomniał o szyldzie stronki 8-)
zresztą popatrz na ten piękny podtytuł forumowiska... czyż już samo to nie mówi wiele? :-D
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11