Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu "AnnA", Pulpit Lark 35.0, 35.4, 35.6, 35.7, 3
Autor Wiadomość
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-06, 17:03   Menu "AnnA", Pulpit Lark 35.0, 35.4, 35.6, 35.7, 3

Korzystając z wiedzy nabytej na tym forum jak i pomysłów z innych menu zrobiłem dla swojego larka taki pulpit jak poniżej. W całości przetestowany i działający na Lark 35.0 i 35.4.

Powinien działać też na 35.6 i 35.7 ale chwilowo nie mam możliwości sprawdzenia. Jeżeli ktoś przetestuje i będzie działać to proszę o info.

Dodano:
Sprawdzony i działa na 35.6 i 35.7 i na 35.8 :lol:

Uwaga :!: Lark 35.7 jest w dwóch wersjach jedna z nazwą karty StorageCard i druga z nazwą karty SDMMC. Dla obu wersjii są inne pulpity. Oba są na moim chomiku. Przed wgraniem sprawdź koniecznie którą masz wersję larka.

Jeżeli komuś się podoba to jest do pobrania na moim chomiku w folderze Lark 35.0. Adres w podpisie.

Wyjście do menu Larka poprzez naciśnięcie ikony baterii - ta funkcja też działa na Lark 35.7

Skorzystałem ze skryptu startowego autorstwa bodzio250(podziekowania) i po wyjęciu karty SD i naciśnięciu klawisza nawigacji automatycznie, bez przestawiania ścieżek urządzenie wybiera oryginalną Mapęmap znajdującą się w NANDFleshu.

Dodam, że z raz wgranym skryptem startowym wg. instrukcji jest łopatologia w paczce działają wszystkie pulpity dla lark 35.x z mojego chomika.
Można testować do woli zmieniając tylko pulpity (Menu) w StorageCard (karta pamięci) :lol:

1.jpg
Menu "AnnA"
Tło Można podmienić na zdjęcie swojego samochodu. Info trzy posty poniżej.
Plik ściągnięto 25962 raz(y) 22,22 KB

2.jpg
Menu "AnnA"
Plik ściągnięto 25961 raz(y) 21,43 KB

3.jpg
Menu "AnnA"
Plik ściągnięto 25961 raz(y) 21,23 KB

4.jpg
Menu "AnnA"
Plik ściągnięto 25961 raz(y) 18,36 KB

5.jpg
Menu "AnnA"
Plik ściągnięto 25961 raz(y) 20,23 KB

6.jpg
Menu "AnnA"
Plik ściągnięto 25961 raz(y) 21,14 KB

7.jpg
Menu "AnnA"
Plik ściągnięto 25961 raz(y) 21,31 KB

8.jpg
Menu "AnnA"
Plik ściągnięto 25961 raz(y) 16,36 KB

Screen(1).jpg
A ekran powitalny może wyglądać tez tak
Plik ściągnięto 157 raz(y) 197,4 KB

_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
Ostatnio zmieniony przez Tomasz_Chmiel 2010-11-19, 17:06, w całości zmieniany 14 razy  
 
 
niejan1951
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 32
Wysłany: 2009-11-20, 20:01   

Cześ!. Właśnie ściągnąłem z Twojego chomika i chciałem podziękowac za bardzo piękny pulpit. A co najważniejsze , działający na Larku 35.7 bezproblemowo.
Dziękuję i pozdrawiam - niejan1951.
_________________
Chociaż życia psia mać popołudnie-jest cudnie.
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-20, 20:10   

Dzięki za info, że działa na 35.7. :lol: Nie miałem tego modelu zeby to sprawdzić :-/
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 287
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2009-11-20, 21:11   

Kawał dobrej roboty i poswięcenia.
W pierwszym momencie ściągania pliku na jego wielkość zareagowałem "pulpit/menu tyle mega", ale po ściągnięciu zrozumiałem, że menu nie tylko zawiera ścieszki do programów, multimediów poza skrótami do nawigacji. Ale też folder właśnie soft zawiera wsio.
Po drugie całość działa na systemie Win CE nieodblokowanym. Także po wyciągnięciu karty SD uruchamia się Lark z fabrycznym menu i automatycznie firmowa MapaMap.
Co okazac się może zbawiennym podczas kontroni drogowej i wścipskiego policjana.
REWELACJA!!!

2 pliki info i infor się zdublowały jeden i drugi tą sama treśc zawierają.

P.S.
T. Chmielu Moj Lark wrocil tu pisałem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15018
Z chęcią bym wgrał i potestował, ale musze zrobić backupa i tu musze z pomocy skorzystac Jak pisałem w powyższym poście.
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-21, 18:21   

Instrukcja jak podmienić tło pulpitu ekranu powitalnego na zdjęcie np. Twojego samochodu:

1) Znajdź w internecie lub zrób zdjęcie swojego samochodu.
2) Otwórz zdjęcie w programie np. Microsoft Office Picture Manager wyedytuj obraz i tak go przytnij i zmień rozmiar aby uzyskać 320 x 240 pikseli.
3) Zapisz zmiany.
4) Ściągnij program np. IrfanView, jest w internecie lub na moim chomiku: Nawigacja\GPS\Narzędzia. i zainstaluj.
5) Otwórz przycięte zdjęcie za pomocą programu IrfanView > Save as i wybierz format w jakim ma to być zapisane, w tym przypadku format BMP - Windows Bitamp.
6) Otwórz w moim pulpicie folder Menu i wrzuć do niego Twoje zdjęcie w formacie bmp.
a następnie w Menu > Powit (otworzyć notatnikiem) w dziewiątej linijce od góry:

BackgroundBitmap = ..\BM.bmp

-zmień BM na nazwę Twojego zdjęcia, lub bez otwierania Powit zmień nazwę Twojego zdjęcia na "BM".

Miłej pracy!

Dodano:
Można też zmienić tekst powitania np. na taki jak screen ponizej.
W tym celu trzeba wejść w Menu\Powit\powit.ini ten ostatni otworzyć notatnikiem, znaleść linijki:

TEXT
x = -140
y = 190
Text = Witaj!
Color = FFFGGG
FrameColor = 000000
Size = 23
Weight = 500
CreateFont

i w wierszu Text=Witaj po Witaj wpisać swoje imię. Zmieniając wartość x= przesuwać napis tak aby znalazł się pośrodku. Przykładowo może wyglądać to tak:

TEXT
x = -105
y = 190
Text = Witaj Tomek!
Color = FFFGGG
FrameColor = 000000
Size = 23
Weight = 500
CreateFont

A ekran gł. tak:

Menu AnnA.jpg
Plik ściągnięto 25274 raz(y) 25,5 KB

_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-12-18, 21:58, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
b5000
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 42
Wysłany: 2009-11-23, 19:50   

wszystko fajnie pieknie ale jak sciagnalem z chomikuj.pl te aplikacje i zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja zamieszczona w pliku i wszystko mi dziala, tzn odblokowal mi sie windows ale... podczas właczania sie nawigacji odpala mi sie jakas sieczka, pikseloza czy cos w tym stylu,nie potrafie tego opisac, oczywiscie z pamieci klikam na lewy gorny rog gdzie był napis nawigacja i odpala mi sie windows i wszystko lata ale efekt poczatkowy po wł nawigacji jest nieciekawy, bo widze tylko pikseloze i nalozne na siebie kilkanascie napisów. Może ktos cos podpowie. Moja nawigacja to lark 35,7
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-11-23, 20:02   

Plik tapety ma mieć rozdzielczość 72dpi, wielkość obrazka 320x240 piksele, głębia koloru 24 bity
_________________

 
 
b5000
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 42
Wysłany: 2009-11-23, 20:27   

ale ja nie wgrywalem zadnej tapety itd, poprostu wgralem pliki di nawigacji według zalecen zamieszczonych w instrukcji i po ponownym uruchomieniu sie zaczelo chrzanic, moze zaraz uda mi sie zrobic fotke to wrzuce i pokaze o co dokładnie chodzi

edit:

http://zapodaj.net/bacfcad751ad.jpg.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-11-23, 21:08   

Sądząc z opisu, ten sam problem co http://www.my-navia.pl/vi...=137640#137640. Tam kontynuujmy.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-23, 21:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
suchy145
azymut


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-23, 22:09   

Dzieki ale walcze jak ustawic to wszystko jako panel glowny!!!
 
 
bullet003
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-24, 16:40   

witam. sciagnalem wszystko na nawigacje i wszystko dziala bez zarzutow. jest tylko jedno male ale... chcialbym utworzyc liste odtwarzania w odtwarzaczu a do tego musze wszystkie piosenki wrzucac pojedynczo. czy jest jakas mozliwosc zaznaczenia wszystkich naraz? proszer o pomoc...
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-24, 17:25   

File\Add PlayList\Save PlayList

A potem; File\Open PlayList - patrz screen poniżej

[ Dodano: 2009-11-24, 17:33 ]
suchy145 napisał/a:
jak ustawić to wszystko jako panel glowny


Po pierwszym włączeniu masz obraz screen1
Do screen8 wchodzisz z każdego okna naciskając :?: Tam wybierasz skróty podpisanymi klawiszami lub możesz wyjść do okna powitalnego klikając w szary trójkąt u góry pośrodku ekranu.
Z każdego okna klikając w baterię masz wyjście do menu głównego Larka.


Dzięki Jacek zapomniałem podać te dane: :oops:

jacekp1313 napisał/a:
rozdzielczość 72dpi, wielkość obrazka 320x240 piksele, głębia koloru 24 bity


mp3.jpg
Plik ściągnięto 25647 raz(y) 12,37 KB

_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
Ostatnio zmieniony przez Tomasz_Chmiel 2010-11-10, 20:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 287
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2009-11-26, 11:21   

Wiec tak jak ustawimy menu aby sie uruchamialo automatycznie po wlaczeniu Larka (menu/ustawienia/wybierz nawigacje\ptaszek przy autostart). To gdy uruchomine jest menu i chcemy przejsc do menu/fabrycznego glownego Larka (klikamy na ikonke bateri), to uruchamia sie nam ponownie menu -mamy pentle.

Grupa/podkategoria biuro aplikacja Pocket Paint. Gdy ja uruchomimy nie mozna z niej wyjsc naciskajac X -krzyzyk.

W Multimedia jestikonka glosnosc, przydalo by sie i ustawienia ekranu itp. Moze calkiem nowy panel/menu/grupe zrobic pt. ustawienia/konfiguracja.

Zauwazylem tez w katalogu menu/soft/office kilka innych aplikacji biurowych np. adobe reader itp., ktorych nie ma w menu ikonek.

[ Dodano: 2009-11-26, 13:02 ]
I w SysInfo zarozno pamiec nandflash jak i storage maja tensam wskaznik, czyli pamieci nandflash. Pamiec karty wskazue niewlasciwe.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[ModeCom SX2; TTXL/One/Start]
[AM 6x; TT 10x]
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-27, 05:18   

Dzięki za wskazówki i wykaz błędów, to mój pierwszy panel i następnym razem postaram się poprawić. Tylko, że te błędy wyskakują na 35.7 na 35.0, 35.4 i 35.6 chodzi bezproblemowo.

Nie mam w tej chwili 35.7 żeby to poprawić. :-/
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 287
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2009-11-27, 09:14   

Ale menu/panel jest ogolne dobrym i ciekawym zamierzeniem podoba sie kazdemu kto go u mnie zobaczyl. Male niedoskonalosci na poczatki sie zdarzaja. Nikt nie wybudowal wiezy eiffla (ajfla) w kilka dni.
Powodzenia zycze w procesie tworczym.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[ModeCom SX2; TTXL/One/Start]
[AM 6x; TT 10x]
Ostatnio zmieniony przez tetruss 2009-11-27, 13:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 23