Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:25
Becker Z102 - problem z aktualizacją map
Autor Wiadomość
dede2127
azymut


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-06, 21:47   Becker Z102 - problem z aktualizacją map

Witam,

Kupiłem nawigacje Becker Z102 ale w temacie nawigacji jestem laikiem dlatego proszę o pomoc. Mam w niej mapy ale wydaje mi się że są stare NAVTEQ 2008.Q3 a znalazłem w necie Q4 dla iGO8 np. Polskę wrzuciłem do navi i nie widzi jej nie wiem dlaczego musiałem wrócić do tej Q3. Jeżeli ktoś zna odpowiedz na moje pytanie będę wdzięczny a np link z mapami eu i poi eu do mojej navi też by się przydał. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-12, 18:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2009-11-07, 11:25   

Jeśli możesz i masz taką możliwość to zrób sobie aktualizację :roll: Na temat Beckerów poczytaj sobie jeszcze na tej stronce : http://forum.gps24.pl/viewforum.php?f=53
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dede2127
azymut


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-07, 11:31   

Mam możliwość przez program Content Menager 2 ale to kosztuje. Wydaje mi się że musiałbym odblokować najpierw nawigacje żeby korzystać z innych map poza tą co jest wgrana ale nie wiem jak a na forum nie ma nic na temat odblokowania tego modelu.


P.S.
Na forum które mi podałeś już zaglądałem ale nie ma nic na temat modelu z102
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2009-11-07, 13:02   

A na to forum szukałeś :?: ,może nie ten numerek Beckera ,ale zasada powinna być zachowana ta sama > http://peb.pl/sprzet-do-n...-o-windows.html
Tu masz poruszany jeszcze temat Beckera z101: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9369
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dede2127
azymut


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-07, 14:19   

Sprawdzałem sposób odblokowania podany w tym liku od Ciebie ale to są inne modele Beckera i są inne pliki u mnie niż podane w tym opisie. Moja na flashu ma folder iGO8. Nic poczekam aż ktoś kto ma ten model napisze jakąś sprawdzoną metodę utworzyłem do tego nowy temat.
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 50
Wysłany: 2009-11-07, 16:11   Brcker Z102

szannowny kolego też mam Beckera Z102 i mam problem przez przypadek skasowałem program do nawigacji czy mógłbyś mi go skopiować może być bez map i podesłać na wana@wp.pl byłbym bardzo wdzięczny
 
 
madmax777
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 14
Wysłany: 2012-04-04, 00:39   

witam mam problem z Becerem z102 z igo 8,3,1,128516 sr3 mapy q3,a manowicie chciałem je uaktualić do np R3 Europe Navteq 2011.Q4 lecz nawigacja nie widzi map HELP

DA się wogule coś zrobić?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-04-04, 11:32   

madmax777 napisał/a:
DA się wogule coś zrobić?
Da sie - sciagnac wlasciwe mapy, wkleic zamiast tych obecnych do folderu \iGO\content\map i dzialac..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
madmax777
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 14
Wysłany: 2012-04-07, 13:53   Becker Traffic Assist Z102 licencja na mapy q3 lub q4

Witam mam problem z mapami chciałem je uaktualnić lecz licencja mi nie pozwala,
wgrywałem różne inne lecz bez rezultatów bo głownie do z205,
wgrywałem też całe igo8 inne lecz one mają wejście do bluetooth(obsługa tel i tym podobne) a moja nawi niema.

Proszę posiadaczy Z102 jeśli mogą niech udostępnią mi licencje do
(Becker_Z102_EuRus@08Q4_(NQ)_#4_Z102.lic)chyba tak wygląda a najlepiej cały katalog LICENSE

lub jakąś wersje IGO8 pod BECKERA bez bluetooth do map NQ_2011.Q3 lub R3 Europe Navteq 2011.Q4
 
 
kamykpoland
azymut


Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 2
  Wysłany: 2013-06-03, 19:05   Becker Z102. Proszę o pomoc!

Witam.

Od tygodnia próbuję znaleźć mapy do mojej nawigacji. Przeszukałem wszystkie możliwe fora. Przeczytałem setki tematów i nadal nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Zmieniłem panel, pobrałem najnowsze mapy automapa, program odpala się bez problemu i wszystko działa. Jednak interfejs mi nie odpowiada i chciałbym zachować stary "beckerowski", ale używać nowych map, chociażby Navteq Q4 2012. Mapy oczywiście ściągnąłem z torrentów, jednak po podmianie plików urządzenie nie widzi map, bo pewnie licencja, którą używam do map obecnych nie pasuje do pobranych. W pobranych plikach licencji nie było.
Naczytałem się mnóstwo mądrych komentarzy na temat Igo i zmiany pliku .dat, jednak nic konkretnego nie znalazłem.
Proszę o pomoc. Ewentualnie zwięzłą odpowiedź, że nie da się tego zrobić, bo informatycy Beckera są tak cwani, że zabezpieczyli się przed tego typu modyfikacjami.

Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9623
Wysłany: 2013-06-03, 19:51   

Cytat:
Aby wgrać nowe mapy do Beckera (program nawigacyjny iGO) można je po prostu kupić i dodać używając ContentManagera
Drugą możliwością są mapy "z neta"
Problem w tym, ze program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)
Więcej: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36182

Odblokowanie, inny program nawigacyjny: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16877 i http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14749
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-06-04, 07:20   

kamykpoland,
Cytat:
Proszę o pomoc. Ewentualnie zwięzłą odpowiedź, że nie da się tego zrobić

na oryginalnym programie pójdą tylko mapy oficjalnie zakupione, o innych pomysłach możesz zapomnieć :-)
 
 
kamykpoland
azymut


Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-04, 18:53   

Pan_Karpik napisał/a:
kamykpoland,
Cytat:
Proszę o pomoc. Ewentualnie zwięzłą odpowiedź, że nie da się tego zrobić

na oryginalnym programie pójdą tylko mapy oficjalnie zakupione, o innych pomysłach możesz zapomnieć :-)


Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Tyle mi wystarczy.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12