Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 14:20
LARK 50.1 bład pmp.exe
Autor Wiadomość
ochcik
azymut


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-29, 17:48   

przywraclem tylko pliki w rejestrze nic nie grzebalem bo nawet nie wiem jak :/
 
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2010-01-30, 12:44   Lark 50.1 Nie odnajduje pliku pmp.exe

Witam.

Koledzy mam problem.
Komunikat przy starcie Larka 50.1 (wce6.0) nie może znaleźć pliku pmp.exe.
Mam kopię residentfash2, tylko jak uruchomić urządzenie i np totalcmd, żeby móc
przekopiować pliki ?

Proszę o pomoc.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-30, 12:53   

Poszukać nie można??
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=pmp.exe
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2010-01-30, 13:05   

Czyli jak wrzucę ten plik: ceplatformway.exe na SD i uruchomię sprzęt,
uruchomi sie pulpit WINCE i wtedy uruchomię sobie totalcmd i skopiuję co trzeba, tak ?

dasior591 napisał/a:
Poszukać nie można??
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=pmp.exe
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-30, 13:12   

Tego już nie wiem, nie znam tego sprzętu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2010-01-30, 13:19   

A czy mógłby ktoś potwierdzić, czy w w/w sposób uruchomię urządzenie,
ponieważ jutro mój znajomy przyjeżdża ze Słowacji i zaraz wraca i urządzenie
będę miał na małą chwilę, chciałbym być pewny tej metody.

Chcę dodać, że mój Lark nie przechodzi do menu, tylko wisi po komunikacie o plik pmp.exe.
Nie mam możliwości podłączenia przez usb.


dasior591 napisał/a:
Tego już nie wiem, nie znam tego sprzętu.


[ Dodano: 2010-01-30, 15:49 ]
Koledzy, przepraszam, że post pod postem piszę ale chcę ponowić moją prośbę, czy jest jakiś sposób, by uruchomić Larka 50.1 jeżeli nie ma komunikacji po USB/activesync i woła pliku pmp.exe i staje/nie ładuje dalej ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2010-01-30, 17:57   

Po pierwsze - dołączyłem założony przez Ciebie wątek do już istniejącego (regulamin forum, punkt 3 i 4)
Po drugie - przeczytaj ten wątek od samego początku - na 90% znajdziesz odpowiedź.
_________________

 
 
morde4ka 
azymut


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-31, 08:31   

[quote="fryta22"]Czyli jak wrzucę ten plik: ceplatformway.exe na SD i uruchomię sprzęt,
uruchomi sie pulpit WINCE i wtedy uruchomię sobie totalcmd i skopiuję co trzeba, tak ?

Tak, ale ... :-D
żeby Total Commander zobaczył Larka musisz w Larku,
- gdy ukaże ci sie pulpit Windows Embedded CE - ustawić port USB:
START->Settings->Control Panel->usbClientSwitch->
"rozwinąć okienko Select USB Function Client i wybrać"
->Mass_Storage_Class->Change->OK

Włącz Total Commandera. Powinny się ukazać dwa dodatkowe dyski, u mnie F: i G:, są to odpowiednio pamięć wewnętrzna i karta SD

[ Dodano: 2010-01-31, 08:39 ]
fryta22 napisał/a:
A czy mógłby ktoś potwierdzić, czy w w/w sposób uruchomię urządzenie,
ponieważ jutro mój znajomy przyjeżdża ze Słowacji i zaraz wraca i urządzenie
będę miał na małą chwilę, chciałbym być pewny tej metody.

Chcę dodać, że mój Lark nie przechodzi do menu, tylko wisi po komunikacie o plik pmp.exe.
Nie mam możliwości podłączenia przez usb.


[ Dodano: 2010-01-30, 15:49 ]
Koledzy, przepraszam, że post pod postem piszę ale chcę ponowić moją prośbę, czy jest jakiś sposób, by uruchomić Larka 50.1 jeżeli nie ma komunikacji po USB/activesync i woła pliku pmp.exe i staje/nie ładuje dalej ?

Jesli widzisz pulpit Windows Embedded CE to spróbuj pmp uruchomić bezposredniu z polecenia Run:
START->Run "w okienko wpisz: \residentflash2\pmp " ->OK
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2010-01-31, 11:56   

ZROBIONE !!!

Lark 50.1 z WinCe 6.0.
Błąd: przy uruchamianiu wołał o plik pmp.exe.
Brak synchronizacji USB/activesync

Rozwiązanie:

Formatujemu kartę w moim przypadku 4GB Kingston.
Bezpośrednio na kartę kopiujemy skrypt Mortha.
Kpoiujemy także programik totalcmd z apteczki z downloadu na naszym forum.
Kopiujemy na kartę także zawartość dysku, który został skasowany.
Tak przygotowaną kartę wkładamy do urządzenia i reset.
Uruchomi się pulpit WInCe 6.0 wtedy już jesteśmy w domu.

Uruchamiamy totalcomandera, następnie wchodzimy w ukrytą partycję residentflash2 poprzez wpisanie jej nazwy w pasku adresu w totalcmd, następnie kopiujemy do niej oryginalną zawartość i resetujemy urządzenie, które już nam się uruchomi w normalny sposób, czyli z nakładką pmp.exe.

Wszystko co niezbędne do wykonania tej operacji znajdziecie tu:
http://www.my-navia.pl/vi...p=113249#113249


Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.
 
 
rysio2007
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 26 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-02-26, 13:18   pmp.exe

siemka wszystkim miałem ten problem po kopiowaniu plików do listy odtwarzania mój Lark Free Bird 50.1 się zrestartował i pojawił się ten komunikat z pmp.exe Wrzuciłem platformę Win CE na kartę ale nic nie udało mi się zrobić wiec oddałem sprzęt do serwisu . Na szczęście został naprawiony pozdrawiam :)
 
 
Marek-B
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 56
Wysłany: 2010-04-29, 21:05   

Nie śmiejcie się tylko ...
ale jak w totalcomanderze wp[isać polecenie Residentflsah2. Nie ma zadnej klawiaturki .
Starej daty człek ze mnie :) Bawiłem się wczoraj swoim larkiem i efekt...woła o plik PMP.EXE. Oczywiście nie ma komunikacji po USB. Mam w totalcomanderze dwa okna , ale jak wpisać ten residentflash2????
_________________
Lark 50.1 z WinCE 6.0
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2010-04-29, 21:12   

Skopiuj plik klawiatury (jotkb.exe z Apteczki w DOWNLOADS) na SD i z TCMD najpierw uruchom klawiaturkę, a potem zmieniaj RF2
_________________

 
 
Marek-B
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 56
Wysłany: 2010-04-29, 21:29   

Chyba qrde za ciemnu jestem . Mam już klawiaturę . Wpisuję RESIDENTFLASH2 i daję Enter ...i nic się nie dzieje . Gdzie walę bambola?
_________________
Lark 50.1 z WinCE 6.0
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2010-04-29, 21:39   

Wejdź w ResidentFlash a pasku adresu dopisz "2"
http://www.my-navia.pl/vi...p=113249#113249 punkt "Ukryta Partycja"
Albo jak opisąłem w GC4366: http://www.my-navia.pl/vi...p=179610#179610
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Marek-B
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 56
Wysłany: 2010-04-29, 21:47   

Ale jak zatwierdzic to polecenie z paska???
_________________
Lark 50.1 z WinCE 6.0
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10