My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
436.41 PLN
Manta GPS460 Europa
Manta GPS460 Europa
178.99 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
219.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1047.00 PLN
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
169.93 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
299.00 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
372.16 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
745.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom
Autor Wiadomość
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 699
Wysłany: 2009-11-16, 11:12   Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom

Poradniki są mojego autorstwa,może komuś pomogą uruchomić mapy w nawigacji TomTom.

Poradnik nr.2-stif45 (plik pdf)
http://hostuje.net/file.p...fafbf0b1935789c

''easyusetool frontend" W poradniku wyżej nie działa link do aktywatora.Pobrać ten:
http://hostuje.net/file.p...fc98c3ce429503b

TomTom Home: http://www.tomtom.com/pl_...-home/#tab:tab3
===================================================
FastActivate_02.10.2014 Narzędzie do patchowania navcore...TTHome...Aktywacji map + radarów.
http://www58.zippyshare.com/v/17097026/file.html

Keygen do aktywacji map i radarów.
http://hostuje.net/file.p...78a51b619635734
Hasło: joker
Opis aktywacji w pliku Info.txt,w katalogu keygena.
====================================================
Mini poradnik aktywacji map w urządzeniach TomTom.

Przed przystąpieniem do edukacji TT,przeczytać ze zrozumieniem cały poradnik.

Dla modeli TT GO X20, X30, X40, X50,aktualne navcore to wersja 9.510.

1. Podłączamy TT do PC,po podłączeniu komputer rozpozna pamięć TT jako dysk wymienny np.G:

2. Metodą kopiuj wklej,robimy kopie zawartości pamięci TT na dysku PC.

3. Uruchamiamy na PC program TTHome i pobieramy aktualizacje. (Aktualizujemy TT do momentu,aż Home poda komunikat o braku aktualizacji).Home >>POBIERZ<<

4. Pobieramy aktualny aktywator FastActivate z linku u góry,następnie patchujemy navcore.Opis w pliku Info.txt aktywatora (PATCHOWANIE NAVCORE)

5. Usuwamy z pamięci TT folder starej mapy,oraz folder Maps,jeżeli jest.

6. Pobieramy nową mapę. (Aktualne to seria 935/937). Przed pobraniem mapy, sprawdzamy czy jest dostępny kod meta do jej odblokowania oraz sprawdzamy w tabelce kompatybilności jaka wersja mapy zadziała z navcore które mamy w pamięci TT/karcie pamięci. Kopiujemy do pamięci TT folder mapy, następnie mapę aktywujemy.Opis w pliku Info.txt aktywatora (AKTYWACJA MAPY)

UWAGA: przed aktywacją mapy,sprawdzamy czy na pamięci TT jest plik "ttgo.bif".Jeżeli nie ma,odłączamy TT od PC,czekamy aż się odpali i poda Nie znaleziono map,albo że mapa nie może być używana......Wyłączamy i włączamy TT,znów będzie Nie znaleziono map,albo że mapa nie może być używana......Podłączamy TT do PC i sprawdzamy czy jest plik "ttgo.bif"

7. Po aktywacji mapy,odłączamy TT od PC i mapa musi działać.

UWAGA:Jeżeli po aktywacji mapy zaniknie głos.Wchodzimy do folderu voices na pamięci TT i usuwamy pliki z rozszerzeniem dct.

Tak samo postępujemy,jeżeli chcemy mieć navcore + mapę na karcie pamięci.

Dla modeli XL IQ Routes, XL Live, Xl IQ Routes2, XXL, Start2, Start XL, Ease,aktualne navcore to wersja 9.510.


Robimy wszystko tak samo jak do modeli Go,nie zależnie czy navcore + mapa jest na pamięci wbudowanej czy na karcie.

Na pozostałe modele TT,nie wymienione w tym poradniku,wgrywamy navcore dedykowane dla danego modelu TT pobrane programem TTHome.(Czytaj punkt 3).Takie navcore należy spatchować (Czytaj punkt 4).

Możemy wgrać wersje: DSA-SE,dostępne
>>TU<<. Navcore DSA-SE jest już spatchowane.Aktywujemy tylko mapę (Czytaj punkt 6).

UWAGA: Nie wszystkie navcore DSA-SE działają poprawnie na danym modelu TT.Musimy potestować jak działa nasze urządzenie z danym navcore.

Radary do TomTom-a z opisem: http://peb.pl/poi-do-tomt...-od-stif45.html

Przypomnienie:Na urządzeniach TomTom nie działają inne programy nawigacyjne typu: AutoMapa,iGO,itd. Działają tylko mapy od TomTom-a.

UWAGA: Wersji TomTom podanych poniżej nie można edukować. Komputer nie "widzi" wbudowanej pamięci TT.
GO & PRO
GO 1000, GO 1005, GO 1015, GO LIVE 820/825, GO LIVE 1000, GO LIVE 1005, GO LIVE 1015, GO LIVE Camper & Caravan, TomTom GO LIVE Top Gear edition, PRO 7100/7100 TRUCK, PRO 7150/7150 TRUCK, PRO 9100, PRO 9150/9150 TRUCK
Via
VIA 110/115/120/125, VIA 130/135, VIA LIVE 115/120/125
Start
Start 20/25/40/45/50/60 Series
Blue & Me TomTom 2 LIVE
Sony XNV
TomTom Connect
====================================================

Poradnik wgrania map dla nawigacji Carminat_TomTom wbudowanych w samochodach Renault. (Poradnik nie dotyczy Carminata Live,którego nie można edukować)

1. Pobieramy navcore >>POBIERZ<<

2. Pobieramy aktualny aktywator FastActivate z linku u góry.

3. Pobieramy program do wyciągnięcia pliku "ttgo.bif" z folderu "loopdir",potrzebnego do aktywacji mapy http://www26.zippyshare.com/v/86582093/file.html

4. Pobieramy mapę,najlepiej całej EU.Najnowsza mapa to: Europe_937_5915. Mapę można pobrać: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41540

OPIS AKTYWACJI

1. Potrzebna karta 4 GB SDHC. Formatujemy kartę na system plików Fat32.

2. Idziemy z kartą do auta,wkładamy do Carminata i odpalamy.

3. Wyjmujemy kartę,idziemy do PC i wkładamy do czytnika kart.

4. Sprawdzamy czy na karcie powstał folder "loopdir" (Musi być). Folder "loopdir" możemy również skopiować z oryginalnej karty Carminat.

5. Uruchamiamy na PC program do wyciągnięcia z folderu "loopdir" pliku "ttgo.bif". Jak to zrobić,opisane w pliku Info.txt.

6. Kopiujemy z dysku PC na kartę folder z plikami mapy.

7. Kopiujemy z PC do root karty,czyli bezpośrednio na kartę,plik aktywatora "FastActivate.exe" oraz plik "ttgo.bif"

8. Aktywujemy mapę. (Opis aktywacji w pliku Info.txt aktywatora,AKTYWACJA MAPY).

9. Kopiujemy na kartę navcore,czyli zawartość folderu: SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom.

10. Usuwamy z karty plik: ttgo.bif oraz FastActivate.exe.

11. Idziemy z kartą do auta,powinno działać.
===================================================
Instrukcja obsługi nawigacji Carminat TomTom. (Pdf)
http://hostuje.net/file.p...a919d18062f5afb

Odtwarzacz audio-video,TompPlayer do Carminata.
http://hostuje.net/file.p...fc18cc0fb1b495b
Opis instalacji w pliku Info.txt po wypakowaniu.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
Ostatnio zmieniony przez stif45 2014-10-19, 18:07, w całości zmieniany 221 razy  
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 284
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2009-11-25, 20:55   

Po punkcie 5 gdy pobierzemy navcore TTHome sam restaruje navi i uruchamia sie i sprawdza po raz drugi aktualizacje. Wiec punkt 6 jakoby juz niedotyczy.

Punkt 8 wgrywanie folderu map i plikow radarow do folderu mam. Napisane,ze na wlaczonym urzadzeniu. Ale po skpiowaniu juz folderow nie ma info o wylaczeniu TT.

A w punkcie 9 rozpoczynamy od wlaczenia navi TT.

I teraz niewiadomo czy wylaczac po wgraniu/skopiowaniu katalogow z mapami, czy dalej mozna wykonywac po skopiowaniu map dzialac?

"Odłączamy" - odlaczamy kabel USB i wyl. TT. Czy podlaczony kabel USB i wyl./wl przyciskiem? Czy za kazdym razem trzeba wywolywac polaczenie z komputerem.?

[ Dodano: 2009-11-25, 21:20 ]
EDIT
I mam problem z paczowaniem navcore.
"navcore ttsystem problem You need a genuine non-patchet file".

Wczoraj jak pobieralem navcore to TTH pokazywal chyba cos kolo 15mb, a dzis mam 25mb, czyzby navcore sie zmienilo?

[ Dodano: 2009-11-26, 11:57 ]
W innym poradniku instalacj mamp TT doczytalem, ze w nielicznych wersjch navcore 8.041; 8.020 patchuje sie tylko PNDNavigator. Dlatego pewnie kengen 2009 patchowal mi ttsystem i przesto mialem blad. Tak wiec do tej wersji navcore ten sposob sie nie nadaje. Trzeba w wykadkach ta wersje navcore (8.041; 8.020) wyroznic.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[Lark FreeBird 35.7; TT One&XL; Mio Moov 200 PL]
[AM 6.15; TT 920; MMTop 6.4.10; MM 200906PL]
 
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 699
Wysłany: 2009-11-26, 12:34   

w moim poradniku masz wyraznie napisane,jezeli po pobraniu navcore bedzie w nim plik ttsystem i PNDNavigator,to patchujemy PNDNavigator (programem yDGpatch) a ttsystem nie ruszamy (czytaj ze zrozumieniem)

Proponuje,najpierw przeczytac calosc a nastepnie przystapic do patchowania.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
Ostatnio zmieniony przez stif45 2009-11-26, 13:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 284
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2009-11-26, 13:10   

No faktycznie niewlasciwie to zrozumialem, Ale jak czytam to pokolei chodzi o punkt 13.
Trudno tu roxroznic, czy to ciag dalszy instrukcji czy wlasnie inna procedura?!
I tu wlasnie mnie w tym zagubilo. Teraz dopero wiem,ze to sa DWIE inne procedury.
Ja bym sugerowal odznacyc te procedury oddzielnie.

I trzecia forma obsluga TT.

Ja czytajac to punkt po punkcie robilem wsio po kolei i to byl moj blad ZROZUMIENIA.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[Lark FreeBird 35.7; TT One&XL; Mio Moov 200 PL]
[AM 6.15; TT 920; MMTop 6.4.10; MM 200906PL]
 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-11-26, 13:29   

Ja uważam, że Stif opisał proces aktywacji w bardzo zrozumiały sposób, ale jeśli masz z tym problem to użyj Albert's Easy Activator z mojego poradnika i po problemie.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=63551#63551
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 284
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2009-11-26, 19:22   

Ja pierwszy raz mialem/ mam doczynienia z TT i dopiero sie zapoznawalem jako nowicjusz z tematem i poradnikiem. Wiec jako zielony/ nowicjusz potraktowalem zezrozumieniem/niezrozumieniem poradnik i robilem punkt po punkcie i to mnie zgubilo, bo zanim sie zorientowalem iz punkcie 13 jest inna procedura dotyczaca yDGpatch i PDNNavigator a nie TomTom Keygen 2009 V3.1F-Pro i ttsystem.

A tak przelecialem pod rzad punkt po punkcie i robilem obie procedury.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[Lark FreeBird 35.7; TT One&XL; Mio Moov 200 PL]
[AM 6.15; TT 920; MMTop 6.4.10; MM 200906PL]
 
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 284
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2010-01-22, 19:10   

satman napisał/a:

Wobec tego jesli zainstaluje navcore 8.392 w urzadzeniu zamiast zainstalowanego fabrycznie (jeszcze nie wiem jaki jest w TT 930GO) to czy to bedzie legalne?
O ile legalna jest zmiana navcore oczywiscie.


Navcore masz przypisane do kazdego urzadzenia i pobierajac navcore TTH on rozpozna toje urzadzenie i do niego pobierze odpowiednie navcore.
Takze pdmiana navcore nanic sie zda, bo urzadzenie i navcore (czyli system) sa odpowiednio ze soba powiazane i co dalej za tem idzie zas dla versji navcore sa dedytokwane odpowiednie mapy; ich rodzaje.

1. Sprawdzasz jakie masz navcore; wersje.
2. Odpowiednio do wersji navcore dopierasz mape.

Oczywiscie wszystko co wyedukujesz/ wgrasz nawet jesli masz legala i niezrobobisz uaktualnienie odplatnie z TT, to jest nieoryginalne.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[Lark FreeBird 35.7; TT One&XL; Mio Moov 200 PL]
[AM 6.15; TT 920; MMTop 6.4.10; MM 200906PL]
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17358
Wysłany: 2010-04-28, 08:29   

Podzielę się moimi doświadczeniami - może komuś pomogą.
Po odzyskaniu sprawności przez TT XL z navcore 8.010 (szczegóły w http://www.my-navia.pl/vi...p=186551#186551 ) wkopiowałem wszystkie pliki (polecam zaczynanie zabawy z nawigacjami od zrobienia kopii) i próbowałem aktywować nowa mapę. Wszystkie metody wykazywały (keygen graficzny BBS, YDGPatch, Asperin), że aplikacja nie jest oryginalna (komunikat "not genuine"). Usunąłem oryginalna aplikację, TTHome ściągnął nową (szczegóły http://www.my-navia.pl/vi...p=186551#186551 p.2) a wówczas wystarczył YDGPatch.

Jeszcze coś: sprawdzanie posiadanej wersji mapy i navvore opisano na stronie TT http://pl.support.tomtom....tail/a_id/12267


Poniżej dołączam świetnie i bardzo łopatologicznie napisany poradnik, aż żal, aby był dostępny tylko w jednym wątku (" TT one canada 310 - nowe mapy, navcore, problemy").
Dodam tylko, że mozna użyć również keygena pod nazwą AlbertEasyActivator
kaktus82 napisał/a:
Jak uruchomić nową (ściągniętą) mapę w nawigacji TomTOm Canada 310 XL ? kroku po kroku by kaktus82.
W tym mini-poradniku zakładam że nie wiesz jak to zrobic, zakładam również że zaczynamy od początku. Generalnie, aby zainstalować inną/nową mapę do tej nawigacji należy wykonać w sumie 5 kroków:
1. Zainstalować nowe (oryginalne) Navcore.
2. Do naszego Navcore musimy ściągnąć pasującą i kompatybilną mapę TomTom.
3. Musimy spatchować Navcore, aby widziało naszą mapę.
4. Musimy aktywować ściągniętą Mapę TomTom, aby mogła działać na naszym TomTomie.
5. Musimy wgrać na naszego TomToma polskich lektorów.

Na wstępie zacznę od tego, że jeszcze wczoraj nie potrafiłem tego zrobić i gdy napisze jakieś mało fachowe bzdury to wybaczcie, ale najważniejsze, ze po moich 5 krokach wasz TomTom Canada 310 XL będzie działał. Nie udałoby mi się tego zrobić bez tego profesjonalnego poradnika użytkownika „dagetto”: http://www.megaupload.com/?d=2RSDTU82 , -znalazłem go w tym wątku: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819 . Koniecznie pobierz i otwórz ten poradnik. Ok, to lecimy.

Ad .1.) Podłącz TomTom do komputera. W windowsie sformatuj dysk TomToma (FAT32). Ściągnij program TOMTOM HOME (np. stąd: http://www.instalki.pl/pr...omTom_HOME.html ), zainstaluj, podłącz nawigacje i uruchom program. Za pomocą TT HOME ściągnij na swoja nawigacje najnowsze NAVCORE (czyt. Soft/system nawigacyjny). Na przykładzie mojej nawi TomTOm Canada310 XL (2GB/pam.wewnętrzna) moje Navcore to 8.415. Sam TT HOME chciał abym ściągał dalej aż do wersji 9.061, ale ja zostałem przy Navcore 8.415 (Aby samemu sprawdzic wersje navcore twojego TT – wejdz na TT,w zawartości znajdź i otwórz plik: ttgo.bif. Wiersz ApplicationVersionVersionNumber (trzeba wczesniej zrestartowac TT, by stworzył wyżej wymieniony plik). OK., a wiec mam wersje 8.415.

Ad.2.) Mamy już na TT nowego navcore. Teraz potrzebujemy do tego navcore ściągnąć kompatybilną mapę (nie wszystkie mapy i navcore ze sobą współpracują). Kompatybilność sprawdzamy za pomocą tabelek kompatybilności (w wątku o wydaniu mapy). Wyczytałem z niej ze mapka 850.2781 jest zgodna z moim navcore (i wielkością pamięci TT -2GB), a więc ją ściągnąłem stąd: http://chomikuj.pl/maxima...1,309819338.rar .Do tej mapy robimy plik meta.txt -otwieramy nowy plik notatnika i wklejamy do niego tą treść: ;Central_Europe_850.2781
93 C7 84 9A 69 6E 97 F0 22 5A 84 9E 89 E3 94 A3 Central_Europe-161.meta
Katalog z mapą (Central _Europe_850.2781) wgrywamy na TomToma. Plik meta.txt również na TT.

Ad.3.) W tym momencie mamy navcore, mapę i meta.txt. Teraz trzeba spatchowac navcore. Za pomocą programu yDGpatch (http://www.megaupload.com/?d=3R3WYC61 ) patchujemy plik PNDNavigator - znajduje się on w ściągniętym przez nas navcore .
UWAGA!!! Aby program działał, na komputerze musi być zainstalowany .NET Framework 2.0 Dalszy proces instalacji,obsługi i czynności z tym programem macie w poradniku od str.11 do str 13.

Ad.4.) Przystępujemy do aktywacji naszej ściągniętej mapy. Ściągasz program tt8 keygen2.exe (w wątku z keygenami) i wrzucasz go na TomToma . Aby aktywowac swaja mape potrzebujesz jeszcze numeru swojego urzadzenia. *Numeru urządzenia szukaj w pliku ttgo.bif (PND), ttnavigator.bif (PNA, PDA), który zostaje utworzony w navcore po pierwszym uruchomieniu. Jest to numer oznaczony jako DeviceUniqueID (poradnik str.14)-zapisz go sobie . W moim przypadku był to numer AKVBH TSF5J (oczywiście go teraz zmysliłem, ale to zaraz). Ok - mamy już spatchowane navcore- mapę,meta,tt8keygen2 (zapisanena dysku TT) i numer urządzenia to możemy aktywowac naszą mape.
Klikasz w windowsie start-> uruchom (wpisujesz cmd), pojawia się okno wiersza polecenia. Sama aktywacja to tak naprawde jadna dosowa linijka wiersza napisana przez nas +enter . Tutaj koniecznie zajrzyj do poradnika na str.14 i 15. Generalnie moja linijka dosowa wygladała tak:
G:\tt8_keygen.exe „G:\ Central _Europe_850.2781” AKVBHTSF5J (enter)
Wyskoczy jakiś tekst ze „meta.txt is ok.” i super………. Zrobione !!!!!!!!!!!!
Odłączasz TomTOma od komputera, restartujesz i cieszysz się nową działającą mapą! Z jedną tylko wadą: nie ma polskich lektorów,hehe

Ad.5.) Aby mieć w swojej nawigacji polskich lektorów (Standard,Doda,Hołowczyc itd..) ściągnij głosy do swojego TomToma stąd: http://www.megaupload.com/?d=7853G23H . Folder „voices” wrzucamy na TomTOma. Restart i mamy!

Pozdrawiam.
Folder z mapą dodajemy do folderu głownego (urządzenia lub karty - zależy, gdzie jest program)

Jak zainstalować navcore ze strony TT (dedykowane do urządzenia): http://pl.support.tomtom....etail/a_id/6139

Przenoszenie "Ulubionych": adresy są w pliku MapSettings.cfg w folderze mapy i trzeba go skopiować do nowej (dobrze jest zachować oryginalny, bo czasem na starym nie rusza).

I kolejny myk - warto próbować różnych keygenów:
toman70 napisał/a:
Problem z mapą
Nie można używać tej mapy w tym urządzeniu: Western_and_Central_Europe-335
W Albercie było niby OK; wersja stara EA5_v0.57.21
toman70 napisał/a:
FastActivate_Premium_edition_v1.8 okazał się dobrym rozwiązaniem i poszło
Potwierdzam - po długiej walce z TT XXL. Zadziałał tylko FastActivate z postu http://www.my-navia.pl/vi...85d51a2d#221182
A ostatnio w TT XL mape aktywował tylko Albert - najnowszy FastActivate ruszył tylko radary...
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-15, 20:55, w całości zmieniany 9 razy  
 
 
Mathrix
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 39
Wysłany: 2011-07-06, 12:49   

Witam.

Mógłby mi ktoś powiedzieć jakie są najnowsze mapy polski do TOMTOM XL?
W googlach znalazłem tego całe mnóstwo i wszyscy twierdzą że są najnowsze mimo że jedne widać że są starsze wersją a inne nowsze. teraz pytanie które są NAJNOWSZE?
Chodzi mi tylko o mapę polski, bo więcej się nie zmieści na ta nawkę z powodu braku możliwości włożenia kardy pamięci.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8463
Wysłany: 2011-07-06, 13:31   

Najnowsze to te z najwyższym numerem - czyli (06.07.2011) 870.xxxx

[ Dodano: 2011-08-03, 12:13 ]
Może jeszcze jeden cytat - dla osób, które w urządzeniu chcą miec oryginalny soft, a na SD nowa mapę tak, aby TT uruchamiał sie od razu z karty
stif45 napisał/a:
Sformatuj kartę na system plików Fat32.
Skopiuj na kartę folder mapy
Skopiuj z pamięci TT na kartę plik "ttgo.bif"
Pobierz >>TEN<< aktywator.
Proces aktywacji,jest opisany w pliku Info.txt po wypakowaniu.
Aktywator automatycznie pobiera aktualne kody meta.
Ew. mozna uzyc innego aktywatora, na pewno trzeba patchowac zarówno mapę, jak i plik bif
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17358
Wysłany: 2011-08-04, 13:24   

Problem z restartującym urządzeniem po zmianie navcore ew. samym dograniu mapy: http://www.my-navia.pl/vi...p=305195#305195
_________________

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8463
Wysłany: 2011-08-09, 07:30   

Identyfikacja mapy:
dane są w pliku *.pna
ID=Western_Mediterranean_Islands.pna
322417298
870
build=3391
id=662586

I widać wyraźnie, że to Western_Mediterranean_Islands 870.3391


Jak sa oznaczane mapy TT i znaczenie skrótów: http://www.my-navia.pl/vi...p=165320#165320


Wątek o odchudzaniu map (gdy brak kilkudziesięciu MB w TomTomie lub karcie SD): http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26217


Zakres mapy i jej rozmar mozna sprawdzić na stronie TT: https://www.tomtom.com/pl_pl/shop/maps/
Dla róznych urządzeń mapy sa w innych wersjach i mają różne rozmiary (ja wybieram OBE (30series - ma najstarsze navore i mapy pasują do TT na WInCE)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2012-02-25, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8463
Wysłany: 2011-09-19, 13:19   

A to czytałeś?
jacekp1313 napisał/a:
Wszystkie metody wykazywały (keygen graficzny BBS, YDGPatch, Asperin), że aplikacja nie jest oryginalna (komunikat "not genuine")...


[ Dodano: 2011-09-30, 21:38 ]
Aby łatwiej znależć, bo nie ma tego w "przyklejonych"
Wątek o fotoradarach: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8370

Przy okazji - początkującym nie polecam zabaw z navcore. Bezpieczniej zaktualizować je przez TTHome (pamiętajcie, że nie aktualizuje od razu do najnowszej dostępnej wersji, czasem trzeba to robic kilka razy) - bo nie każde znalezione w necie będzie poprawnie działać. A uwalonego TT trudno odratować
Zacznijcie od aktualizacji map i fotoradarów
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
naranna 
azymut


Dołączyła: 21 Lis 2010
Posty: 3
Wysłany: 2012-04-02, 11:47   

hmm czy ten poradnik działa na oryginalne programowanie- w sensie takim żeby do oryginału podłożyć mapki z neta ? (oczywiscie dedykowane pod TomToma). Mam tomtom one N14644.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8463
Wysłany: 2012-04-02, 12:15   

Oczywiście
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 14