Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-02-11, 12:12
Za duże okna - nie mieszczą się na ekranie navi
Autor Wiadomość
spidernet
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-03-18, 23:52   Za duże okna - nie mieszczą się na ekranie navi

Kilka razy zdarzyło się, że uruchomiłem program którego później nie mogłem zamknąć a to z prtostego względu - okno z przyciskiem [x] znajduje się poza ekranem a przesunięcie onka jest zablokowane. Macie jakieś patenty na ten uciążliwy problem?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-19, 07:51   

spidernet napisał/a:
Macie jakieś patenty na ten uciążliwy problem?

CZASAMI pomaga:
- Esc na klawiaturze
- Enter na klawiaturze (ostrożnie)
- "puk" rysikiem na ekranie
_________________

 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-03-19, 18:56   Re: Za duże okna - nie mieszczą się na ekranie navi

spidernet napisał/a:
okno z przyciskiem [x] znajduje się poza ekranem a przesunięcie onka jest zablokowane.

Program Move.exe do pobrania z Apteczki czyli np. stąd
 
 
Regos
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2008-09-29, 22:21   Jak przesunąć pasek instalacji?

Witam,
podczas instalacji aplikacji nie mogę przesunąć paska żeby zaakceptować. Czy jest jakaś możliwość przesunięcia tego?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-29, 22:33   

Program MOVE.EXE z Apteczki ---> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=516
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-29, 22:34   

Regos napisał/a:
Czy jest jakaś możliwość przesunięcia tego?

Było kilkakrotnie w tym dziale - rozwiązaniem jest Enter na klawiaturze, programik move z apteczki, programy do sterowania navią z poziomu PC itd. itp.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Regos
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2008-10-01, 18:26   

Dzięki za odpowiedz:)
 
 
TheArt 
Waypoint


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-10-08, 12:27   Instalacja oprogramowania

Witajcie.

Mysle ze na forum chyba brakuje dzialu w ktorym wlasnie mozna zamieszczac pytania odnosnie software (forum do tego przeznaczone umozliwia tylko moderatorom pisanie tematow).

Do rzeczy. Mam Larka 35.3. Wrzucam plik .cab na SD, klikam dwa razy i owszem wyskakuje okienko z wyborem lokalizacji. Tyle ze to okienko ma powierzchnie kilka razy szersza niz szerokosc ekranu. W zwiazku z czym nie da sie kliknac OK czy tez DALEJ. Czy da to jakos obejsc. Zmniejszyc rozdzielczosc czy tez zwiekszyc. To samo pojawia sie przy kazdym pliku .cab. Czy ktos ma podobna zabawe.
 
 
zaklinacz 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-10-08, 12:57   

Download, apteczka, move.exe
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2008-10-08, 13:00   

jakbyś trochę poczytał forum, to znalazłbyś rozwiązanie tego problemu.
1. ściągasz np. z działu DOWNLOAD program keyb.exe (załączony do pakietu APTECZKA) i uruchamiasz go przed instalacją softu z pliku cab. W momencie, gdy wyskoczy wspomniane "szerokie" okienko wciskasz ok lub enter na uruchomionej klawiaturce wirtualnej (nie pamiętam jak jest to oznaczone).
2. ściągasz program move.exe (ze wspomnianego działu) i uruchamiasz go przed instalacją pliku cab. Wspomniany program służy do przesuwania (jak sama nazwa wskazuje) okien. Problem rozwiązany.

Ps. Inne zagadnienia dotyczące sprzętu i aplikacji - to chyba obejmuje soft?
 
 
TheArt 
Waypoint


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-10-15, 03:05   

Dzieki teraz umiem
 
 
mat_79
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 32
Wysłany: 2009-01-07, 13:25   Okienko instalacji softu poza ekranem...

Witam!

Mam problem z instalacją oprogramowania na Lark 35.0. Klikam na pliku z programem, który chcę zainstalować (pod WinCe na Larku), otwiera mi się okno instalacyjne, ale tylko 2/3 widzę na ekranie larka. Reszta nie mieści się w ekranie i znika po prawej stronie... Dotyczy to różnych programów, w tym na 100% kompatybilnych z Lark 35.0.

Jak zaradzić? Dodam, że nie udało mi się w żaden sposób przesunąć tego okna instalacyjnego...

Pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-01-07, 14:01   

Przed instalacja uruchom programik Move.exe (jest w dziale download, w apteczce). klikasz w Move na ikonkę kółka z krzyżykiem, potem na okno, które chcesz przesunąc i klikasz na strzałki
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-07, 17:19   

lub wybierasz folder(cofanie u mnie widać) i klikasz enter na klawiaturze ekranowej(pokazuje się po kliknieciu w "Nazwa")
 
 
mat_79
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 32
Wysłany: 2009-01-09, 08:52   

Dziękuję! Program move.exe pomógł :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11