Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-15, 20:39
moov 500 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-02-18, 21:39   

pawelst3c napisał/a:
teraz co dalej
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...?p=460424#46042
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 41
Wysłany: 2016-07-08, 15:58   

Witam serdecznie, jestem zielony w tych sprawach, mógłby ktoś mnie pokierować w tych sprawach, mam navi Mio Moov 500 i chciał bym wgrać nowe mapy do Automapy która tam siedzi, problem w tym że lapek nie wykrywa wogóle navigacji, co zrobić może ktoś wytłumaczy lub podeśle jakiś link.
PZDR.
edit.
Dobra, z połączeniem już sobie poradziłem, chodzi teraz z wgraniem nowych map, jest tam Automapa 6.16 ja się nie mylę, czy muszę całą ją wykasować i ściągnąć nową z mapami? Mam kartę microSD 16gb. Pomoże ktoś?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-07-08, 16:40   

Pierwsze to gdzie masz poprzednią zainstalowaną na sd czy w urządzeniu. Drugie sprzęt odblokowany czy nie i jak.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 41
Wysłany: 2016-07-09, 06:58   

Witam, poprzednia jest na urządzeniu, ale teraz włożyłem sd 16gb, a czy odblokowana nie wiem, chyba nie? A czy bez odblokowania nie da rady? Ściągam Automape tą:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=44173
gotowca, za pomoc będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-07-09, 12:26   

Jeżeli nie odblokowana to jak ją załączasz? Ja bym użył odblokowania z karty + AM na karcie.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 41
Wysłany: 2016-07-10, 12:04   

Dzięki, ale już sobie poradziłem, wszystko hula.
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 786
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2018-11-08, 23:46   IGo dla Mio Moov 500

Po kilku latach używania smartfona jako nawigacji wyciągnąłem z szafy stare Mio Moov 500. Jak wiadomo ma to tylko 64MB RAM i wolny procek 400MHz co na dziś stanowi słabą konfigurację.
Wgrałem AM 6.24 ale muli.Doszedłem do wniosku ze mimo mniej aktualnych map wgram Igo jako potrzebujące zdecydowanie mniej zasobów nawigacji.
Pytanie do znawców.Które Igo będzie najlepiej chodzić bez mulenia i będzie obsługiwało nowe mapy- obecne i te w przyszłości. Zależy mi również na czytelności ekranu - bez przeładowania informacjami wyświetlanymi na bieżąco.Tylko niezbędne minimum.Wszelkie bajery skórki niepotrzebne.Ewentualnie będą dograne jeżeli nawigacja je "uciągnie".
Mile widziane konkretne podpowiedzi.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 402
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-11-09, 02:24   

prenrzyk napisał/a:
Które Igo będzie najlepiej chodzić bez mulenia i będzie obsługiwało nowe mapy- obecne i te w przyszłości.

Igo ma małe wymagania, wiec każde Primo Ci pójdzie, o Nextgenie musisz zapomnieć :-( :-(
Proponuję wersję 9.6.13.405512 - jest najnowsza, więc i powinna najdłużej w przyszłości obsługiwać mapy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2018-11-09, 07:37   

Na M500 dośc szybko chodziło 9.6.2 - z 9.6.13 miałem problemy.
_________________

 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 786
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2018-11-09, 08:48   

Ok.
Poszukam 9.6.2 i wypróbuje.
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Samsung S7
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 87
Wysłany: 2019-02-07, 20:38   

Witam
Wiem że model urządzenia MIO 500 jest już stary i mało rozwojowy ale mam pytanie, może ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Kolega przyniósł mi MIO 500 moov z takim problemem że wkłada kartę SD z AM i po uruchomieniu programu wyświetla komunikat że mapa nie jest zarejestrowana i nie wyświetla map. Po wyjęciu tej karty i włożeniu jej do np:MODECOM-a wszystko startuje bez zastrzeżeń. O co chodzi?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2019-02-07, 20:48   

steve73 napisał/a:
O co chodzi?
Zapewne nie było do końca usunięte śmieci po poprzedniej wersji i dlatego taki komunikat. Chodzi o pamięć urządzenia .
_________________
Poradniki
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 87
Wysłany: 2019-02-08, 09:35   

Usunąłem dwa pliki AutoMapa.info i AutoMapa.info.bak ale bez zmian....czyli program AM uruchamia się ale strona jest biała bez dróg i przyciski do wyznaczania trasy itp są nie podświetlone....:(

[ Dodano: 2019-02-08, 10:10 ]
Prosiłbym o pomoc jak ktoś coś w temacie wie...przejrzałem tematy odnośnie MIO 500 ale nie znalazłem nic podobnego.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2019-02-08, 12:25   

Z karty to uruchamiasz ?
Format karty, ponowna instalacja. Usunięcie wszystkiego co z AM związane z urządzenia (patrzymy we wszystkie foldery) i musi ruszyć.
_________________
Poradniki
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 87
Wysłany: 2019-02-08, 12:37   

Google napisał/a:
Z karty to uruchamiasz ?
Format karty, ponowna instalacja. Usunięcie wszystkiego co z AM związane z urządzenia (patrzymy we wszystkie foldery) i musi ruszyć.


Tak z karty startuje. Format robiłem z pięc razy ale nic to nie pomaga. Na moim MODECOM-ie ta karta działa ok a w MIO 500 nie. Wywaliłem z MIO dwa katalogi które były związane z AM ale nic to nie dało.
Ogólnie na MIO AM startuje tylko wyświetla komunikat za mapy nie poprawnie zarejestrowane i zachowuje się jak by ich nie widział....
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10