My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR460 i AutoMapa
Autor Wiadomość
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-04-29, 18:31   Automapa i Navroad 460

witam prosze o mala podpowiedz jak zrobic zeby automape mozna bylo uruchamiac z orginalnej ikonki ,,nawigacja'' na ekranie glownym.Z gory dzieki za pomoc
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9834
Wysłany: 2009-04-29, 18:34   

Podmień program tzn. przekopiuj plik "Automapa EU.exe" w miejsce starego exe-ka i zmień nazwę tego pliku
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2009-04-29, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-04-29, 18:35   

ale gdzie bo ja mam nawigacje kupiona bez map
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2776
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-29, 18:36   

1.Przeprowadź instalację Automapy poprzez Active sync( to może troszkę potrwać)
2.Stworzyć skrót do automapy i nazwać go NavRoadMaps.ink
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-04-29, 18:38   

a gdzie dokladnie ma sie znajdowac ten skot w jakim folderze
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8861
Wysłany: 2009-04-29, 18:38   Re: Automapa i Navroad 460

syntex11 napisał/a:
witam prosze o mala podpowiedz jak zrobic zeby automape mozna bylo uruchamiac z orginalnej ikonki ,,nawigacja'' na ekranie glownym.Z gory dzieki za pomoc

Podczas instalacji AutoMapy można wybrać do instalacji dodatek dla Navroad-a, który powoduje uruchomienie z oryginalnego przycisku Nawigacja, tylko nie wiem czy zadziała z Twoim modelem.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2009-04-29, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2776
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-29, 18:38   

Na karcie SD bez żadnego folderu
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-04-29, 18:41   

automape mam zainstalowana w urzadzeniu w MyFlashDisk navroad 460 ma 1GB pamieci wewnetrznej
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8861
Wysłany: 2009-04-29, 18:43   

syntex11 napisał/a:
automape mam zainstalowana w urzadzeniu w MyFlashDisk navroad 460 ma 1GB pamieci wewnetrznej

No to pewnie należy skopiować do pamięci wewnętrznej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-04-29, 18:49   

webralem przy instalacji ten dodatek dla navroad i jest taki plik NavRoadMaps.lnk w MyFlashDisk ale gdy naciskam nawigacja pojawia sie napis - brak programu do nawigacji
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2776
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-29, 18:53   

a zresetowałeś nawigację po instalacji ?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-04-29, 18:55   

tak zresetowalem
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8861
Wysłany: 2009-04-29, 18:58   

syntex11 napisał/a:
tak zresetowalem

Instalowałeś całe oprogramowanie od nowa, czy tylko ten dodatek.
Jeżeli to drugie to spróbuj przeprowadzić ponownie instalację całego oprogramowania łącznie z dodatkiem dla Navroad-a.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-04-29, 19:01   

instalowalem automape z tym dodatkiem w MyFlashDisk
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8861
Wysłany: 2009-04-29, 19:05   

syntex11 napisał/a:
instalowalem automape z tym dodatkiem w MyFlashDisk

Jak masz kartę SD to możesz spróbować na niej zainstalować, zobaczysz czy coś to da, może oryginalny przycisk Nawigacja ma przypisaną ścieżkę do karty SD. ;-)
Może dla tego jest ten komunikat "brak programu do nawigacji"
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 9