Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-07-28, 23:56
Brak sygnału GPS w AM w nawigacji xxx
Autor Wiadomość
makinka 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-01, 11:19   SG310 + AutoMapa , długo szuka sygnału GPS

witam !
pozwoliłem sobie załozyć nowy wątek , choć czytałem o tym problemie , ale nigdzie nie ma rozwiązania ;) po odpaleniu AM , bardzo długo czekam na znalezienie sygnału , w MapaMap mam sygnał od razu , a w AM czasem do 15 minut ! mam wersje 5.0.5 , czy to jest kwestia ustawień , jeśli tak to jakich ? próbowałem juz zmieniać coś w ustawieniach gps , ale bez rezultatu !
pozdrawiam

[ Dodano: 2008-07-01, 21:45 ]
siemka !
pomoże ktoś , bo chociaż szukam , to za diabła nie mogę znaleźć odpowiedzi na zdane pytanie :mrgreen:
 
 
roqs

Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-07-01, 16:32   Brak SYGNAŁU GPS!! Pomocy !!

Witam....

Zakupiłem NavRoad NR750F z AutoMapa 5 XL... (5.0.7)

Mój problem polega na tym, że navi nie może połączyć się z GPSem... przez 3godziny próbowałem co kolwiek zrobić... i przez ten cały czas był wkurzający napis "Szukam sygnału GPS". Dzwoniłem do sklepu w którym ją zakupiłem i oni twierdzą, że przed wysłaniem sprawdzali ją i było wszystko cacy... jakoś wierzyć mi sie nie chce!! Jutro rano mam wyjazd i kurde nie wiem co teraz robić!!!!!

Jeżeli spotkaliście się z takim czymś proszę o pomoc....

gg 76 39 45

meil roqs@poczta.fm

lub czekam na odp. na forum!!!

Pozdrawiam!
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-01, 18:00   

roqs napisał/a:
proszę o pomoc....
Tak na szybko - ustawienia portu mogą być niewłaściwe lub nawet GPS wyłączony.
W przyszłości pisz co już wyeliminowałeś.
_________________

 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2775
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-01, 18:06   

roqs napisał/a:
Jutro rano mam wyjazd i kurde nie wiem co teraz robić!

A jak żyłeś dotąd, bez gps? Dało się jeździć? ;-)
Dwa pytania: Akumulator naładowany? Urządzenie uruchomiłeś pod dachem czy na wolnym powietrzu?
Kupiłeś w sklepie wysyłkowym i nie działa - odeślij, masz na to 10 dni.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
djalek 
młodszy inspektor GPS
Marcin



Wiek: 38
Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 7
Skąd: PoLsKa
Wysłany: 2008-07-01, 22:16   

Poczytaj

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2380

jest tam pewna RADA może zadziała
 
 
soot
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 25
Wysłany: 2008-07-24, 09:02   

AM 5.0.5 ma błędy dotyczące GPS. To nie wina sprzętu. Poszukaj 5.0.9.566 na tej wersji fixa znajduje w kilkanaście sekund.
_________________
My navi: HTC Blackstone, Tomtom One XL.
 
 
szypowski1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 27 Sty 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-07-27, 17:26   automapa...ciagle szuka sygnału gps...

witam mam akire 517 wzuciłem automape i .....ciagle szuka sygnału gps....nie mzoe znalesc satelit....
prosze o pomoc
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-27, 17:30   

szypowski1 napisał/a:
ciagle szuka sygnału gps
Sprawdź konfigurację - port 7 (najlepiej nie Auto 7).
Poczytaj forum - nie ma jednago rozwiazania; pomagają różne sposoby.
_________________

 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-27, 20:56   

szypowski1, ustaw port na stałę (jak pisał kol. harry) i wyjdź z GPS na dwór :mrgreen:
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
timon 
Waypoint
świeżak


Wiek: 38
Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 24
Skąd: ze Stolycy
Wysłany: 2008-07-27, 21:02   

a mi na zawieszenie i problemy ze złapaniem zasięgu satelity pomaga o ten sposób :mrgreen:
Cytat:
Wejść do katalogu nowej AM5.05 np.\AutoMapa EU\Settings Files
Są tam dwa pliki gps.info oraz gps.settings
Wywalić je i reset.


po tym zabiegu wychodzę na dwór i momentalnie łapie zasięg ;]
 
 
arnik1976

Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-07-30, 21:46   BRAK SYGNAŁU Z SATELITY MM5.0 Lark 35.0

witam, jestem nowicjuszem. szukałem na forum ale nic nie znalazłem na ten temat.
mapa map działa bez zarzutu natomiast w automapie nie znajduje sygnału z satelity.cały czas wyświetla komunikat szukam sygnału gps. czy może ktoś sie spotkał już z czymś takikm? z góry dziekuje za pomoc
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2775
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-30, 21:49   

Cytat:
mapa map działa bez zarzutu natomiast w automapie nie znajduje sygnału z satelity

Ustawienia GPS w AM ustaw na identyczne jakie masz w MM
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
arnik1976

Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-07-30, 21:54   

w mm nie mam opcji ustawień gps :-(
 
 
vic_firth 
Waypoint
Mio P360


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-07-30, 22:05   

Ustawienia GPS (w menu ustawień Auto Mapy):
port COM2, 4800 bps
_________________
Był Lark 35.0 teraz jest Mio P360 + 4GB SD Pretec + AM5
Jeśli uznasz, że pomogłem nie krępuj się, kliknij "pomógł" :-)
Ostatnio zmieniony przez vic_firth 2008-07-30, 22:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
arnik1976

Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-07-30, 22:06   

dodam jeszcze że przy ustawieniach w AM gps na com 1 i com2 szuka sygnału z satelity na pozostałych com-ach nic
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10