Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-01-29, 22:36
Zamiana systemu operacyjnego na inny
Autor Wiadomość
peteypee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 13
Wysłany: 2012-07-02, 13:24   

czyli ze tak powiem gotowanie systemu? w sensie ze sterowniki itp to co musi mieć manta do działania ?do omni mi sie udało to pewnie i tu by dało radę tylko że tam miałem instrukcję a tutaj nie:(
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-02, 13:28   

Właśnie tak.
Po 2 ce6 jest gorszy wiec to sie mija z celem a WM napisać pod navi to byłby problem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
peteypee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 13
Wysłany: 2012-07-02, 14:43   

no właśnie ciągle słysze ze ce6 jest gorszy...ale nie wiem w czym...czy ce to nie wm6 tylko bez modułu telefonicznego? tak czy inaczej widze zę tamat cięzki więc dam sobie spokój:) navi mi służy jako mini komp pokładowy w aucie ale jak nie zmienie auta to zmienie navi na oś z większym wyswietlaczem:)
 
 
radiator1 

Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 0
Wysłany: 2012-07-19, 05:39   Wgranie windowsa ce zamiast androida tylko jak to zrobic?

Mam Goclevera z biedrniki kupiony kilka miesięcy temu. Jest tam zainstalowany android a chciałbym wgrać WinCE. Jak to zrobić skąd i ajki konkretnie plik pobrać aby zamienić system?
dzięki
 
 
kiko80
Waypoint


Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 153
Wysłany: 2012-07-19, 06:55   

Jaki model :?:
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2012-07-19, 07:05   

Żaden problem.
Wystarczy napisać wersję windowsa pod konkretny model procesora, pamiętając o sterownikach ekranu i dźwięku.
Potem wystarczy zapisać do kości pamięci przy pomocy programatora

P.S. Scalam z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-19, 09:05   

kiko80 napisał/a:
Jaki model :?:
Jak z Biedronki to pewnie Tablet Goclever Tab A73
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Google 
Maestro GPS



Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-19, 10:44   

ELM0 napisał/a:
Jak z Biedronki to pewnie Tablet Goclever Tab A73
Miałem z nim do czynienia bo uruchamiałem neta poprzez modem GSM. Ależ to wolne (tablet ) jest a systemu tam się nie zmieni.
_________________
Poradniki
 
 
rspider

Dołączył: 12 Paź 2012
Posty: 0
Wysłany: 2012-10-13, 10:30   Zmiana win ce 4.2 na 5.0

Witam

Czy jest możliwość zmiany win ce 4.2 na 5.0 w nawigacji?
 
 
Google 
Maestro GPS



Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-13, 10:47   

rspider napisał/a:
Czy jest możliwość zmiany win ce 4.2 na 5.0 w nawigacji?
Jeśli stworzysz sam system 5.0 pod swój sprzęt to da się.

Lepiej rozejrzyj się na sprzętem z WinCe 5.0. Nie są aż tak drogie.
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-10-13, 10:49   

rspider napisał/a:
Czy jest możliwość zmiany win ce 4.2 na 5.0

Nie ma takiej opcji.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
rspider

Dołączył: 12 Paź 2012
Posty: 0
Wysłany: 2012-10-13, 15:18   

Czyli koniec aktualizacji automapy na tej nawigacji :-( Ok dzięki za odpowiedź

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-10-13, 21:25 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 4
 
 
Tomaszek007 

Dołączył: 01 Sty 2013
Posty: 0
Skąd: Koszalin
  Wysłany: 2013-01-01, 18:04   GC 5065BT WinCe 4.2 - czy można zmienić na Win 4/5???

Witam wszystkich w Nowym Roku :-D ,

Pomyślności, spokoju, kasy, szerokich i prostych dróg i oczywiście taniego paliwka.... :mrgreen:

Kilka dni temu, przy okazji świątecznych podróży przejeżdżałem trasę Koszalin-Suwałki, w okolicy Gdynia-Elbląg na moim GC 5065BT i starej AM 6.10 robiła się masakra... :shock: .
Powstała zatem idea aktualizacji.. :idea: . no i ciut poczytałem. Z lektury wynika, że do nowej AM (6.12) trzeba mieć Win CE 5/6.... :?:

Czy można zmienić system w moim GC na wyższy???
Jeżeli tak, to podpowiedzcie jak to zrobić??
A może macie jakieś inne pomysły???

Pozdrawiam

Tomasz

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-01-02, 08:28 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2013-01-01, 18:11   

Tomaszek007 napisał/a:
Z lektury wynika, że do nowej AM (6.12) trzeba mieć Win CE 5/6....

Ty masz u siebie chyba WinCe5 , a to w zupełności wystarczy ,aby zainstalować AM6.12.
Tomaszek007 napisał/a:
Czy można zmienić system w moim GC na wyższy???

Domowym sposobem niestety nie.

[ Dodano: 2013-01-01, 18:26 ]
Tomaszek007 napisał/a:
na moim GC 5065BT

Taki posiadasz >> http://old.goclever.com/p...-5065BT-PL.html jak tak to jest tam WinCe5.0 jak wspomniałem wcześniej.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Tomaszek007 

Dołączył: 01 Sty 2013
Posty: 0
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2013-01-01, 18:34   

Witaj gustawox_1,

Dzięki za odpowiedź. Znowu poczytałem.... chyba trochę uważniej :oops: i faktycznie. wygląda, że w GC5065BT jest Win CE 5, fajnie, zatem za chwilkę zajmę się odświeżeniem AM.... za kilka dni mam wyjazd.... ale tym razem w drugą stronę... a tam na drogach ostatnio też trochę się dzieje....

Jeszcze raz dzięki

Pozdrawiam
Tomasz
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10