Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM Traffic - opinie, pytania, problemy
Autor Wiadomość
marekamc 
GPS instruktor



Pomógł: 106 razy
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 832
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-04-24, 15:37   

[ Dodano: 2009-04-24, 15:37 ]
morcza napisał/a:
No mamy baranów i nic pewnie z tym niew zrobią. TMC w polsce niebędzie


Ja bym na Twoim miejscu przeprosił barany ;-)
_________________
Pomogłem Ci Gość ? Kliknij proszę przycisk "pomógł " .

Pentagram GT 5220

 
 
vitt 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 12
Wysłany: 2009-04-24, 16:56   

Coś chyba zaczyna się dziać w temacie TMC, bo od kilku tygodni w moim radiu przy włączonym RMF-FM wyświetla się wskaznik TMC.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-24, 17:17   

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89044.0

[ Dodano: 2009-04-24, 17:24 ]
http://ralphocean.wordpre...rzedsionku-tmc/
Data 2009-04-20
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomi2975
Waypoint


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 52
Wysłany: 2009-06-06, 13:36   AM Traffic pomoc

Witajcie.Mam problem.Czytam,ze w oryginalnej mapie jest funkcja Auto Mapa Traffic.Ja niestety nie potrafie odnalezc tej funkcji w mojej mapie.Czy cos mam nie tak?Prosze o pomoc.Dziekuje
 
 
AS997 
Waypoint
_marek_


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 69
Wysłany: 2009-06-06, 15:05   

tomi2975 napisał/a:
Ja niestety nie potrafie odnalezc tej funkcji w mojej mapie.


A może mapa nie jest w wersji 5.5.1, lub może menu proste jest włączone :?:
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-06, 15:19   Re: AM Traffic pomoc

tomi2975 napisał/a:
Witajcie.Mam problem.Czytam,ze w oryginalnej mapie jest funkcja Auto Mapa Traffic.Ja niestety nie potrafie odnalezc tej funkcji w mojej mapie.Czy cos mam nie tak?Prosze o pomoc.Dziekuje

Cytat z instrukcji obsługi AM.

AM'Traffic
Ekran ten umożliwia włączenie usługi AM’Traffic. Program za zgodą użytkownika może zbierać anonimowe informacje o ruchu drogowym, co pomoże w szybszej aktualizacji mam, a w kolejnych wersjach umożliwi także omijanie utrudnień ruchu drogowego.



Instrukcja nic nie pisze na temat, kiedy opcja jest aktywna, ale w grę wchodzą chyba tylko dwie możliwości, łączność z internetem lub zainstalowany MiploSync.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Bawar 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 110
Skąd: CMG
Wysłany: 2009-06-06, 16:25   

Witam kolego.W mojej AM Legal nie ma zakładki "inne" - 4/4 jednak funkcja traffic działa .Nie ma tu znaczenia czy menu jest proste czy rozszerzone .Duzo czytalem na stronie AM o trafficu i niestety renron rzeczywistosc pokazuje ze nie zawsze jest to co jest w instrukcji.Wszelkie ustawiania sa natomiast dostępne w programiku ktory zapewne sciagles z MIPLO.pl czyli MIPLOSYNC po odpaleniu pliku MIPLO setup.
_________________
Jeżeli pomogłem,kliknij na pomógł :-)

Lark Free Bird/AM 6.14 legal/
Ostatnio zmieniony przez Bawar 2009-06-06, 16:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2009-06-06, 16:29   

Bawar napisał/a:
jednak funkcja traffic działa
W Polsce?
 
 
Bawar 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 110
Skąd: CMG
Wysłany: 2009-06-06, 16:34   

nie mam EU wiec mogę sie odnieść tylko do PL
_________________
Jeżeli pomogłem,kliknij na pomógł :-)

Lark Free Bird/AM 6.14 legal/
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-06, 16:35   

Bawar napisał/a:
Witam kolego.W mojej AM Legal nie ma zakładki "inne" - 4/4 jednak funkcja traffic działa .Nie ma tu znaczenia czy menu jest proste czy rozszerzone .Duzo czytalem na stronie AM o trafficu i niestety renron rzeczywistosc pokazuje ze nie zawsze jest to co jest w instrukcji.Wszelkie ustawiania sa natomiast dostępne w programiku ktory zapewne sciagles z MIPLO.pl czyli MIPLOSYNC po odpaleniu pliku MIPLO setup.

A nie piszesz Ty czasami o ściąganiu punktów POI z Miplo.pl ?, bo AM Traffic to jest całkiem coś innego i do czego innego służy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2009-06-06, 16:39   Re: AM Traffic pomoc

renron napisał/a:
Instrukcja nic nie pisze na temat, kiedy opcja jest aktywna, ale w grę wchodzą chyba tylko dwie możliwości, łączność z internetem lub zainstalowany MiploSync.
Też nie mam pojęcia jak to działa, ale...
ładowarka mojej Nokii 500;

nokia500-2.jpg
Wiem.
Mało tu widać, ale lepszych fotek nie znalazłem, a do garażu w taką "zimnice" nie pójdę! :-)
Plik ściągnięto 21 raz(y) 35,77 KB

n500_navi_7.jpg
jak się dobrze przyjrzeć kabelkowi to widać, że z ładowarki wychodzi jeden kabel, a z wtyczki mini USB 2 kabelki. Właśnie ten drugi kabelek - dł. ok 60 cm - ma służyć jako antenka(?) dla tej właśnie usługi.
Plik ściągnięto 33 raz(y) 79,06 KB

 
 
Bawar 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 110
Skąd: CMG
Wysłany: 2009-06-06, 16:39   

posiadając nawigację ponad 2 lata nauczyłem sie co to jest POI a co nowy wynalazek Traffic :-) DObrze wiem co pisze:)
_________________
Jeżeli pomogłem,kliknij na pomógł :-)

Lark Free Bird/AM 6.14 legal/
 
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2009-06-06, 16:43   

Bawar napisał/a:
nie mam EU wiec mogę sie odnieść tylko do PL
"Renon" ma racje! W Polsce ta usługa jeszcze nie działa. Były ponoć jakieś próby na ograniczonym terenie, ale... tylko tyle wiem.

[ Dodano: 2009-06-06, 16:45 ]
Bawar napisał/a:
posiadając nawigację ponad 2 lata nauczyłem sie co to jest POI a co nowy wynalazek Traffic :-) DObrze wiem co pisze:)
A jak "to" uruchamiasz i gdzie - na jakim terene?
 
 
Bawar 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 110
Skąd: CMG
Wysłany: 2009-06-06, 16:45   

usługa by działa bezprzewodowo np. w trakcie jazdy musi być w tym układzie np. palmtop czy telefon komorkowy podlaczony z netem.Jezeli nie masz netu wtedy do wymiany dochodzi gdy pobierasz np .aktualne POI .Wszelkie ustawienia w moim przypadku sa po otwarciu pliku miplosetup i tam ustawiasz kiedy i w jakim czasie i za sprawa czego ma nastapic ta wymiana.
_________________
Jeżeli pomogłem,kliknij na pomógł :-)

Lark Free Bird/AM 6.14 legal/
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-06, 16:46   

Bawar napisał/a:
posiadając nawigację ponad 2 lata nauczyłem sie co to jest POI a co nowy wynalazek Traffic :-) DObrze wiem co pisze:)

Zgadza się w MiploSetup jest w zakładce Sync opcja do ustawienia POI + MiploTraffic, tylko dlaczego nie masz aktywnej opcji w menu AutoMapy - Inne 4/4 gdzie się włącza wysyłanie danych.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11