Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z aktualizacją
Autor Wiadomość
felippe 
Waypoint



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 41
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2009-09-15, 16:33   

już sam nie wiem jak to ma działać..

szukam osoby z Lubuskiego która by zrobiła mi aktualizacja mojego Larka.


Pozdrawiam
_________________
Lark 50.1 || TomTom GO 750 || Pioneer AVIC-S1 || Mio Moov M400
 
 
 
Gwardian
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-09-16, 12:15   

Nie wiem jak inni użytkownicy GPS-ów, ale Lark ma chyba jakieś fatum przy aktualizacjach.
Serwis twierdzi że to wina kabla.
Po raz drugi usiłowałem aktualizować - kabel posiada po obu stronach filtry - i jakimś czasie (około 5 minutach) zawisl i tak został.
Aktualizacja nieskuteczna.
Pakowanie w pudełko i przesyłka do serwisu Larka. Koszt - 5,70 zl - razem 11,40 zł a sprzęt jest serwisowany w ramach gwarancji.
Kto zwraca koszty?
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-09-16, 13:57   

Gwardian z tymi kablami tak jest bo Ja jak miałem Larka to też miałem ten problem że nie mogłem pobrać aktualizacji z IMAGIS-u ale wziąłem od telefonu komórkowego i poszło. Może spróbuj jeszcze z innym kablem .
kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
zdesperowany 
azymut


Wiek: 67
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 4
Skąd: Śrem k. Poznania
  Wysłany: 2009-09-19, 11:09   Nie mogę zaktualizować MMEasy / Lark 6.2.2 PL_1260-200906-SE

W ramach promocji tpsa dotarła do mnie nawigacja satelitarna freebird 35.7 Nr urządzenia 299B9D5818FC41F3. Zarejestrowałem się na stronie mapamap i pobrałem z niej aktualizację oprogramowania MapaMapEasy forLark 6.2.2 PL_1260-200906-SE. Postępowałem zgodnie z poradnikiem instalacji. Niestety w połowie jej trwania ( sądząc po pasku postępu ) instalacja zosta ła przerwana komunikatem "Nie można skopiować plików na dysk \NANDFlash\MobileNavigator\mobilenavigator.exe. Sprawdź czy dysk nie jest zabezpieczony przed zapisem. Nr 0". Próbowałem wielkorotnie. Postęp kopiowania był różny. Czasami prawie się udało... Zgłosiłem ten problem do pomocy technicznej skąd otrzymałem maila o treści następującej (wraz z mim komentarzem):


"Być może na pamięci wewnętrznej urządzenia zachował się folder ze starszą wersją mapy
Proszę podłączyć urządzenie do komputera Wejść w MójKomputer/urządzenie przenośne/NantFlash
Z folderu NantFlash proszę usunąć katalogi MapaMap i Mobile Navigator.
Podłączyłem, usunąłem.

Proszę też przed instalacją odznaczyć autostart (być może program nawigacyjny był w użyciu podczas instalacji stąd problem z odblokowaniem). Może Pan to zrobić w Menu Głównym Larka w ustawieniach/wyborze nawigacji. Po odznaczeniu autostartu proszę zamknąć okno krzyżykiem w prawym górnym rogu i zresetować urządzenie.
Zrobiłem

W razie dalszych problemów proszę zmienić kabel USB, na taki z filtrem, a instalacja i odblokowanie powinny przebiegnąć bez problemu.
Zmieniłem. Chociaż takich kabli z filtrem nie ma w sprzedaży.
Rezultat jak poprzednio. W połowie instalacji dostaję komunikat "Nie można skopiować plików na dysk \NANDFlash\MobileNavigator\tu nazwa pliku. Sprawdź czy dysk nie jest zabezpieczony przed zapisem. Nr 0" Co ciekawsze w tym momencie mogę zaleźć w nawigacji tę właśnie aplikację i ustawić do niej ścieżkę dostępu ale przy starcie mam komunikat o nie znalezieniu programu.Pozostaje pytanie co dalej ? Zostałem bez nawigacj. Gdybym wiedział, że próba aktualizacji skończy się brakiem możliwości powrotu do stanu pierwotnego, to bym się na nią nie zdecydował. A tak .......... dno :cry: .
Za wszelkie sugestie pomocne w rozwiązaniu problemu będę niezmiernie wdzięczny
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-10-01, 16:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Goalkeper 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 38
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 157
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2009-09-19, 11:38   

Jedyna sugestia na legalu odeślij w ramach gwarancji niech przywrócą do stanu używalności, a na nielegalu proponuję odblokować urządzenie i zarzucić na nie jakieś IGO albo Auto Mapę i po kłopocie. :)
_________________
Pierwszy oficjalny portal modelu www.renaultsafrane.eu
 
 
 
dawram
Waypoint


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-09-19, 12:05   Re: taki "mały problemik"

Sprawdź poprawność kabla instalując MM bezpośrednio na kartę SD!
 
 
zdesperowany 
azymut


Wiek: 67
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 4
Skąd: Śrem k. Poznania
  Wysłany: 2009-09-19, 12:15   

Z natury jestem legalistą :shock:

[ Dodano: 2009-09-19, 12:16 ]
dawram napisał/a:
Sprawdź poprawność kabla instalując MM bezpośrednio na kartę SD!

Kabel sprawdzony. Nawet wielokrotnie :-(
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-19, 15:31   

zdesperowany napisał/a:
Za wszelkie sugestie pomocne w rozwiązaniu problemu będę niezmiernie wdzięczny


Podobny problem do twojego:
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#126351

Pomogła instalacja na innym komputerze.
_________________

 
 
zdesperowany 
azymut


Wiek: 67
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 4
Skąd: Śrem k. Poznania
Wysłany: 2009-09-20, 14:29   

Cytat:
Podobny problem do twojego:
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#126351

Pomogła instalacja na innym komputerze.


Próbowałem na trzech różnych komputerach. Raz nawet doszedłem do momentu kiedy zaczęła ładować się mapa. Niestety nie do końca. Ogólnie jest dno. W trakcie instalacji następuje przerwanie i po ok. 2 min. mam komunikat o błędzie. Już nie mam pomysłu co dalej.[/quote]

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-09-20, 15:41 ]
---------------------------------------------------------------------
poprawiłem błędne cytowanie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-09-20, 15:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-09-20, 15:42   

Rozpakuj programem innounp i ułóż ręcznie w folderach wg http://www.my-navia.pl/vi...p=126628#126628
_________________

 
 
zdesperowany 
azymut


Wiek: 67
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 4
Skąd: Śrem k. Poznania
Wysłany: 2009-09-20, 21:41   

Rozpakowałem, wrzuciłem na siłę, zarejestrowałem mapę i chodzi. Ale nadal nie wiem co jest przyczyną takiego zachowania. Pzypuszczam, że transmisja z komputera do nawigacji jest mało stabilna, bo przy przerzucaniu plików też potafiła się zerwać. W każdym bądź razie chodzi a to mi chodziło.Dziękuję :-D
 
 
mandark
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-09-25, 09:45   

Witam,
Koledzy mam problem z instalacja mapymap na larku 50.1. Proces istalacji jaki opisaliście nie skutkuje na mojej nawigacji :( Istalacja odbywa się prawidłowo ale po właczeniu urządzenia mapa się nie uruchamia tak jak by jej nie było. Odpala się od razu menu urządzenia. Instalowałem już na różne sposoby tą mapę i za każdym razem jest to samo. Możecie mi pomóc o co z tym chodzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-09-25, 09:54   

Pisz konkretniej.
Co Ci się nie włącza? Program nawigacyjny, czy mapa z tego programu?
Jaki proces się nie sprawdził?

I co dokładnie się dzieje: włączasz Larka, masz menu. Klikasz NAWIGACJA i... ?
_________________

 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-09-25, 11:09   

krisp napisał/a:
Że odbiegnę od tematu a PeaZIP otwiera pliki exe i daje możliwość wypakowywania?

Z całą pewnością robi to UniExtract. Wystarczy wczytać plik instalacyjny .exe i wskazać lokalizacje do rozpakowania. Szybko, prosto i bez uciążliwej składni.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
mandark
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-09-25, 12:22   

Po odpaleniu nawigacji nie laduje sie mapa. Odpala sie sama nawigacja z menu gdzie są opcje do wyboru filmy, muzyka itp. Chcąc odpalić mape nie ładuje się. Zero reakcji.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11