Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z aktualizacją
Autor Wiadomość
michal404
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 10
Wysłany: 2012-09-12, 21:01   

Jakos dalem dare. Co prawda po twardym resecie wyskakuje jakis blad,ale dalej jest ok :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-09-12, 21:03   

michal404 napisał/a:
Jakos dalem dare.

Gratulacje ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
wavi 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 14
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-09-18, 18:33   

Witam.
Wielkie podziękowania za linki i tutka .
Poszło na A-512 jak po sznureczku :)
Serdecznie pozdrawiam
Bartosz-wavi .
_________________
Akira 512 - Biedronka shop
 
 
kamilm1982
azymut


Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-13, 08:58   Instalacja MapaMap w pamięci węwnętrznej MAXCOM 433

Witam,
Chciałem zaktualizować mapemap na w/w urządzeniu. Znalazłem temat jak to zrobić na zewnętrznej karcie SD natomiast nie wiem jak to zrobić w pamięci urządzenia.
Przeczytałem ten temat http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25326 jednak jest tam wyraźnie napisane, że to sposób na zewnętrzną pamięć. Czy na wewnętrznej robi się analogicznie? Czy gdzieś jest do tego jakiś tutorial?
Dodam tylko, że na urządzeniu zainstalowana jest wersja 7.1.2 EASY jeśli to ma jakieś znaczenie.
Proszę o wyrozumiałość bo jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o ten program nawigacyjny.
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2014-02-13, 09:38   

Postępowanie jest identyczne.
Ale musisz uzyc wersji MapyMap dla Twojego urządzenia, innej nie uruchomisz z pamięci wewnętrznej. Dlaczego - napisano dziesiątki razy.

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem, regulamin p3.
_________________

 
 
kamilm1982
azymut


Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-13, 10:17   

Wielkie dzięki jacekp1313. Możesz mnie jeszcze oświecić o co chodzi z tą wersją? tzn musi być ta wersja EASY czy o coś innego chodzi?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2014-02-13, 12:23   

Musi byc wersja na MaxComa.
Easy to jakby demo... w stosunku do Top
_________________

 
 
kamilm1982
azymut


Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-13, 13:59   

Domyślam się, że to może być głupie pytanie ale gdzie taką znaleźć czy to jest jakaś specjalna tylko do tego urządzenia czy chodzi o zgodność systemu. Mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co biega z tymi wersjami bo zgłupiałem tyle tego jest (jakiś przykładowy link mile widziany)?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2014-02-13, 14:57   

Na przykłąd do larka jest wersja MMTopLark i tylko ona działa z pamięci wewnętrznej Larka. I tak dalej - MMTopManta, MMClarionTop...
Program ma wbudowane sprawdzanie typu urządzenia i na niezgodnym nie rusza - wywala błędne Hardware ID lub błąd OEM

Gdzie znaleźć - chyba tylko w sklepie MapyMap. na necie jest dostępna prawie wyłącznie wersja na kartę SD
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-13, 15:06   

jacekp1313 napisał/a:
na necie jest dostępna prawie wyłącznie wersja na kartę SD
Lub tylko na Larka. Chcesz mieć lagala pisz do Imagisu i przenieś licencję na kartę.
_________________
Poradniki
 
 
kamilm1982
azymut


Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-13, 15:12   

OK wielkie dzięki Panowie. tak czułem, że jak wujek Google nie znajduje to coś nie istnieje.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam,
 
 
grabuss
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2014-06-24, 22:23   

Po dzisiejszym dniu już jestem zagubiony.... kupiłem nową mapę 8.1.2 mapa PL-2014Q2 i nie mam możliwości wgrania jej na kartę SD? Dobrze rozumiem tylko do nandflasha :-/ ... ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-24, 22:34   

grabuss napisał/a:
kupiłem nową mapę 8.1.2 mapa PL-2014Q2
A jaką kupiłeś instalkę dedykowaną na kartę SD, czy na urządzenie ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
grabuss
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2014-06-24, 22:58   

MMTopLark812_2014Q2 zdaje się, że na urządzenie...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-24, 23:02   

grabuss napisał/a:
MMTopLark812_2014Q2
Nie ma możliwości zainstalowania na kartę SD, jedynie do pamięci urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10