Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z aktualizacją
Autor Wiadomość
grabuss
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2014-06-24, 23:08   

A ja zrobiłem taki trik :) Ściągnąłem tą mapę w rozszerzeniu zip wypakowałem i skopiowałem na kartę pamięci SD dwa foldery MapaMap i MobileNavigator, odpaliłem za pomocą klucza produktu odkodowałem mapę no i działa :-P przy czym jutro muszę pojeździć i sprawdzić jak się sprawuje...

P.S Przez przypadek usunąłem z nandflasha okrojoną wersję MM Easy...
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2014-06-25, 13:52   

grabuss napisał/a:
A ja zrobiłem taki trik :) Ściągnąłem tą mapę w rozszerzeniu zip wypakowałem i skopiowałem na kartę pamięci SD dwa foldery MapaMap i MobileNavigator, ...


To nie jest żaden trik. Po prostu dostałeś do dyspozycji dwa pliki instalacyjne - do pamięci urzadzenia (.exe) i na kartę SD (.zip) Oba jednak są dedykowane do Larka.
Zakładam, że masz Larka.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-25, 20:34   

___Olivia_ napisał/a:
Nie ma możliwości zainstalowania na kartę SD, jedynie do pamięci urządzenia.
Można zainstalować na kartę i do urządzenia. Na karcie będą mapy a aplikacja będzie na urządzeniu. ;-)

Mam Larka i MM na niego to coś niecoś wiem ;-)

A tu dowód na to:

_________________
Poradniki
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-25, 20:47   

jacekp1313 napisał/a:
Olivii chodziło o całośc na SD
Ale gościu ma wersję na Larka i instalację można podzielić i nie trzeba instalować wszystkiego na urządzenie jeśli mało ma się w nim już miejsca.
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-25, 20:57   

Google,
Wszystko się zgadza. Wyjaśnienie napisał kolega zibi1953,
zibi1953 napisał/a:
To nie jest żaden trik. Po prostu dostałeś do dyspozycji dwa pliki instalacyjne - do pamięci urzadzenia (.exe) i na kartę SD (.zip) Oba jednak są dedykowane do Larka.
Zakładam, że masz Larka.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-25, 21:32   

___Olivia_ napisał/a:
Wyjaśnienie napisał kolega zibi1953,
Wyjaśnił ,,trik,, a nie napisał o możliwości pobrania wersji instalacyjnej w której można wybrać podczas instalacji gdzie ma być zainstalowany folder MapaMap w którym są mapy. Napisał również o możliwości pobrania spakowanej wersji do wypakowania na urządzenie lub kartę pamięci. Taką możliwość dają wersje na Larka obecnie. Nie wiem jak jest w przypadku innych ale zapewne jest tak samo.

;-)
_________________
Poradniki
 
 
karslawek
azymut


Dołączył: 23 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-23, 12:59   Dwie mapy

Witam
Zainstalowałem mapę europy i ona ma wbudowaną mapę polski ale starą z 2013.
Jak uaktualnić mapę Polski do tej z czerwca 2014 i nie stracić map europy?
Bawię się na starym lark 43.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2014-07-23, 13:53   

Nie da się. Mapa w MM jest przypisana do wersji programu

Zainstaluj obok MM Travel zwykłą MM
_________________

 
 
karslawek
azymut


Dołączył: 23 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-23, 14:14   

Zwyczajnie zainstalować na urządzenie? A nie nadpisze travel?
I jak to będzie przy uruchamianiu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2014-07-23, 14:21   

Uruchamiasz albo jeden, albo drugi.
Najlepiej zainstaluj MM na innej karcie niż MM Travel i nazwij foldery i exe tak samo.
_________________

 
 
karslawek
azymut


Dołączył: 23 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-23, 19:15   

Witam
Zainstalowałem na drugiej karcie pamięci. Wkładam pierwszą mam europę, wkładam druga mam nową polskę.
Dzięki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-07-23, 20:34   

karslawek,
Jeśli Ci się zmieści w pamięci urządzenia program i mapa Polski to zainstaluj to w pamięci urządzenia, a samą mapę Europy zainstaluj na karcie SD, Wtedy program zapyta, którą ma uruchomić mapę.





_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Niezapominajka
azymut


Dołączył: 22 Maj 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-05-23, 00:01   

Witam,
od paru lat mam Larka 43. Jest zarejestrowany, a raz na jakiś czas aktualizuję go wykupując aktualizację lub korzystając z darmowych na stronce mapamap.
Z racji, że w niedzielę wybieramy się na drugi koniec Polski, ściągnęliśmy płatną aktualizację.
Wszystko szło dobrze, urządzenie połączyło się z komputerem, aktualizacja się wgrała.
sęk w tym, że nie widać jej w Menedżerze, okno (takie jak w poprzednim poście) jest puste.
co gorsza zniknęły też wszystkie stare mapy.. :-(
widać plik aktualizacji w ResidentFlash, ale nic się nie dzieje, mimo restartu urządzenia...
nie wiem co jest grane, walczę z tym już od kilku godzin, w akcie desperacji zaczęłam przekopywać internet i tak trafiłam tutaj...
czy ktoś może mi napisać co robię źle lub co mam zrobić, żeby było dobrze?
zaznaczam, że w urządzeniu nie ma żadnej karty, ale pamięci wystarczyło, żeby wgrać aktualizację...
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2015-05-23, 15:05   

Wgraj ponownie lub pobierz już rozpakowaną w dwóch folderach MapaMap i przekopiuj do urządzenia. Skoro masz zarejestrowane urządzenie masz taką możliwość. Tak będzie lepiej.
_________________
Poradniki
 
 
badoo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: 2015-05-31, 21:52   

Witam
Od paru lat mam MapęMap, chociaż ostatnio korzystałem z innej.
Teraz wróciłem do MapyMap, kupiłem i zainstalowałem najnowszą wersję (Lark) i problem jest, że po wybraniu miejsca docelowego pokazuje cały czas widok całej trasy czyli jak mam jechać 100km to jest cały czas jedna kreska dotycząca całości, na końcu zielona strzałka wszystko zakrywa. Komendy, asystent pasa ruchu pojawiają się jak trzeba, tylko na mapie nie widać gdzie jestem.
Co z tym można zrobić?
Waldek
_________________
badur
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9